Плуване всеки ден+фитнес

17.09.08
07:43

Здравейте,
занимавам се със фитнес от около година и половина. 39 г, 190 см, 83 кг.
В момента тренирам вечер в следния цикъл
- понеделник рамене+крака
- сряда - гърди+трицепс
- петък -гръб+бицепс
Храня се на НВД със зареждащ ден на всеки 3-4 дни.
Кардио правя след тренировка - около 15 минути интервално на пътеката.
Отдавна се канех да мина на сутрешно кардио(на гладно)  и да го разнообраза я с плуване(до 15 годишен бях състезател но там някъде ме хвана пубертета).
Днес направих сефтето(не бях влизал в басейн от както минах на фитнес). Когато тренирах плувах всеки ден но сега се чудя дали няма да ми дойде много (вече съм на 39, а не на 15).
От друга страна гейовете от толофикация правят някаква профилактика и 15 дни съм без топла вода, та ще мога да съвместя и банята(на предишните профилактики се къпех със студена).
Та генерално въпроса ми са два:
  Има ли риск от претрениране или не дай си боже травма?
  Чувал съм, че заради студа във водата организмът засилвал “сланинообразуване” и се притеснявам да не ми изчезнат плочките, които си докарах с доста тичане. Когато бях плувец наистина си имах тънък равномерен пласт сланинка навсякъде(но пък тогава не хранех много разумно).

17.09.08
16:39

казано от Blandings на 17.09.08, 07:43:

Здравейте,
занимавам се със фитнес от около година и половина. 39 г, 190 см, 83 кг.
В момента тренирам вечер в следния цикъл
- понеделник рамене+крака
- сряда - гърди+трицепс
- петък -гръб+бицепс
Храня се на НВД със зареждащ ден на всеки 3-4 дни.
Кардио правя след тренировка - около 15 минути интервално на пътеката.
Отдавна се канех да мина на сутрешно кардио(на гладно)  и да го разнообраза я с плуване(до 15 годишен бях състезател но там някъде ме хвана пубертета).
Днес направих сефтето(не бях влизал в басейн от както минах на фитнес). Когато тренирах плувах всеки ден но сега се чудя дали няма да ми дойде много (вече съм на 39, а не на 15).
От друга страна гейовете от толофикация правят някаква профилактика и 15 дни съм без топла вода, та ще мога да съвместя и банята(на предишните профилактики се къпех със студена).
Та генерално въпроса ми са два:
  Има ли риск от претрениране или не дай си боже травма?
  Чувал съм, че заради студа във водата организмът засилвал “сланинообразуване” и се притеснявам да не ми изчезнат плочките, които си докарах с доста тичане. Когато бях плувец наистина си имах тънък равномерен пласт сланинка навсякъде(но пък тогава не хранех много разумно).

Има  риск от претрениране ....  травма не

TI

17.09.08
17:21

С това НВД може да претренираш, но пробвай, може и да издържиш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1