Хватът никога няма да прогресира с тях.За мен това е единствения минус.Дълго време съм ползвал фитили и не мога да отрека,че са полезни - помагат за изолирането,да вдигнеш или да се набереш малко повече.
Мнението беше редактирано от Jikata на 04.10.11 21:19.
Хватът никога няма да прогресира с тях.За мен това е единствения минус.
Именно. За това си мисля да ги ползвам още малко (1-2 месеца) докато позаякна още малко в гърба и тогава да ги изоставя.
Днес:
10.00 - 70гр варен овес с 1 с.л. мед и разтопено масло със 100гр гауда
тренировка 1 + доза матрикс
14.00 - 300гр сафрид и половин пакет броколи с лека майонеза, смесена с к.мляко
тренировка 2 + доза Матрикс
20.00 - катък, кавърма по радомирски
Тренировка - колоездене 20км; 5х20 лицеви и 5х20 трицепс
Течности - 3л вода + 2 кафета + 500мл бира
Вчера:
1.варен овес 100гр с 1 с.л. мед и 100гр сирене + витамини и минерали
кардио
2. агнешка чорба и някакво огромно кюфте по незнам си каква рецепта с кьопоолу
кардио + доза матрикс
3. 300гр сафрид и 1 варен картоф
4.преди лягане - доза матрикс
Кардиото - 2х30мин велоергометър
Течности - 3л + 1 кафе на закуска
Впрочем колкото е по-дебел лоста и по-затруднен хвата, толкова повече усещам набирането в гърба. Muscular irradiation, така го обясняват.
Ами той хубаво е дебел, ама е неколкократно пребоядисван и някъде се люпи боята и се е случвало да ме порязва. Абе ще си сложа лост у дома, сега тъкмо тече ремонт - така хем ще имам къде да се набирам, хем и халките ще си ги окачам на него :)
Почивните дни посетихме В.Търново, там имаме роднини. За пореден път се убеждавам в харизмата на града. В хотела ползвах басейна и двата дни, както и сауната и парната баня. Проведох и 2 тренировки във фитнеса - гърди и бицепс, корем и трицепс. Храната бе обилна, но присъстваха и въглехидрати в количества малко позавишени за моята фигура... Препоръчвам на всички “Щастливеца” и “Его”. В Его пицата е може би най-силното им оръжие - в България знам 2 места с наистина уникални пици и едното е там. Един от дните изкачихме Царевец, което доведе до минимална мускулна треска в прасците на другия ден. Бирите бяха умерено 3 големи за 2-та дена.
Btw обмислям покупката на гребен тренажор Kettler…
10.10.11
15:19
Btw обмислям покупката на гребен тренажор Kettler…
Какъв точно и с каква цел ?
Ами мисля от догодина да се занимавам и с гребане живот и здраве...примерно на Панчарево :) А какъв точно...не съм решил. Ако някой има мнение по въпроса, да споделя! :)
10.10.11
15:30
Ами мисля от догодина да се занимавам и с гребане живот и здраве...примерно на Панчарево :) А какъв точно...не съм решил. Ако някой има мнение по въпроса, да споделя! :)
тогава по-добре си купи един любителски каяк - “пате” и хубав неопрен и няма какво да те спре...щото с тоя гребен тренажор и на твоите кила може да ревнеш в един момент от кръст и колене...;)
Сподели на лични кой е хотела в Търново, че ми се очертава едно ходене до там тия дни...
Благодаря!
Викаш директно в гьола :) И това го мислих, но сега ме спира времето. Тепърва започвам да проучвам как стоят нещата с екипировка, лодка (най-вероятно sit-on-top вариант)...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.10.11 15:57.
10.10.11
17:00
Викаш директно в гьола :) И това го мислих, но сега ме спира времето. Тепърва започвам да проучвам как стоят нещата с екипировка, лодка (най-вероятно sit-on-top вариант)...
Времето се компенсира с хубав неопрен :)
А за лодката - ако потърсиш достатъчно съм сигурен, че ще намериш нещо сносно и на добра цена :)
Да, за неопрена знам, че не трябва да пестя пари. Скъпо удоволствие ще бъде, затова за сега само го обмислям и евентуално на пролет ще действам. Сега имам ремонт на главата, който лапа доста финансов ресурс... Също така искам да пробвам и sit-in канутата, защото съм сядал само в sit-on-top до сега.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 10.10.11 21:26.
Който не е гледал филмчето на Христомир Христов - Препрограмиране, ето 2 части, които качих в тубата. Третата част нещо ми дава проблем, но ще пробвам да я кача (тя е къса).
От понеделник насам правя усилено кардио. Минимумът е 1 път на ден по 25-30 мин, а по възможност 2 пъти по 20-25мин. След сватбата качих 2кг за 1 месец благодарение на прекаляването с въглехидратите - пици, бургери, като цяло обилни хранения и т.н. От понеделник насам орязах ‘въглените’, като в закуската те са обилни (варен овес или пълнозърнести фусили с мед), на обяд са умерени, а вечер ги няма. За втори път в живота си ще отдам абсолютен приоритет на кардио тренировките, загърбвайки останалото (не на 100% де). Целта си остава същата - 95кг!
Днес:
1. 09.15-10.00 - кардио: 45мин велоергометър
2. 10.30 - макарони с мед и 100гр сирене + 1 кафе
3. 14.00 - гювеч с 1 цяло пилешко бутче
4. 15.00-16.30 - кардио: колоездене 20км
5. 17.00 - кафе с малко марковен пай
6. 17.30 - тренировка - кофи на халки 5х8 + 1 банан и доза Матрикс
7. 19.00 - един сандвич със 100гр пуешко
8. 22.15 - пилешки крилца в Happy
9. 23.30 - доза Матрикс
По-рано през деня ми минаваше през акъла да правя кардио и преди лягане...но съм смазан.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 14.10.11 23:39.
Вчера:
1. 09.00 - 70гр макарони с 1 с.л. мед и 100гр сирене + 1 кафе, витамини
брулене и събиране на орехи и ябълки на вилата :D
2. 14.00 - различни месца от барбекюто (кюте, карначе, наденички) + обилно шопска и 500мл бира
3. 18.00 - доза Матрикс
4. 20.30 - 1 шкембе чорба и 250гр крилца в Дивака и 1 голяма бира
5. 23.00 - доза Матрикс
Тренировка - не
течности - 2л вода, 1 кафе и 1л бира
16.10.11
14:11
Стоянчо, колко време навъртя на тренировки със собствено тегло? Някакви наблюдения имаш ли - увеличаване/намаляне обиколки на крайници, издръжливност, сила....те такива ми ти работи. Дано не повтарям въпроса. :)
Поздрави!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.10.11 14:11.
Тренировките със собствено тегло (набирания, кофи на халки/успоредка, всякакви лицеви, трицепс на пейка, коремник преси, L-sit и абсолютно никакъв бицепс) в комбинация с кардио (, но по-рядко) ми се отразиха много добре! Изводите, които си направих са, че топя мазнини категорично по-бързо отколкото с конвенционалния фитнес или каквото и да е до сега. Истината е, че след сватбата ми оцапах хранителния режим и наблъсках доста въглехидрати, от които омазних. Сега си продължавам със собственото тегло, но засилих кардиото на мин. 5 пъти седмично.
Относно рамерите - гърдите ми се пръсват от кофите на халките, а гърбът от набиранията, та размерите ми са си общо взето непроменени. Талията обаче пада осезаемо. Панталоните ми ‘хлопат’ вече. Размерът на ръката си седи 44см както казах без да съм направил 1 тренировка конкретно за бицепс. Вярвам там положението се държи от набиранията. Работната ми тежест (собственото ми тегло) е немалка и това ми докарва доста силни МТ в предмишниците, брахиорадиалиса и не много в бицепсите - това от набиранията. От кофите на халки по 2 дена ме цепят гърдите.
Мисля скоро да включа и упражнения за бицепса, най-вероятно 1 изолиращо (концентрично примерно).
След като осъществя целта си (да падна до ок.95-97кг, тогава ще пусна и снимки ‘преди-след’ :) Това ще го осъществя в рамките на 2 месеца (дано!).
Другата идея, която ми се върти из главата е да си купя кану и да започна гребане, но не като спорт, а като хоби. Но още го обмислям де, защото има доста неща да се обмислят.
С 2 думи тренировките със собствено тегло на този етап са моя тип тренировка - горят мазнини и ми поддържат в сравнително добро състояние мускулите.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 16.10.11 14:30.
16.10.11
14:35
Звучи повече от добре. Чакаме снимки тогаз, за още по-голямо wow. :)
Днес (до сега):
Кардио
1. 10.00 - 2 домашни кроасана, натъпкани със общо 100гр ементал и затоплени за да се разтопи кашкавала + 1 кафе
2. 14.00 - яхния пиле (1 цяло бутче) с картофи, гъби и моркови
3. 17.30 - доза Матрикс
Кардио
4. 20.00 - 12бр пелмнена с лимон и сметана
Преди лягане може би ще изпия още 1 доза Матрикс.
Най-накрая си купих от онези коктейлни сосове за кафе Монин (в коста и старбъкс ги използват). Е, голям кеф е :)
Тренировка - 30мин велоергометър
Течности - 1 кафе и половина, 2л вода
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 17.10.11 23:36.
Вчера:
1. 08.00 - 100гр варен овес, 1с.л. мед и 100гр сирене + 1 кафе
2. 15.00 - 1 цяло пилешко бутче и 1 печен картоф с броколи
3. 18.00 - доза Матрикс
4. 21.00 - 1 пастърва със салата
5. 00.00 - доза Матрикс
Тренировка - не
Течности - 2л + 1 кафе
Започвам малко гиревой спорт през седмицата, в съчетание с халки. Още не съм измислил точната програма, но ще бъде нещо от рода на 3 тренировки седмично - 2 пъти гиревой, 1 път халки. Единият път ще бъде изтласкване (4-5 серии), а другият изхвърляне (3-4 серии). Ще ги правя бройка за време. Ще започна със 16кг пудовка и постепенно нагоре. В деня за халки ще има кофи (5 серии), набиране (5 серии) и L-sit/Body row.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.10.11 23:03.
Днес:
Тренировка - изтласкване 4х20 с 1 мин почивка между сериите + бицепсово сгъване 5х10 и накрая swing до отказ.
Момента форма изотзадзе :) Мога да я коментирам като леко намаляване на паласките в сравнение с преди 1 месец и очудващо уголемяване на ръцете с половин сант. Не мога да преценя дали бицепсът или трицепсът е наддал малко или и двете поравно (след като добавих и старата снимка, мисля, че трицепсът е наддал). Целта ми е да стопя още паласките. Останалото, чисто визуално, що годе ме устройва имайки предвид, че сега целите ми далеч не са свързани с трупане на ММ, а по-скоро топене и издръжливост.
Втората снимка е от 30-ти август, т.е. отпреди сватбата, което означава, че там съм по-слаб с 1кг от моментната форма (което се изразява в малко по-малки паласки) :) След това за съжаление качих, ама нормално...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 21.10.11 21:59.
Вчера обрах 2та ореха на вилата и днес малко МТ в кръста + обрах цялата шума, та кардиото си го направих там. Принципно днес е ден за изхвърляния, но ще почина. Храната е 3 основни хранения и 1-2 допълнителни дози протеин.
Тренировка днес - 5х20 изхвърляния с 1 ръка, с 1 мин почивка между сериите. Направо ще си изплюя сърцето :D
До момента:
07.30 - 2 сандвича с ементал и 1 кафе + витамини и омега3
12.00 - супа топчета, салата и 2 кИфтета
16.30 - тренировка
17.00 - доза Матрикс
20.00 - пилешки дробчета с 1 варен картоф със зехтин и чубрица
23.00 - доза Матрикс
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 25.10.11 21:17.
Днес се претеглих и очудващо кантарът показа 102кг. Me like! :D На прав път съм значи. От вчерашните изхвърляния, днес не мога да си седна на задника, а също така бицепсите имат мускулна треска. Не бях изхвърлял ок.1 година. Чакам 24кг пудовка, че изтласкването с 16кг лесно ще го надскоча. За 32ка още ми е прекалено рано и откъм техника и откъм издръживост. В крайна сметка целеният ефект е кардио и силова издръжливост, а с 32ката освен да си начеша крастата, друго няма да постигна :D. Всичко с времето си. Халките ги изоставям поне докато не ги окача на тавана в апартамента, където сега тече основен ремонт. С 2 думи отдавам се изцяло на гиревой. Храната днес бе:
1.08.00 - 70гр макарони, 1 с.л. сметана и 100гр натрошено сирене + чаша кафе, омега 3 и витамини
2.11.00 - доза Матрикс
3.14.00 - пилешки дробчета и 1 печен картоф
4.17.00 - доза Матрикс
5.21.00 - 1 цяло бутче със зеле на фурна
Тренировка - не
Течности - ок.2,5л
Tреноровка - clean&jerk; 5x20 с всяка ръка
08.00 - 70гр варен овес, 1с.л. мед, 100гр гауда, 1 кафе, витамини, о3
11.00 - доза Матрикс
14.00 - 3 сандвича на скара с общо 100гр кашкавал и шопска салата
17.00 - тренировка
17.30 - доза Матрикс
20.00 - 50гр суджук, зелева салата, телешко варено, пилешка пържола.
23.30 - доза Матрикс
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 27.10.11 11:58.
Вчера:
1. 08.00 - 70гр варен овес, 1 с.л. мед и 100гр сирене + 1 кафе и добавки
2. 1030 - доза Матрикс
3. 14.00 - картофи с телешко (150гр)
4. 18.00 - 1 сандвич със 100гр пуешко
5. 21.30 - 3 яйца на очи и шопска салата
6. 23.30 - доза Матрикс
Тренировка - тц
Течности - ок.3л.
Купих си 1 опаковка Muscle milk и 1 гигантска Omega 3 :) Та вчера:
1.10.00 - 1 доза Muscle Milk + 1 банан + 3 мандарини + половин грейпфрут +витамини и о3
2.14.00 - 2 наденички на барбекюто със салата и 2 филийки хляб
3.18.00 - доза Мъсъл милк
4. 21.00 - 1 скумрия на фурна във фолио с 1 печен картоф и зехтин + о3
Течности - 2л
Тренировка - не, но обрах шумата от 2-та ореха и после си я изхвърлих, което си е някакво движение
Днес:
1.10.30 - 2 сандвича с гауда (50гр) и луканка (70гр) + 1 кафе + витамини + о3
2.14.30 - Спагети къмпъни: супа от грах и лазаня
3.18.00 - тренировка; 1 банан, доза Мъсъл милк
4.20.30 - боб с 3 кюфтета на скара
5.23.30 - доза Мъсъл милк
Тренировка - 5х20 изхвърляния с 1 минута почивка м/у сериите и с 30ина секунди почивка между двете ръце.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.10.11 13:55.
Моментна суплементация:
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 31.10.11 13:56.
От тази седмица съм официално на работа и поради изтощителното ежедневие не водя дневника си редовно. На кратко - в сряда направих 5 серии по 15 изтласквания с 24кг пудовка с почивка между сериите по 2 минути, но без почивка при смяната на ръцете. Днес правих 5 серии дълъг цикъл с 16кг, като в 1 серия имаше по 20 повторения, а почивката между сериите бе ок.1мин.
Храната ми тези дни
07.30 - овес с кашкавал/сирене + 300мл чай
12.30 - салата/супа + пилешки шишчета/крилца/нещо от обедното меню
19.30 - цяла скумрия/пилешко бутче с картофи
Вечер мушвам и по 1-2 дози muscle milk
На закуска пия витамини, магнезий, калий, омега 3. Вечер пия магнезий, калий и омега 3.
Заключението, което мога да направя от няколкоседмичните ми занимания с пудовките и по-специално с движенията, включени в гиревой спорт ми доставят най-голямото удоволствие ever! Тежа 101кг и скоро съм на път да падна под 100.
04.11.11
21:45
Магнезия каква марка е ?
Събота и неделя са ми почивни дни и от гл.т. на тренировките. BTW не помня дали съм споменавал, но тренирам така:
1.Понеделник - 5 серии изхвърляния
2.Сряда - 5 серии изтласквания
3.Петък - 5 серии дълъг цикъл
Храната бе качествена - по 4 пълноценни хранения на ден, за разлика от 3-те непълноценни през седмицата...
07.11.11
10:24
Четох някъде по-назад, че се учудваш на уголемяването на ръцете си.
Напълно нормално е според моите наблюдения. При мен най-голяма хипертрофия имаше когато тренирах само със собствено тегло и една импровизирана пудовка.Но и най-много паласки...за съжаление, но те бяха следствие от многото лакомия.
Ръцете май не са се уголемили толкова, колкото всъщност са се поизчистили без да падне значително мускул. Все пак вече клоня към 100кг, което не се бе случвало отдавна. Целта ми вече се променя и тя е 90кг до пролетта, защото 95 ще ги чукна до края на тази година.
Днес правих 5х20 изхвърляния с 16кг пудовка и 2мин почивка между сериите, като при смяната на ръцете нямаше почивка. Храната:
1.07.30 - 70гр варен овес и 100гр кашкавал + чаша чай + витамини, магнезий, калиий, омега 3
2.12.30 - пилешка супа, мусака и цедено кисело мляко
18.00 - 18.30 - тренировка иедин банан + доза Мъсъл Милк
20.00 - ще попълня...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 07.11.11 18:58.