Бъдеще?

Прескочи до:

01.10.08
17:00

Да поразмишляваме какво професионално бъдеще има човек ,които се занимава с фитнес дълго време ,упорито и без прекъсване(сериозно ходене на фитнес с спазване на хранителен режим)

01.10.08
17:09

зависи какви резултати е постигнал

01.10.08
17:11

за любител или професионалист питаш? за реализация в коя да е сфера или във фитнеса?

Фитнесът възпитава умение.
Какво бъдеще?
Ако говорим за пряко свързано с фитнеса, то например:

- професионален фитнес/бодибилдинг
- инструктор или собственик на фитнес
- охранител или работещ физическа работа
- манекен/рекламно лице
- консултант в бизнеса.

Това са някои от примерите на първо четене.
А ако говорим за реализация въобще: всякаква. Фитнесът дава самоувереност, дава визия, дава сила, дава дисциплина. Навсякъде може да са полезни!

Разбира се, стига човек да вижда по - далеч от носа си. Ако човек се е втренчил във фитнеса и само там и мисли, че той само трябва да тренира а нещата сами да станат, проблемът е в зрението му. Не вижда по - далеч от носа си! Да ходи на очен лекар.

Поздрави!

01.10.08
17:26

Аз много се чудя как има ентусиасти да се занимават с бодибилдинг професионално при положение, че:
1) Жертваш си здравето.
2) Хляб в това няма.
Аз не виждам кое ги блазни.
Е...?

Мнението беше редактирано от ozo на 01.10.08 17:27.

01.10.08
17:42

Трудно бих обвързал професионалните ориентации с думата фитнес. По-ското свързвам фитнеса с to be fit. На мен трениоровките ще са ми от полза като помъкна папките с делата :)

01.10.08
17:52

Франко говорим за непрофесионална сфера.Дзвер правилно се е ориентирал в питанката.Очаквам и твоето мнение?

01.10.08
17:55

Само да добавя че за модел трябва и в муцината да си хубав ,иначе ако са снимки само на тяло е идялна работа :) .Няма спор за моралните плюсове които ти дава фитнеса,съгласен съм.От всичките професии най ми хареса инструктор.Мисля че фитнеса ще е доста полезен в моита свера на туризма защото мога примерно да бъда фитнес инструктор в хотел или нещо такова. :)

01.10.08
18:03

Докато вдигаш в залата ти идва една гениална идея и променяш света.... :)

Ако сте чели Роберт Кийосаки, човека е работил много различни видове работи и занимания само и само за да получи определен вид умения,които да използва в постигането на целта си.
Всяко нещо може да обогати човек, може и да му вземе. Като хапваш пай е хубаво, а и малко калории, но ако хапнеш повече можеш да си проклинаш дните в един ден разстройство примерно :) 
Нужна е цел и насока на усилията, иначе е лутане. А фитнеса е едно хубаво хоби, силните физически хора в повечето случай са добри, така че това занимание не е само за тялото. Занимание чиито ползи остават дълго време, не само пари които хвърчат лесно.

поздрави :)

01.10.08
18:14

Много интересен отговор ,Емиле.И има нещо вярно че попринцип дългогодишните здраво трениращи хора са добри.Както казват от близкия исток-Здрав дух в здраво тяло.

01.10.08
19:00

както казаха колегите по-горе - дисциплина, упоритост, сила самоувереност - все полезни неща в професионалната реализация в която и да е сфера. личното ми мнение е, че просто фитнес инструктор в някой хотел не е добра реализация - ако държиш на тази професия е по-добре да вземаш пример от Белчо Христов (питона)

01.10.08
19:18

Точно по въпроса за бъдещето си помислих един ден докато гледах една майка да дава на малкото си детенце, почти бебе, да яде кроасани и някакви плодови млека, от ония дето са само захар, ароматизатори и консерванти.

Та струва ми се, че поколенията се менят, по-старите, които все още са знаели как да си хранят децата като хората вече няма да ги има и един професионалист в областа на бодибилдинга и диетологията наистина може да има добра реализация. Дори ме е страх да го кажа, но може би детската диетология би била много успешна, защото детските организми са най-уязвими.

Например някакви богаташчета, усетят се в един момент, че упадат физически и решат да потърсят помощ от експерт. Нужна е една добра популистка политика и работата може и да се получи.

Иначе от гледна точка като спортна кариера, мисля, че процента на успяващите ще е малък. Не смея да си помисля колко са тези тръгнали да стават като Рони Колман и в един момент им са се появили проблеми със здравето...

Да не говорим, че в България кой дава сериозни пари за спорт? Няма сериозно бъдеще без инвестиции.

02.10.08
05:48

Ще започна с това, че за да се занимаваш професионално с бодибилдинг, трябва да отговаряш на няколко важни условия - да си на подходящата възраст, да имаш подходяща наследственост, да не ти пука много за собственото ти здраве в дългосрочен план (т. е. да не мислиш за бъдещето)... Дори и да отговаряш на тези условия и на още много, пак няма никакви гаранции, защото единици успяват. Това до голяма степен ограничава възможностите за реализация в тази област.
Опитът и знанията, натрупани покрай заниманията с фитнес, изобщо не са достатъчни, за да позволят даването на професионални консултации дори в областта на самите тренировки, да не говорим за нещо повече. Сигурен съм, че всички тук са се нагледали на “професионални” фитнес-инструктори, които си знаят една-две наизсустени програми и ги раздават щедро на клиентите си, без да се съобразяват с личните им нужди и възможности. За да се занимава човек с това, му трябват подход, много знания, а това предполага специализирано образование или в най-лошия случай достатъчно много курсове и положени изпити за придобиване на тази квалификация. Блъскането 10 години не стига за това.
За консултации в областта на диетологията и здравето пък е направо абсудрно да се говори. За такива трябва не просто квалификация, а медицинско образование.
Дотук спокойно можем да изключим и отхвърлим всички до една професии, свързани с познавателната и интелектуална страна на фитнеса - за никоя от тях тренировките и личният опит не стигат.
Остават две насоки - търговска и използване на придобитите качества (физическа сила и външен вид). Първата е ясна - придобиване/създаване на фитнес зала. Но за това трябват инвестиции, които са основна предпоставка. Освен това човек, който в живота си не е виждал лежанка, но е наясно с правилата на бизнеса (местоположение, наемане на подходящ персонал, ценова политика), може да успее в тази област - конретен опит в залата изобщо не е нужен.
И какво остана накрая? Бияч (използване на физическата сила) или модел (използване на външния вид). Но моделите като цяло са силно ограничени откъм физически данни (ръст, максимални килограми - изобщо не са едри, възраст). Шансовете на човек, висок 175 см. или на такъв, навършил 25 са почти нулеви.
Е, значи трябва да работим като охранители. Да, ама и тук има и други фактори, не стига да си голям и як. Трябва си професионална подготовка и то сериозна, фитнесът е само капка в морето на нужните умения.
Дори за бияч или по-ефимистичното “човек, който събира несъбираеми дългове”, трябват още качества - да вдигаш 200 от лежанка не е гаранция, че няма да ядеш здрав бой от някого, който не може да вдигне собственото си тегло, но има зад гърба си 10 години кик-бикс и е достатъчно луд.

Мисля, че на всички е достатъчно ясно, че в България никаква пряка реализация, почиваща само на опита в залата, не може да е успешна.
За сметка на това фитнесът възпитава определени качества и ни дава редица придобивки, които могат да помогнат косвено в реализацията - дисциплина, сила, добър външен вид, самочувствие, разтоварване от стреса и още много. Така че тренирайте си спокойно и не се разсейвайте с такива неща. :-)

Боби, аз го четох и ми идва да те питам: “За какво тренираш фитнес” ?
Двеста на лежанка, триста на лежанка...

Слушай брат...
Даваш точно този, лошия пример, за който споменах по - горе.
Човек, който не вижда по - далеч от носа си.
Че тук, в този сайт, в сайта на Белчо, на спайдърите, на който си щеш, има ли някой който е завършил висше “фитнес инструктор”?

Еми няма бате. Рекордът е тапия от 15 дневен курс при американски инструктор, който не знае какво да каже на български ,а казаното на английски половината се губи при превода. Викаш, важното че е хамерикански. Който посети 15 дневен курс е повече от 5 години в залата и над книгите, а?

Идеята е, че нормалният човек не само държи железата и нищо не прави. Нормалният човек се интересува. Чете. Прави си изводи. Опитва. Пак чете. Създава си визия.
Точно по този начин в тези сред има доста хора, които може да са завършили хидрология и метеорология или зоология и оперно пеене, но има доста какво да научиш от тях.

А от друга страна има световни светила и герои, доктори, за които си личи от 1000 км. че хранителните им режими и идеи са написани в някой кабинет и те никога не са виждали спортист или зала, освен по телевизията, по време на олимпиадата.

Да, фитнесът е най - добър за хоби. Но е важно как го приемаш, какъв ти е подхода към него. Ако е като твоя братко, 100% си прав, нищо няма да излезе. Та ти считаш четенето за излишно и за загуба на време, освен ако не е в компанията на трима ректори на медицински университети! Иначе е обречено... Е*ати хобито, а*ати развитието на личността....

Аве, гледах едно време един с една бегачка, Михаел Шумахер. Знаеш ли кое беше странното при него? Не беше завършил Автото...

02.10.08
06:34

казано от D3BEP на 02.10.08, 06:11:

Боби, аз го четох и ми идва да те питам: “За какво тренираш фитнес” ?

D3BEP, не знам защо си мислиш, че говоря за себе си. 200-тате килограма бяха опит да иронизирам хората, които имат само това за цел. Имам зад гърба си достатъчно житейски опит и реализъм, за да се превърна в циник. Опитът ми в залата не прави изключение.
Ти ми даваш за пример лекари и професионални спортни педагози, чиито програми и диети издишат. Е, всяко стадо си има мършата, това не може да се отрече. Но това, на което съм се нагледал във фитнес залите, е далеч по-лошо. Казваш, че някой с години тренирал, четял и се интересувал. Има и такива - аз и ти да кажем, още няколко човека тук във форума. Но множеството в залата идея си няма какво прави там, чете със затруднения и прави едни и същи грешки отново и отново, защото някой много голям в кварталната щангарница му подхвърлил нещичко. На такива хора не с американски инструктори, ами направо с фуния в мозъка да им наливаш знания, пак няма да се реализират никъде. Амбициите трябва да имат покритие.
А на останалите, тези, които имат потенциала и желанието, какви са им перспективите? Колко изкарва един фитнес-инструктор? Колко от тях изобщо ще имат шанса да си намерят работа като такива? Отговорите са ясни.

Нека не се заблуждаваме - фитнесът е дейност, в която много трудно може човек да намери професионална реализация, независимо колко знаещ и опитен е.

Ако питаш защо лично аз тренирам, отговорът е малко по-сложен. Започнах да тренирам на 29-годишна възраст. По онова време бях подминал вече 120 килограма, имах хипертония, хранех се лошо, водех уседнал начин на живот - 10 часа на бюро и после още 5 пред телевизора у нас. Реших, че трябва да променя това, докато още мога и го направих. Захванах се с фитнес, започнах диета - свалих 30 килограма. Формата ми през годините оттогава се е променяла, но съм здрав, чувствам се и изглеждам добре, научил съм много за себе си, тялото си, за фитнеса като цяло. Фитнесът ми дава увереност, самочувствие, здраве, възможност да се разтоваря от стреса - много и ценни неща. Имам намерение и желание да се занимавам с това докато мога, но не си правя илюзии, че някого мога да го превърна в нещо повече от прекрасно, здравословно и важно ХОБИ.
Струва ми се обаче, че много хора тук си правят именно такива илюзии и ще бъдат горчиво разочаровани след време. Позитивното мислене е хубаво нещо, но малко здрав реализъм никога не е излишен. ;-)

П. С. Михаел Шумахер има професионална подготовка като автомобилен механик, дори е работил като такъв в периода 1987-1988, така че примерът ти не е удачен. ;-)

02.10.08
06:57

казано от valerious на 01.10.08, 17:00:

Да поразмишляваме какво професионално бъдеще има човек ,които се занимава с фитнес дълго време ,упорито и без прекъсване(сериозно ходене на фитнес с спазване на хранителен режим)

Като оставим настрана, работата като охранител и работата/развиването на фитнес зала, които се засегнаха в предишните мнения... сериозната занимавка с ББ, най-вероятно би пречила на всяка друга реализация, която не е копане или носене. :)

Леле, каква полемика. :)
Май повечето сме наясно, че не трябва да прекаляваме.

02.10.08
07:46

Мисля , че на всички мненията са прави, за съжеление тук в Бг сме далеч от истината за фитнеса, здравето и храненето, то и за всичко е така, като изключим Белчо и още един двама човека в Бг който правят нещо, тези професии за мен като инструктор и тем подобни са загуба на време, колкото до дипломата и курсовете, те не значат нищо една хартийка, опита и набирането на нови знания е най -важно, единственото може би и да си направиш сам собствена фитнес зала, но иска и доста голяма инвестиция. Иначе на Запад и през Океана, фитнеса е печеливша индустрия набрала достатъчно популярност и ще продължава да го прави, лошото е че при нас в Бг всички добри идеи идват с години когато вече са остарели, за това още един път Евала на Белчо и другите единици които се опитват да накарат българина да прогледне. И само за пример имам приятелка в САЩ, която няма диплома но има опит и стаж в билдинга и работи като фитнес инструктор и то доста успешно(80 долара на час с клиент), а сега колко такива успешни има в БГ???? 1%
Май няма смисъл от коментар.

Мнението беше редактирано от INZAGHI на 02.10.08 07:48.

02.10.08
09:14

Не се лъжете за фитнес залите - това е бизнес който изисква далеч повече познания по маркетинг и мениджмънт отколкото от фитнес. Човек управлявал ресторант или хотел би се справил далеч по-добре с начинанието от един фитнес инструктор. Личното ми мнение е, че в сферата  на фитнеса особено в бг трудно може да се намери прилична реализация. Хубавото е, че тези които в момента са в този бизнес го изграждат и създават почти от нулата.

А това кой какво е завършил в университета няма нищо общо с това колко си кадърен. Човек става вещ в дадена област когато и се посвети - чете, проучва бранша, интересува се от самата същност на нещата.. не ми се дават примерно с много хора завършили една специалност, но станали безусловно преуспели в друга област (аз също не се занимавам с това, което учех в университета, но мога да твърдя, че разбирам от това което правя).

Относно курсовете за инструктори и времето прекарано в залата - повече от ясно е, че за успешна реализация като инструктор е важно да имаш и теория и практика. Двете неща винаги трябва да вървят ръка за ръка - знанието и опита.

Не виждам сериозно бъдеще за човек “занимавал се дълго със сериозно ходене на фитнес и спазване на хранителен режим”. Особено пък в Бг.

Мнението беше редактирано от kao на 02.10.08 09:16.

02.10.08
09:42

Аз мисля да ме приемат с медицина и след това да специализирам диетология.

Абре не е това проблема...
Друго ви казвам аз.
Не знам защо твърдите и държите на фитнеса, само фитнеса и нищо друго освен фитнеса.

Фитнеса - Емо много точно ви го написа - е още едно поле за развитие и изява.
Още умения и знания в кошницата.
Вие едва ли не изкарвате, че фитнеса е сам по себе си, единственото умение на човека.
Както казах, говорите за човек, който не вижда по - далече от носа си.

Не съм убеден, че един ресторантьор прави по - добър фитнес от един интелигентен човек, занимаващ се с фитнес.
Ресторантьор, хотелиер... Единственото им предимство е че може да получат по - големи отстъпк иза фитнес уредите. Нито ще ги изберат по - правилно, нито по - правилно ще се насочат да направят клуб в бранша, нито имат достатъчно знания та да предложат на клиентите си различна и интересна услуга. Ше направят фитнес някакъв с по - малко пари и толкова... Като на повечето евтини хотелчета, дето никой не ходи.

И защо хранене и тренировка? Само това ли е фитнеса?
Ами на мен например фитнесът ми е дал много повече, откакто се занимавам с него. Добра обща култура и познаване на много методики. Психология. Да, психология. Включително и автотренинг. Ясна представа като потребител какво ми липсва  какво ме дразни.... Защо да не може да е от полза?

Пак казвам: стига с това фитнесът да се гледа сам по себе си. Една дълга фитнес тренировка - 2 часа. Айде и два часа четене на ден по темата - 4 часа. Пак остава време и за друго. За да не се занимава с друго човекът, който описвате, трябва да е пълен батут и мързел.

02.10.08
10:05

DЗВЕР, естествено, че фитнесът е от полза и дава достатъчно много измерими и неизмерими предимства на човек, който знае как да се възползва от това. Темата обаче беше за професионална реализция в тази плоскост, което е нещо съвсем друго.

02.10.08
13:56

Всъщност,като написах темата освен професионална реализация имах и предвид точно това за което става въпрос в тази дискусия-фитнеса като цяло и фитнеса като професионална реализация.Не е проблем “отклоняването” от темата.

02.10.08
14:59

Ходенето на фитнес дълго,упорито и без прекъсване не е гарантиран резултат за каквото и да е.Не разбирам въпроса.

02.10.08
15:51

Вдигайте за здраве и добра форма и не го превръщайте в професия ;)
Аз съм на това мнение.

02.10.08
17:25

казано от Владимир8507 на 02.10.08, 15:51:

Вдигайте за здраве и добра форма и не го превръщайте в професия ;)
Аз съм на това мнение.

Защо не, ако може да се съчетае с нещо друго?!
На мен не ми пречи, евентуално дай Боже, някой ден да си преподавам половин ден в училище(нали съм учител), а другата половина на деня да преподавам фитнес.
А и както по-горе са се изказали господата, да тренираш не значи просто да се млатиш с няк’ва щанга и да ядеш това-онова и толкоз. То си е култура, възпитание, лайф-стайл, ако щеш. Аз самата го преподавам и сега без да съм в залата. Уча хората около себе си как да заживеят по-добре(не ги заритвам към фитнеса директно, де) и това, че успявам на нещо да ги науча и да направя нещо хубаво за тях е прекрасно. А и в залата ще ги вкарам, де!

02.10.08
17:33

Абеее, зависи...
Ако започнеш да плашиш учениците си, като нищо да са те прехвърлили в някое ТВУ да педагогстваш :-P

/ лайфстайл ми е супер дразнеща дума  :coolgrin:  Току що го установих. /

Мнението беше редактирано от 6th на 02.10.08 17:34.

02.10.08
17:40

казано от С7АЛК3Р на 02.10.08, 17:33:

Абеее, зависи...
Ако започнеш да плашиш учениците си, като нищо да са те прехвърлили в някое ТВУ да педагогстваш :-P

/ лайфстайл ми е супер дразнеща дума  :coolgrin:  Току що го установих. /

Като нищо моа да ги замлатя из подиумЪт!
Ама тебе на нищо няма да те уча, пък!  >:(

DE

03.10.08
06:27

казано от MisHkiN на 02.10.08, 14:59:

Ходенето на фитнес дълго,упорито и без прекъсване не е гарантиран резултат за каквото и да е.Не разбирам въпроса.

на интересен ли се правиш или?!

По темата - първо, това е спорт. Дава воля, спортна злоба, дисциплина.. неща които в днешно време са много необходими във всичко.. и най-важното - здравословен начин на живот. Ако това не е добре - то кое е..?! За професия - инструктор, охрана, собственик на зала, дистрибутор на хр. добавки..

03.10.08
06:51

Не знам, дали се прави на интересен, но е прав.
Всъщност, вярвам че тая версия с дисциплината, волята и спортната злоба са митове и легенди. Спортна злоба, ако си дребен с очила и ... големи амбиции. :-P
Дисциплина и воля, можеш да имаш в предостатъчно количество, без никога да си пипал щанга. Това, че  някой се е увлякъл по щангите и ги превръща в ежедневие, не означава ‘дисциплина и воля’, поне за мен.
Не съм съгласен и със здравословния начин на живот. Може би е малко по-здравословно от пълната деградация, ама да мааш щанги и да смучеш протеинови шейкове и да правиш какви ли не хранителни гимнастики с идеята да набъбнеш, въобще не ми звучи като ‘здравословен начин на живот’

Мнението беше редактирано от 6th на 03.10.08 06:52.

Щуротии приказваш, Сталкер.

Спортна злоба, ако си дребен с очила и ... големи амбиции.

Ето тука един такъв... Дребен с очила... В момента без очила.
Спортно злобен при това.
http://www.belchohristov.com/wp-content/uploads/2008/03/belchohristovcom107.jpg

Дисциплина и воля, можеш да имаш в предостатъчно количество, без никога да си пипал щанга.

Да, тъй е. А също може да си умен и без да си ходил на училище. Значи, училището е излишно и само хаби 12 години от живота на човека! Каква невъзвратима загуба!

Не съм съгласен и със здравословния начин на живот.

аПсолютно. Здравословно е на д-р Емилова рецептите, на П. ДюкЯн написаните в дюкяна ценни съвети, без да е пипал щанга .Също така според мен е здравословно телосложение сходно с това на Махатма Ганди и употребяваната от него сатвична храна.

Във фитнеса ако искаш можеш да :
- живееш здравословно
- постигаш максимални резултати
- междинно положение, за да се чувстваш добре.

Въобще фактът, че го поставяш под въпрос за мен означава, че ти не гледаш на фитнеса като наука и не си схванал принципите на физиологията, които го ръководят. Ако си ги схванал, е, тогава щеше да схванеш че има начини напълно управляемо да потеглиш по всяка от пътеките и това не е вината на фитнеса, а ТВОЕ ЛИЧНО РЕШЕНИЕ.

Фитнесът е набор от знания и умения за тази цел.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 03.10.08 07:14.

03.10.08
07:54

Може. :)
Аз съм си несхватлив по принцип. Отвътре ми идва да поставям всичко под съмнение, сигурно защото съм несхватлив.
Предполагам, че ако във форум за гоблени се пусне подобна тема, то ще се окаже че гоблените възпитават воля, дисциплина и ред други качества.
И въобще, къде отиваме в съпоставка на фитнес с гладолечение, йога, гълтане на саби и попара с ракия?  :lol:
Контраст ли се търси или какво?

И в заключение, използвайки последната ти реплика,

Ако си ги схванал, е, тогава щеше да схванеш че има начини напълно управляемо да потеглиш по всяка от пътеките и това не е вината на фитнеса, а ТВОЕ ЛИЧНО РЕШЕНИЕ.

оказва се, че е въпрос на ЛИЧНО РЕШЕНИЕ, а не че фитнес заниманията го правели и възпитавали.

Предполагам, че не се разбираме нещо. Съжалявам, но не се връзвам на пропагандата - “фитнесът ме прави човек”.
Понеже аз вече съм си човек, на всичкото отгоре и с мнение, то сам съм избрал да тренирам и да продължавам да го правя. Сам си поставям и границата - къде, кога и колко. Нямам нужда да си давам обяснения “правя го, защото е здравословно”, правя го  защото ме “дисциплинира’, правя го ‘защото ставам по-интелигентен’. Ако съм недисциплинирано леке, щангите няма да ме променят.Нямам нужда от подобни патерици за да продължа да тренирам. Съзнавам, че прекалявам в сравнение с други трениращи, а в очите на някои нетрениращи съм си полупсихопат сигурно.
Та за бъдещето - бъдещето ми е/ще е/ по-скоро негативно повлияно от щангите, но какво от това?

И компютърните игри са набор от знания и умения. Гръмко звучи, нали? :)

Аве не знам дали си несхватлив, но знам че си някакъв генетик :)
И, значи какво се опитваш да кажеш?
Фитнесът няма НИКАКВО значение за формирането ти като личност?
Само генетиката...
Оттам нататък решенията са маловажни.
Дали фитнес или гоблени, все тая, човек ако си е велик, ще е велик и без това, ако е прост, ще е прост и със това...

И аз обичам дискусията и поставянето на нещата под съмнение... Ама ти какво поставяш под съмнение? Че тренировките, режима, четенето и възпитанието на психиката ти дават нещо? Смяташ че е нищо?
Бъдещето т ифитнеса го бил развалил...
Еми какво да ти кажа тогава братле... Може и в твоят случай да е така. За това не мога да ти споря.
Но не поставяй всички под един знаменател.

ПП. Струва ми се, че ти всъщност ни замеряш с гръмки фрази, опитвайк исе да натъртиш някаква хипотеза. Фитнесът не те прави човек. Прави те по - голям човек. Дали в главата или в гърдите, зависи само от теб.

03.10.08
10:01

Учудваш ме, че ми приписваш подобно твърдение. Несъмнено, всяко едно занимание, дава отражение в развитието на личността.
Никъде не съм казвал, че фитнеса не влия е по НИКАКЪВ начин. Напротив - влияе, но влиянието му не е обезателно с положителен знак.
Подставям под съмнение, мязащата на религиозна проповед  или тв реклама, версия че сериозното занимание с фитнес/бб/:
те формира като човек, изгражда дициплина, спортна злоба и те качва на здравословното дърво.

Формира те като човек - като какъв човек те формира? Ти сам си го написал. :)
Изгражда дисциплина - каква дисциплина има при човек, който сънува щанги и хранителни добавки с някакви негови си мотиви? Това не е дисциплина.
спортна злоба - е, това сигурно във всеки спорт/игра и събиране на пощенски марки или плюене с-щу вятъра може да се формира.
здравословно - здравословно в някаква степен. Може и да е абсолютно нездравословно, нали?
Реално, темата е за “Какво бъдеще ви дава сериозното занимание с фитнес”
Повече знания относно хранене, повече двигателна култура, едно по-яко тяло(евентуално), възможност за сума ти контузии.

Затова и подкрепих мнението на Мишкин, което гласи:

Ходенето на фитнес дълго,упорито и без прекъсване не е гарантиран резултат за каквото и да е.

Не виждам с кое те засегнах.

Мнението беше редактирано от 6th на 03.10.08 10:03.

Ще ме уморите с това с “кое те засегнах”. Откакто колежката с зеленчуковия ник ви го подаде в устите, все като обсъждаме някоя такава тема, все “съм” лично огорчен  :cheese:  . Направо ми е съвестно колко обидчив съм станал.

Не си ме засегнал, просто осъждам крайния ти изказ. Сега, ти намери там някаква връзка с Мишкин(който писа след тебе, не знам как тъй ти неговата теза с изащитил, ама нейсе), някак си го смекчи, ок, само че аз още от преди да влезеш в темата това говорех. А ти... всъщност май не казваше точно това, а изреди само как фитнесът не струва като занимание и няма с какво да ти допринесе...
В няколко поредни поста.
Които още седят. Та на мен да ми кажеш че ги няма - има ги, по - скоро открий в тях положителното и ми го кажи, та да си призная че аз не съм те разбрал...

Дано разбираш, че в спора няма нищо лично, нито аз съм се разплакал, нито тебе съм скочил да обиждам, обсъждаме само споделените публично възгледи и философии за спорта.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 03.10.08 11:58.

03.10.08
12:11

E, сега ако ми се наложи да правя скрийншот и да ти очертавам с червено, кое кога съм писал, направо за смях ще станем. :)
Погледни пак, нещо не ти се връзва хронологията.

И не съм писал, че фитнеса не ме кефи. Не съм фен на превръзнасянето му и на разни митове и легенди. Ако не ме кефеше, к’во щях да правя тук или след 2 часа, когато се разтрещя с щангата?

Радвам се, че не го приемаш лично. :)
Поздрави.

Мнението беше редактирано от 6th на 03.10.08 12:12.

03.10.08
15:05

Бих се включил в темата, но мнението ми до голяма степен се препокрива с това на СТАЛКЕР, а и ДЗВЕР ще се засегне :(
;p

03.10.08
15:31

казано от D3BEP на 03.10.08, 11:54:

Ще ме уморите с това с “кое те засегнах”. Откакто колежката с зеленчуковия ник ви го подаде в устите, все като обсъждаме някоя такава тема, все “съм” лично огорчен  :cheese:  . Направо ми е съвестно колко обидчив съм станал.

Кой какво прави - все зеленчуковата ти е в устата.  :lol: Поне съм си избрала подходящ ник за целта. ;-P

ozo, не споменавай думата ‘засегне’. Ключова е за реакции :)

Конкретно по темата: за себе си не виждам професионално развитие в областта на фитнес, бб и подобните. Това си остава само и единствено приятно хоби за мен. :)

Мнението беше редактирано от Грахче на 03.10.08 15:37.

А, вече сте пълен комплект.... Точно това бяхте и в другата тема, чудех се кой липсва, той се намери :)

Нали е сещате, че спамът се наказва? Ама не защото съм обиден. Форумът е обиден.
А друго, освен спам, леко замазан, аз не виждам в последните две мнения. Щото не исках да се обиждам. Ако исках да се обиждам, бих забелязал и друго.

Сталкер,
Едно време, като бях млад... Имах повече хъс за такива спорове, да ги карам докрай, да ги печеля....
Сега... ми е все тая. Ок. Щом си казал, виждаш прекрасни възможности във фитнеса и това си написал.

Поздрави, братле.

03.10.08
17:14

С риск да ме затриеш за доспамване, което ще си е абсолютно в реда на нещата - не ти се е изпарил хъса, не се притеснявай. :)
100 кила форум, лесно ли се обижда? Културни хора сме, к’во като не сме културисти.
Поздрави.

Все пак, надявам се че не съм попарил, нечии бб амбиции и мечти. Крия се зад личното си мнение и виждане за туй чудо фитнес/бб. Съвсем сериозно, все пак ...понавъртат се разни таланти в уеб-пространството, ходят на състезания и т.н. Евалата.

03.10.08
21:35

Аристотел е казал, че съвършенството не е нищо друго, а това което правим постоянно, той е приемал, че добрите навици са израз на съвършенството. Аз от моята практика мога да потвърдя, че хора занимаващи се с дихателни техники, йога и медитации спират цигарите, започват да живеят по-будно и активно.

Ако обсъждаме, че всяка монета си има и обратна страна - така е, дори не е необходимо да го правим. Но за това са противоположностите, да спестят на някой лошите резултати и да ни дадат по-реална представа за нещата. Противоположностите се допълват - лошото позволява на доброто и полезното за живото да изглежда по-атрактивно и желано.

поздрави :)

04.10.08
21:29

казано от D3BEP на 03.10.08, 07:05:

Също така според мен е здравословно телосложение сходно с това на Махатма Ганди и употребяваната от него сатвична храна.

Тука се смях с глас, особено като видях и приложената снимка :-)

Иначе, твърдо заставам зад тезата на ДЗВЕРА, че фитнесът (както и повечето спортове) изиграват голяма роля за каляването на характера на човек. Имам достатъчно примери в защита на тази теза, включително и моят собствен пример.

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 04.10.08 21:34.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1