СТРИИ

DJ

12.01.05
22:26

Модерирано от Емил http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=31134#31134
————————-
някои ако знаи някви препарати които помагат дане се нацепваш като прасе шае супер дами каже и за тези червените стрии имали лег
Моля в бъдеще внимавайте каде поствате темите си! Преместих вашата защото става дума за стриите и тази тема се разглежда в този раздел!
по-здрави и успех приятелю
Емил

AR

13.01.05
16:07

Стриите се получават защото кожата неможе да разте със същите темпове с които нараства мускула.Това е един вид сцепване на кажата.След време стриите стават белезникави и не личат много.
За да се предпазиш има едни кремове за бременни жени които отпускат кожата и тя расте по бързо.Но и това не е 100% гаранция че няма да получиш стрии,зависи от много неща.Тези кремове са скъпички затова може да ползваш и обикновен крем но няма да има толкова добър ефект.

HE

13.01.05
16:19

В Аптеките се продава “Контратубекс” между 13 и 20 лева варира /зависи от къде ще си го купиш/ предназначен е за стрии, белези от изгаряне и след опреативни белези.

AR

13.01.05
16:28

Незнам много по тази тема защото съм нямал този проблем.Чувал съм мнения на мой познати.Един се беше нацепил като ........незнам как да го опиша в следствие употреба на прекалено много химия.Да ти кажа чесно като го видях направо го съжалих,повярвай ми колкото и да е мускулест и релефен едва ли някоя женка ще иска да го види в това състояние.

13.01.05
17:55

ОО и аз колко стрии имам ,но не им обръщам никакво внимание и ни най-малко не ме интересуват.
по-здрави

AR

13.01.05
18:18

Емо с тия стрии какво мислят момичетата за теб.Незнам какви идеали имаш обаче аз съм на мнение че нетрябва така.Не бих искал да ги плаша.Все пак жените са една от причините да поддържам форма.

13.01.05
18:22

Ами не им прави впечатление защото и яко раширени вени и т.н. имам и това е най-малкото :)) . Ае не смятам ,че е нещо не естествено това. И найстина на нито едно момиче не му е направило сериозно впечатление.
по-здрави

18.01.05
01:02

Абе иде ли коня в реката веднъж трудно се оправят нещата.И аз имам стрии но не ми личат изобщо ако не се вгледаш от 5 сантима в тях

Tе са атрофични белези, най-често вертикални линии, които при появата си са бледовиолетови, после стават белезникави. Образуват се по ханша, бедрата, седалището, корема и бюста. Дължат се на скъсване на нишките на съединителната тъкан при значително напълняване или бързо отслабване, когато кожата е подложена на силно опъване и свиване. Стриите се образуват най-често при бременност, по време на пубертета, по-рядко при инфекциозни заболявания и синдроми на жлезите с вътрешна секреция. Хормоните на надбъбречната жлеза често пъти играят важна роля за образуването им. С напредване на възрастта стриите стават по-видими и по-големи, затова положението трябва да се овладее в самото начало. Доста жени се оставят да бъдат убедени да лекуват стриите с процедури в козметични салони. Но подобрение може да се получи само в началния стадий, когато белезите са бледовиолетови. Тогава положението може значително да се подобри чрез усилване на кръвообращението в засегнатия участък. Ако стриите са вече белезникави, се прибягва до други методи. Грижи у дома Всяка седмица махайте мъртвите клетки от тялото. Ползвайте мек ексфолиант, като го нанасяте върху суха кожа. Търкайте, без да разтягате тъканите. После се изплакнете обилно с вода и се подсушете с мека хавлия. Нанесете върху стриите активен серум за девитализирана кожа и пощипвайте леко с пръсти, за да раздвижите кръвта, чак докато серумът попие напълно. Една ампула по принцип стига за всичките бледовиолетови стрии по тялото. След това нанесете подхранващ крем и масажирайте силно с цяла ръка по посока на тъканите, за да не се получи неприятно усещане. Внимавайте да не набръчквате кожата. Всеки ден при сутрешния душ се търкайте с груба ръкавица за баня, най-добре от синтетична материя. Накрая се облейте с хладка вода, подсушете се добре, намажете се с подхранващия си крем и масажирайте. Не спирайте с грижите, когато установите малко подобрение, правете процедурите възможно най-дълго време. Превантивно с настъпване на пубертета, както и в началото на бременността овлажнявайте и ревитализирайте кожата с кремове и серуми, активизирайте кръвообращението. Консултирайте се с лекар, който евентуално да ви предпише медицински крем. Продължете с грижите три месеца след раждането, така няма да имате проблем със стриите. Грижи в козметичен салон В козметичните салони могат да се правят превантивни масажи против стрии или заплашените участъци да се третират със специални апарати, които стимулират кръвообращението. За бременните жени са по-подходящи масажите. Медицински грижи За да се елиминират напълно белезникавите стрии, се прибягва до инжектиране или до повърхностно намазване с препарат на всяка стрия. Подобни препарати ползват лекари и естетични хирурзи. Ако кожата ви е податлива на разтягане, вземете превантивни мерки на възможно най-ранен етап. Загарът прави стриите по-видими. В този случай слънцето е лош приятел, защото прави по-крехки еластичните съединителни влакна и променя качествата на кожния колаген.

20.01.05
00:04

Aз пък си имам една на бицепса но почти не си личи и не ме впечатлява много... Мисля че не това е най големия естетичен проблем при културистите  :D

20.01.05
00:48

Да и аз нямам, освен малко от вътрешната страна на бицепсите. Но се виждат само при вглеждане и не са ми проблем. А ръцете най - бавно са ми растяли през годините, явно просто там кожата ми е по - тънка, и затова се получават.

MU

20.01.05
01:48

аз супер бързо се нацепих на бицепсите..много бързо растат :)

21.01.05
01:04

Аз пък съм се нацепил по външната страна на бицеса... Все пак миналия април (2004) ръката ми беше само 27-8 сантима а сега 36-7…. А вчера си видях една на гърдите особено на едната :)

21.01.05
11:25

Аз за 8 месеца сериозни тренировки, иначе общо 10 месеца, от 28 ръка стигнах до 35 и нямам такива проблеми. Това значи ли да очаквам за в бъдеще?

21.01.05
15:41

Зависи какъв тип ти е кожата ако е еластична няма да имаш таквиз проблеми... При мен проблема е че на тренироека мускулите ми се напомпват удивително много примерно на ръцете с 2 -3 сантиметра когато правя бицепси и трицепси а на гърдите оше не съм ги замервал на тренировка ама явно и те....

22.01.05
11:07

Ами и моите се напомпват много. Студена ръката ми е 35, един път 15ина мин след трен я премерих и беше 37. Кожата ми по наблюдения от живоа е здрава, дебела и еластична (дебелокожо съм си :)))). Това значи ли, че при положение че не приемам никакви добавки риска от стрии не е голям?

JI

23.01.05
17:51

Може ли някой да ми даде пик към  да видя по точно кво е стрия  :cry:  :wink:  :)  неук съм сорри

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1