КРЕАТИН още няколко въпросчета

17.08.08
17:24

Знам че има много писано по тази тема и аз прочетох доста.Някъде сигурно има отговор на мойте въпроси но инфото е много и не успях да прочета всичко.
Искам да питам
1- дали се взема преди или след тренировка и колко време преди и след.
2-ако дозата за един ден е 5 гр (примерно)  на веднъж или на няколко пъти.
3-как да определя грамажа примерно една чаена лъжица колко гр е или колко са 5 гр(ПРИМЕРНО)
4-Последно колко е тоя зареждащ етап защото видях няколко различни мнения .(начинаещ съм от месец тренирам)
5-някъде видях че креатин фосфат е по добър от кр. монохидрат - това вярно ли е или зависи с каква цел го взимаш.

Благодарности на всеки решил да даде отговор на мойте сигурно вече банални въпроси.

DE

17.08.08
17:41

1. Зависи какъв креатин. Ако е монохидрат - 5дни х 20 гр. на ден разделен на четири приема - сутрин, непосредствено преди трен., след трен., преди лягане. В дни без тренировка - сутрин, обед, следобед, вечер. Ако е от специалните формули - по-добре прочети какво си пише на етикета.
2. По принцип се пие непосредствено преди тренировката, но съм чувал добри отзиви и ако го пиеш разделен на 2 приема преди и след.
3. Една чаена лъжица(без връх) е 5 гр.
4. Зареждащия период е 5 дни за монохидрата, другите разновидности по принцип нямат зареждане - веднага започваш със дневната доза. Друг е въпроса, че за 1 месец тренировки ти изобщо не трябва да се силиш със креатин.
5. Вярно е, монохидрата трябва първо да се преобразува във фосфат и чак тогава се усвоява от организма. Но вече има подобрени версии, незадържащи вода - етил естер малат и кре-алкалин.

Един съвет - тренирай още 7-8 месеца без добавки, похапвай повече, разбери точното изпълнение на различните упражнения и тогава мисли за креатин.

17.08.08
19:51

много благодаря за съветите. аз и без това не съм почнал още да взимам добавки.
мислех след два месеца да почна да взимам.знам че не е правилно но нали знаеш всеки иска бързи резултати.
а за упражненията ще си наема инструктор.10x :)))

DE

17.08.08
20:48

хаха, да знам за това с резултатите :)
Примерно към декември-януари.. тогава се ориентирай към креатина. Сега просто похапвай повечко и си изгради хранителни навици.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1