Малко помощ относно хранителен и тренировъчен режим

10.09.08
17:53

Здравейте, значи реших, че е време да се стегна малко и да вляза във по-добра форма макар и да бъде доста трудно.
На 18 години съм, 190 сантиметра и 105 килограма, искам да стигна до към 90 килограма, за да се чувствам по-добре.
Проблемът е, че не мога да си съставя хранителен и тренировъчен режим (било то аеробичен или с тежести) и за това се обръщам за помощ към вас. :)
Моля дайте някакви предложения.

DI

10.09.08
20:56

На възраст и физически данни си като мен преди да започна да живея като месоядна козичка :P
Много ще ни улесниш ако споделиш досегашния си начин на живот (разбирай физическо натоварване и хранене) за да можем да сме ти по-полезни.
Очаквам отгор :)

11.09.08
00:14

казано от DiscoveryCold на 10.09.08, 20:56:

На възраст и физически данни си като мен преди да започна да живея като месоядна козичка :P
Много ще ни улесниш ако споделиш досегашния си начин на живот (разбирай физическо натоварване и хранене) за да можем да сме ти по-полезни.
Очаквам отгор :)

Храненето - общо взето каквото ми се е ядяло. :D Но често приемах бърза храна - пици, дюнери и такива лайна.. Преди две години бях 2 месеца на нещо подобно на НВД, смисъл трябваше да е НВД, но аз си го съставих и не знам до колко е било правилно, макар че помагаше и се чувствах добре. Иии в зала от около 5 месеца не съм ходил редовно, по 2-3-4 пъти в месец да съм отишъл, но те се губи всичко ако не се ходи редовно.
Иначе спортувам редовно футбол и баскетбол, колкото се може повече пъти в седмицата.
И това е общо взето. :)

От това което съм гледал по себе си а и по други хора, няма да успееш да издържиш дълго време на драстична смяна на режима. Прави нещата постепенно, като за начало се опитай да спреш junk food-а, газираните напитки ( а и всякакви там сокове и подобни), сладкото и алкохола. Като свикнеш с този режим и той не ти причинява неудобства вече можеш да преминеш и към други ограничения - примерно по сериозно НВД и т.н.

11.09.08
13:53

здравеите !при режим за отслабване мога ли да си хапвам купа-250гр.варени овесени ядки,със сирене или извара,л.мед;булгур,жито,грис със сирене пак,понеже ми държат ситост и притъпяват желанието ми да ям вредни сладки неща,а като си хапна в 17 нещо от гореизброените и не ям до другата сутрин.не знам дали е правилно и дали ще има резултат.

DI

11.09.08
15:58

Така първо от личен опит мога да кажа че смисъл от драстични НВД та или каквито и да било диети (освен ако човека не е болен от нещо) НЯМА!
Бързо се сваля и още по бързо се качва.
към petina - овесени ядки или трици + нискомаслено сирене може да. Мед не повече от една лъжичка и то само за сутрешното хранене.Относно житото и грис грис твърдо НЙЕ :P
Последното ти хранене ако ставаш в интервала 7-10 часа сутрин трябва да е в 18:30 - 19:00 часа.
За сладките неща... ами ако си изобретателна има много сладки неща които са напълно полезни Например : http://www.amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=39&Itemid=63
- полезен сайт със здравословни рецепти! най-вече сладки неща :P

Към автора на темата - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/ - ще ти даде общи насоки във съставянето на хранителен режим.
Тъй като както вече споменах сме сходни по възраст и размери относно спорта мога да кажа че преди да започна с фитнеса играх футбол всеки ден с приятели Резултат - 0
Мисълта ми е тренирвките с тежести при хора от този тип са милион пъти по продоктивни от спортове като футбол и баскетбол.
нещата който писах по горе на petina се отнасят в пълна сила и за теб.
След като прочетеш важната тема или тук в твоята или на ЛС искам да видя твоето примерно меню тъй като немога да ти кажа яж това това и това.. От примерното ти меню може да се съди дори за финансовото положение (според мен двете най-важни неща при високо-белтъчните диети са Стимула и парите :) )
Очаквам примерното ти дневно меню.

11.09.08
21:09

Еми значи за финансите по принцип нямат значение сега през зимата поскъпва всичко, но все пак за здраве и храна пари се дават и не се мисли колко са. ;)

А за примерно меню - аз очаквах вие като по-запознати да спретнете такова, защото сега да тръгна да смятам някакви калории, че да гледам в хиляда таблици всяка отделна хапка дали ми носи протеини или въглехидрати или други глупости, че и грамажите иии тя става дълга и сложна. :)

Исках някаква базова ориентация като количество и продукти примерно за през целия ден, а вече аз според моите лични предпочитания да си я нагаждам, защото все пак всеки човек си има различен вкус.. :) Чел съм и преди темите за НВД-тата и общо взето знам кои неща трябва да се ограничават и на кои да се набляга, знам че плодовете трябва да се ядат до следобяд, а месото обратно след него, но все пак исках някакво примерно меню, което да надграждам. ;)
Иначе аз няма да имам възможност да ям по 6-7 пъти на ден, тъй като ще съм на училище и ще мога само закуска, обяд и вечеря да ям, като не винаги ще успявам поради някакви задължения.. иии така общо взето. :)

23.09.08
10:45

не мога да рзбера коли4еството храна ,което приемам много ли ми е /при диета за отслабване/примерно-11 4.14иния зелен4укова салата или супа +2сухара пълнозърнести+150гр.белтъ4ини/месо,извара,белтъци -5,разли4но,или риба,/+50гр.десерт,17-18 или същото като обяда без десерт,или плодове-1 4иния ,или овесена каша със сирене,извара или к.мляко култура0,1.ве4ер пия 4аи.с този режим ,като отвреме на време съм си позволявала вредна храна или късно хранене,за сега съм от 108кг.на 10.02.2008.-77кг.09мес.2008-искам да сваля още 10 кила ,та се 4удя така ли да продължавам или да променя нещо и какво да е то.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1