Спортисти типове тела

Темата е заключена.
Прескочи до:
NA

14.08.08
11:38

Гледайки Олимпиадата в Пекин забелязвам нещо интересно.Първо ще кажа ,че изключвам спортове като стрелба и фехтовка.
Телата на всички спортисти от един спорт си приличат и се различават от телата на спортистите от другите спортове.
Примерно плувците имат по-развити гръдни кошове и гръб,щангистите са нисички и не изглеждат чак толкова мускулести ,всички боксьори имат огромни ръце .Всичко това в зависимост от останалата пропорционалност на тялото им имам предвид.
И гледайки ги правя съпоставка с телата на бодибилдинг -любителите и професионалистите(които са също доста еднакви) и се чудя от къде са дошли тези човешки “идеали” за красиво мусколесто мъжко тяло ./за женски бодибилдинг тела хич не ми се говори/
ПС:гимнастиците имат най-добре развити мускули според критерийте на бодибилдинга и моите наблюдения.

Темата беше редактирана от Стефан Симеонов на 15.08.08 18:10.

14.08.08
12:17

Сега,за кои боксиори говориш?Щот на Олимпиада се попадам на някви 60 килограмови,с ръка не повече от 30 сантима.
Нормално плувците да имат гръдни кошове и 2 пръста кожа,тенесистите примерно имат развити предмишници и малки ръце....Зависи от спорта.

Абсолютно нормално тялото на спортиста да се модифицира според нуждите на спорта.Затова си трябва и малко генетика, плувците с широки гръдни кошове за оптимално обтичане с водата, волейболистите високи и слаби, гимнастиците яки и релефни за да нямат излишно тегло, щангистите ниски и набити за да преодоляват по малко разстояние и т.н. и т.н.Ако не греша идеалите за мъжко тяло се крепят на някакви скулптури на разни гръцки богове сред които Аполон  и ....абе не съм много запознат :).

14.08.08
15:48

Забравил съм, но преди време съм гледал  един професор антрополог как обясняваше, защо жените харесват широките рамене, как те означавали, че потомството ще е по-здраво и за други такива неща, и че това било заложено в нашите гени от преди, но не си спомням детайли. С две думи искаше да каже, че несъзнателно преценяме какво ще е по-добре за нашето потомство и как да е по-здраво то, да не се разболява много ...

Мнението беше редактирано от difference на 14.08.08 17:01.

14.08.08
16:53

И аз ще добавя, че зависи от генетиката.Смисъл,че най-добри плувци са станали тези, които са имали потенциал за голям сръден кош/рамене, най- добри баскет/волейболисти са тези, които имат потенциал да израстнат повече и т.н., не ,че спорта ги прави да изглежат така(донякъде е така, разбира се ), просто на олимпиадата отиват и въобще шампиони стават само тези, с тела, най-подходящи за съответния вид спорт/дейност

14.08.08
19:48

Според мене плувците имат най-красиво изградените тела и абсолютно ама абсолютно никой не може да ме разобеди че бодибилдърите имат по-хубаво тяло от професионалните плувци!
Уточнявам не говоря за мускулна маса, а говоря за пропорционалност, релеф...

PR

14.08.08
20:03

казано от Vasko на 14.08.08, 19:48:

Според мене плувците имат най-красиво изградените тела и абсолютно ама абсолютно никой не може да ме разобеди че бодибилдърите имат по-хубаво тяло от професионалните плувци!
Уточнявам не говоря за мускулна маса, а говоря за пропорционалност, релеф...

Какво толкова им се впечатляваш на тея плувци ?! http://sportni.bg/olimpiada2008/?tid=20&oid=12060&catid=3992&galid=16833
Кажи ми къде го видя тоя уникален релеф ? За пропорционалност да не говорим...гръдният им кош е абсолютно несъразмерен с останалата 4аст от тялото им.За мускулната маса сам си отбелязал 4е и дума не може да става.Не че имат лоши тела ама 4ак пък по-красиви от на професионален бодибилдър...нещо не ми се връзва.

14.08.08
20:18

Ако на това му викаш красота незнам какъв човек си!

Мнението беше редактирано от Vasko на 14.08.08 20:20.

PR

14.08.08
21:01

казано от Vasko на 14.08.08, 20:18:

Ако на това му викаш красота незнам какъв човек си!

:-)  %-P НЕ, Васко ! Нямах предвид професионалните културисти.Не вярвам да има човек на който да му харесва подобно нещо.Аз под бодибилдинг разбирам да изградиш тялото си с цел съвършенство ( гръцките богове или каквото там се приема за идеал ) а не днешните културисти чиято визия е с цел забавление на масите хора и реклама на индустрията с хранителни добавки.

14.08.08
21:21

А древногръцките богове как са ги извайвали тези статои? Трябва да са знаели как горе долу изглежда човек с много мусколи тоест е имало такива! А тогава е нямало химия...
Незнам какво разбираш ти от професионален бодибилдър но това според мен е състезаващ се на Мр Олимпия :-)
Между другото има плувци със доста добра мускулна маса а големия гръуден кош-няма лошо :)

14.08.08
21:30

казано от ProGymnasium на 14.08.08, 21:01:

а не днешните културисти чиято визия е с цел забавление на масите хора и реклама на индустрията с хранителни добавки.

тука съм съгласен, а тия олимпийците, само плувците ме радват. на другите с клюмнатите рамене даже не ми е кеф да ги гледам

PR

14.08.08
21:38

казано от Vasko на 14.08.08, 21:21:

А древногръцките богове как са ги извайвали тези статои? Трябва да са знаели как горе долу изглежда човек с много мусколи тоест е имало такива! А тогава е нямало химия...
Незнам какво разбираш ти от професионален бодибилдър но това според мен е състезаващ се на Мр Олимпия :-)
Между другото има плувци със доста добра мускулна маса а големия гръуден кош-няма лошо :)

Защо реши 4е някой трябва задължитело да взима химия за да има красиво тяло ? Ако говорим за професионален бодибилдър който се състезава на Мр Олимпия съм съгласен 4е липсва всякаква естетика.Аз имах предвид билдер  който има тяло с близки до перфектните : пропорционалност, мускулна маса, мускулна плътност, релеф... и т.н.

14.08.08
21:41

Аз за такъв не се сещам

14.08.08
21:51

казано от Vasko на 14.08.08, 21:41:

Аз за такъв не се сещам

http://images.google.bg/images?hl=bg&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&hs=Lk5&resnum=0&q=steve%20reeves&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
:)

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 14.08.08 21:51.

14.08.08
21:59

Да но това са кухи химици а плувците освен че са яки могат и да плуват :-)
Добре опроверга ме донякъде но плувците пак повече ме кефят!

15.08.08
06:44

казано от Vasko на 14.08.08, 21:59:

Да но това са кухи химици а плувците освен че са яки могат и да плуват :-)
Добре опроверга ме донякъде но плувците пак повече ме кефят!

Ти какво си мислиш че плувците не зобат ли ??? БОЖЕ.

15.08.08
07:33

Във всеки спорт се зобат до полудяване

15.08.08
07:36

Плувците нямат хубави тела.Нищо общо с на Гърците рисунките и Аполон.Те са едни моржове с дебела кожа,вярно е 4е някои имат В-формата,но това че са плувци пък другите нямат такива рамене и дай сега сички да станем плувци заради потомство,жени и кво ли не.Освен това телата на спортистите далеч не са съразмерни-големи рамене и точка.От естетична гледна точка телата им не са по красиви от на един гимнастик,пък и някой боксьори не отстъпват.Това си е моето мнение,и знам Васко няма да се съгласи с мен защото ги е идиализирал,но може и да се замисли :)

15.08.08
07:37

Аз ще добавя, че едно тяло, освен да изглежда добре с всичките си там мускули и релефи, трябва да може и да прави нещо, да вкара в действие цалата тая красота. Аз съм за плувците.

DI

15.08.08
07:37

Пак излизаме от темата... Говорим за олимпийските игри в пекин там няма билдъри :)
От мен още един глас за плувците :)

Айде бе за шахматисти няма ли :P

15.08.08
07:38

Те са с голяма черепна кутия хората - с какво са се потрудили?! Ха-ахахахааааааа

15.08.08
07:48

казано от valerious на 15.08.08, 07:36:

Това си е моето мнение,и знам Васко няма да се съгласи с мен защото ги е идиализирал

Е виж, за това съм съгласен :)
Ива Павлина правилно го каза-освен че е красиво, тялото трябва да може да прави нещо! А смея да кажа че някои билдъри са подвижни планини от мусколи дет не могат да се завъртят или наведат, плуват кат гюлета и бягат като охлюви (това за профевионалните на които МР Олимпия им е топ цел)

15.08.08
07:50

Да плувците имат кожа на тюлен + това са плоски като риби. Аз съм за колоездачите !!

Спринтьорите имат най - близка до културистичната форма. Гимнастиците да, но те са малко по - сбити такива.
Избягвайте да сравнявате културизма с тези спортове защото при културизма се работи за външен вид специално, а при другите спортове той идва с времето и тренировките като странично развитие. Не целенасочено.

15.08.08
08:24

Плувците и гимнастиците са добре...ама от кръста нагоре :) Ако им бяха по-пропорционални краката спрямо гърбовете и рамената и мен щяха да ми допадат.
Иначе за мъже - щангисти до 77 и до 85 кг категориите са ми идеала за естетично тяло, а детската ми мечта беше да съм като тези от +105 :lol:  А за жени - пак щанги категориите до 48,53 и 58 кг са много добри като физика.

Мнението беше редактирано от G33K на 15.08.08 08:25.

15.08.08
08:36

Хайде за колоездачите да не се замислям имат ли и един жив сперматозоид в спермограмите и каква им е формата на гръбначния стълб.

15.08.08
09:02

Като харесвате плувците, за плувкините какво ще кажете  %-P

DI

15.08.08
09:14

Плувкините са гадни (поне за мен :) ) ама аз харесвам по малки и слабички така че немога да съм обективен :P

А за колоездачите.. те нямат топки ти сперматозоиди търсиш :)

PR

15.08.08
09:15

казано от Грахче на 15.08.08, 09:02:

Като харесвате плувците, за плувкините какво ще кажете  %-P

Жена с широк гръб и рамене...хммм...доста стилно звучи  :-/

15.08.08
09:26

Формата на плувкините е същата като на плувците... а тя прото не пасва на жена.
Мен ме кефят колко са широки плувците-голям гръб и рамене винаги изглежда добре,макар и да не са в пропорция с останалото.
Щангистите най-ме кефят обаче.Просто самото движение е най-голямото и просто тези които го тренират изглеждат много здрави бичета.

15.08.08
09:31

Определено спринтьорите впечатляват с тяло.. Бил съм плувец 2 - 3 години и мога да ви кажа, че по - гаден спорт от този няма..

PR

15.08.08
09:37

казано от iasen на 15.08.08, 09:31:

Бил съм плувец 2 - 3 години и мога да ви кажа, че по - гаден спорт от този няма..

Защо ?

15.08.08
09:59

На плувците освен широкия гръб и рамене нищо друго не ми харесва

15.08.08
10:06

казано от Ива Павлина на 15.08.08, 08:36:

Хайде за колоездачите да не се замислям имат ли и един жив сперматозоид в спермограмите и каква им е формата на гръбначния стълб.

Някъде да съм говорил за зобта???
Ти виждала ли си на живо професионален колоездач как изглежда за да говориш за тях?? Особено с формата на гръбначния стълб са такива митове.

15.08.08
10:22

Аз съм виждал доста колоездачи поради простата причина че дядо ми до преди 2 години беше треньор на най-добрият отбор в БГ, но като го разпитвах каза че не е давал зоб на състезателите а само хранителни добавки. Действително няма нито един колоездач хванат с допинг и говори с очевидно презрение към тези които взимат стероиди. Колкото до топките... Незнам чел съм че повече от 4 часа на ден наистина овреждат ... и водят до безплодие но колоездачите използват едни подложки които слагат под... незнам дали предпазват :)

BU

15.08.08
10:25

Съвсем сериозно ви го казвам,вие ме отказахте от колоезденето...

15.08.08
10:25

Едва ли....

15.08.08
10:27

Ами, то е близко до акъла какво се случва с ... хм .... атачмънтите ти, да ги наречем, когато ги смилаш по 4 часа на ден, нали????!!

BU

15.08.08
10:31

1)Никога не съм гледал на нещата по този начин.Вярвам в архитектурата на атачмъните си.
2)Сега,когато го изкарахте на дневен ред и си го представих... ми прилоша...  :sick:
3)Аз ли се бъркам,или мъжете седим на дупетата си,а не на топките...  8-/

Отсега нататъка като се качам на колело ще гледам да не сядам. : ))

15.08.08
10:41

Плуването като го започвах бях много доволен.. Зобта обаче там наистина е много.. Ставите и сухожилията се ебават като се захванеш здраво.. Зимата започваш буквално да тракаш като излезеш от басейна. За това не ми хареса плуването , а го спортувах доста сериозно.

15.08.08
10:54

1) Бая стабилни от архитектурна гледна точка постройки, честичко рухват като стой-та-гледай
2)то си е за прилошаване - дори аз като си го представя и ми става зле
3)Представи си го пак и ще видиш къде седиш, като се накланяш напред какво притискаш и му покачваш температурата с 1-2 градуса, при положение, че природата точно с тая цел ги е поставила тези неща извън тялото, за да са на по-ниска температура, необходима за сперматогенезата...механичната месомелачка въобще не я коментирам:0

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1