04.09.08
09:51
Може ли редовното приемане на аминокиселини да доведе до хипотрофия?Мисълта ми е че след тренировка мускулите се възтановяват по бързо а с всяка следваща тренировка се увеличава обема от кръв които сърцето изтласква следователно след това се възтановява по бързо и нараства.След като се спре фитнеса както вс мусколи с течение на времето намалят...така и сърцето.
04.09.08
10:32
няма да спираш да тренираш...:)цял живот бъхтене:)
Хехе,то ако беше такова зверско възстановяване и растеж от аминокиселини,досега всеки който е на амино трябваше да става култорист.
Не пускаите безмислени коментари!ако някой е достатачно компетентен да отговори, моля да го направи.Култоризама е спорт.Не всеки може да го спортува.Все едно всички да станат футболисти като Бербатов например...
04.09.08
13:04
казано от JoHNiTyYy на 04.09.08, 11:54:
Не пускаите безмислени коментари!ако някой е достатачно компетентен да отговори, моля да го направи.Култоризама е спорт.Не всеки може да го спортува.Все едно всички да станат футболисти като Бербатов например...
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/33925/ Enjoy reading the comments!!
Няма защо да се дразниш от коментара на ........ Точно за такива, като теб silabg е пуснал тема за аминокиселините, но явно няма да е от кой знае каква полза - Като си пееш Пенкеле, кой ли те слуша!
Все пак ето ти линк към темата - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/33925/
Хубаво!Признавам си че не вися по цял ден да чета иначе така противоречащия форъм, но дори и на горепосочения линк не намерих отговор на въпроса ми.(само да отбележа че това с аминокиселините е мн относително за всеки. аз пия по 4х2 грама и то само дните в които тренирам и ефекта е повече от колкото сам предполагал)
А пък аз съм сигурен,че този ефект не се дължи на аминокиселините,които пиеш.И без тях ще имаш същия ефект.(това са минимални дози,за да усетиш нещо)
Мнението беше редактирано от ........ на 05.09.08 16:10.
Бреее с 8гр. протеин отгоре на ден усещате нечовешко възстановяване и растеж, ако вземеш протеин ще минеш Рони Коламн! Със сигурност това не е заради аминокиселините, мога да се обзаложа ;) (сега ще се окаже че са на нутрим, п&б лабс или биогейм :-) )Ак оразчиташ само на този продукт по-добре забрави! Нали прочете темата колко всъщност трябва да се взимат аминокиселините за евентуален ефект!
Хипотрофия няма да получиш!
Мнението беше редактирано от Vasko на 05.09.08 14:23.
ti se smeesh , no v syshtnost mislq che ne tolkova aminoto kolkoto psihicheskata naglasa za tova koeto iskash da postignesh :) . kazvash si iskam golqm biceps postoqnno i mislish kak kato napravish 2 uprajneniq i e gotov… i organizma go razbira i pravi tova da se sluchi.kapsolite sa za opravdanie :D
bi li mi obqsnil zashto smqtash che nqma da dovedat do hipotrofiq specialno za syrceto!
Понеже не работи ЛС-то го пускам тука.За Васко е.
И БТВ сила.бг.ком едно време като прохождахте нямаше такова отношение кам хората...
Виж от колко години ми е акаунта.Влизам разглеждам си и пиша ако ми трябва нещо.След като мислиш че пиша глупости (дефакто безмислени работи) делийт и толкова.
Аминокислеините дето взимаш-сети са тва са 8 грама протеин! Все едно да ядеш 1 яйце отгоре на ден и да се притесняваш от хипотрофия на сърцето! Хората взимат какви ли не протеини, прохормонални, креатиножи добажки и не са се оплакали... По-умен би бил въпроса от креатин монохидрат задържа ли се вода в сърцето-нали е мускул :lol:
06.09.08
16:04
казано от JoHNiTyYy на 04.09.08, 09:51:
Може ли редовното приемане на аминокиселини да доведе до хипотрофия?Мисълта ми е че след тренировка мускулите се възстановяват по бързо а с всяка следваща тренировка се увеличава обема от кръв които сърцето изтласква следователно след това се възстановява по бързо и нараства.След като се спре фитнеса както вс мусколи с течение на времето намалят...така и сърцето.
За хипотрофия или за хипертрофия говорим? Хипертрофията на сърцето си е норма при спортистите с дългогодишна практика, мисля че там не може да се говори за кой знае каква хипотрофия след спиране на спорта. Не откривам връзка между аминокиселините и хипотрофия обаче. Да не питаш за връзка между аминокиселините (аргинин например) и хипертрофия?
Поздрави!
До колкото разбирам има предвид че от аминокиселините се качва мускулна маса... Сърцето на спортистите си е по-голямо и това не зависи дали взимаш амино протеин или само се хрнаиш...