02.10.08
15:50
Рецептата е подходяща за НВД.
Порции: 2
Време за подготовка: 20 мин.
Испечете пилешките гърди на скара.
За пюрето от авокадо:
1 голямо авокадо, обелено, без костилка
1/4 чаша прясно изстискан лим.сок
3 суп.л. студено присован зехтин
1 скилитка чесън, счукан
щипка морска сол
щипка чер.пипер
6 чаши зеленчуци( броколи, грах,моркови...)
1/2 малка глава червен лук, на шайби
1 краставица нарязана на тънко
10 зелени маслини без костилки, нарязани
В кухненски робот смесете авкадото, лим.сок, зехтина, чесъна, солтаа и пипера.Бавно прибавяте 1 ч. вода и разбивате, докато заливката се превърне в пюре.Разпределете зеленчуците в 2 чинии и наредете във всяка по 1/2 от пуйката, лука, краставицата и маслините. Покриите с пюрето от авокадото.
Съвет:
Пюрето може да бъде замръзено в покрит съд и да престои 2-3 дни.
Хранителни стойности:
1 порция: 304 Ккал., 12г въглехидрати, 6г. фибри, 31г. протеини, 15г. мазнини.
Мазнините в ястието са главно мононенаситени, богато на пълноценен пилешки протеин .
02.10.08
18:12
#1
богато на пълноценен пилешки протеин .
:D ,прасешки,телешки,агнешки протеин ... :)
Трабва да спра да чета разни рецепти. Нямам никак време да правя такива работи, а като ги чета направо ми текват лигите.... :)
Аз преди време направих ориз със сос от авокадо и някакви други зеленчуци, това като гарнитура към дробчета, става супер. Но можеше и по-добре авокадото беле лееко недоозряло тоест кураво. Добре е да се взимат по-озрели, но не прекалено.