12.03.04
22:13
Сега не знам дали в този форум трябва да я постна обаче искам да ми отговори човек които разбира(е не се ласкаите толкова:)).Та вие модераторите се надявам да ми отговорите.
Въпросът е отностно статия която четох в един стар брои на списание
“Мускули” написана от доцент Боянов(маи тои има нещо общо с катедрата по културизъм в НСА :roll: ).Там накратко казано пише че дори тези които не са състезатели трябва да си направят условни периоди(основен,предсъстезателен,състезателен и маи още имаше :mrgreen: ).Като тази идея се базира на самата биология на човека да трупа мускулна маса и мазнини през зимата и съответно да ги редуцира през лятото,тоест няма смисъл да се мъчиш да трупаш маса лятото или пук да редуцираш зимата защото няма да имаш успех а и ще си навредиш на здравето.Според него дори несъстезателите трябва през лятото да топят мазнини,а есенно-зимниия период да търсят маса,също да има преходен период м/у състезателния и основния период,ако тези условия не бъдат спазени и примерно от зима до зима търсим само маса то в месеците когато се качва наи много(октомври,ноември)няма да се качи почти нищо,докато ако лятото има състезателен период то октомври,ноември трябва да качим наи много.
Проблема ми е че четох и друго подобно като тема изказване но периодите са различни.Франк Зеин казва пък че пролетта трябва да се трупа маса и въобще сезоните са други в сравнение с доцент Боянов.Искам да разбера има ли нещо такова качването на маса да е тясно свързано с сезоните и дали ще мога да кача маса и лятото,защото все още не съм качил теглото което желая и лятото въобще не ми се търси релеф?