13.08.08
07:43
Здравейте,Взех си Creatine Monohydrate на Biotech и искам да ви питам как да го взимам?На кутията пише първата седмица да взимам по 20г,две преди и две след тренировка а после по 10 грама 1 преди и 1 след тренировка!Ако го взимам така ще ми стигне точно за 1 месец 500гр е.
13.08.08
08:47
казано от Xukca на 13.08.08, 07:43:
Здравейте,Взех си Creatine Monohydrate на Biotech и искам да ви питам как да го взимам?На кутията пише първата седмица да взимам по 20г,две преди и две след тренировка а после по 10 грама 1 преди и 1 след тренировка!Ако го взимам така ще ми стигне точно за 1 месец 500гр е.
Пий го така както пише на опаковката , ти за първи път ли ще започваш да пиеш креатин ?
За втори път ще вземам сега,но за зареждащия период искам да питам не трябва ли да го вземам 4 пъти на ден по 5гр разтворен във вода и мед,защото на кутията пише да вземам две лъжички преди и две след тренировка.
13.08.08
09:17
казано от Xukca на 13.08.08, 09:11:
За втори път ще вземам сега,но за зареждащия период искам да питам не трябва ли да го вземам 4 пъти на ден по 5гр разтворен във вода и мед,защото на кутията пише да вземам две лъжички преди и две след тренировка.
Колко време не си пил креатин ?
Иначе да четири пъти на ден по 5 гр. е по-добре от колкото две лъжички преди и две след тренировка и варианта с мед е добър
Добре е да се пие след ядене защото тогава инсулиновия индекс в организма е по висок и креатина се усвоя по-добре , затова е добре да се пие след ядене или с въглехидратна напитка ,която също повишава нивото на инсулина в тялото .
Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 13.08.08 09:22.
Преди 2 месеца г/д пих креатин на Nutrim точно 20 дена го пих и сега реших да се спра на вносна марка!А всеки път ли като вземам креатина да го разтварям във вода и една лъжичка мед?
Мнението беше редактирано от Xukca на 13.08.08 11:01.
14.08.08
15:43
Направи едно зареждане 7 дни по 20гр на ден (разделено на 4 приема по 5гр, като два от тях са задължително преди тренировка и непосредствено след нея). След седмия ден пий по 5гр преди и 5 гр след тренировка, а в нетренировъчните 5гр сутрин на гладно и 5гр по някое време следобед пак на гладно.
За по-добро усвояване, приемай креатина с прости въглехидрати (примерно декстроза), освен при предтренировъчния прием.
За мен това е оптималното приемане на креатин, но при всеки е различно.