Триптофан и 5-HTP

ГН

10.10.08
11:58

Здравейте,

Значи интересувам се от тези продукти. Искам да помоля запознати с действието им да ми отговорят на някои съвсем базисни въпроси.

1. Отразяват ли се по някъкъв начин на либидото и потентността?
2. Случайно забелязах в Уикипедия като възможно усложнение (макар че ставаше въпрос за комбинаци на 5-HTP и карбидопа) възникване на склеродерма (или склеродермия, както съм го чувал тук). Някъй да знае нещо по въпроса?
3. Наблядават ли се силно изразени отрицателни ефекти след прекъсването му?
4. Триптофан или 5-HTP е за предпочитане? Доколкото съм осведомен, 5-HTP - и все пак търся мнение.
5. До колкото виждам тук намерих само Триптофан на PEAK и 5-HTP на Now. С директен въпрос - кой от двете да предпочете?

ИВ

10.10.08
13:31

1. Отразяват ли се по някъкъв начин на либидото и потентността?
2. Случайно забелязах в Уикипедия като възможно усложнение (макар че ставаше въпрос за комбинаци на 5-HTP и карбидопа) възникване на склеродерма (или склеродермия, както съм го чувал тук). Някъй да знае нещо по въпроса?
3. Наблядават ли се силно изразени отрицателни ефекти след прекъсването му?
4. Триптофан или 5-HTP е за предпочитане? Доколкото съм осведомен, 5-HTP - и все пак търся мнение.
5. До колкото виждам тук намерих само Триптофан на PEAK и 5-HTP на Now. С директен въпрос - кой от двете да предпочете?

1. Да, индиректно, но все пак не до такава степен, за да го забележиш. По-скоро може да ти повдигне настроението, а оттам и либидото.
2. Не може да доведе до подобно състояние от самостоятелно използване на 5-HTP.
3. Не, какво очакваш? Да се сринеш? Не се притеснявай, всичко, което приемаме се натрупва каскадно в организма, както и се освобождава по този начин.
5. Избери 5-HTP, тъй като е извлечено от растение, а и самата форма е по-близко до конвертиране в серотонин.
6. Моят съвет е да избереш 5-HTP.

ГН

10.10.08
14:28

1. Да, индиректно, но все пак не до такава степен, за да го забележиш. По-скоро може да ти повдигне настроението, а оттам и либидото.
2. Не може да доведе до подобно състояние от самостоятелно използване на 5-HTP.
3. Не, какво очакваш? Да се сринеш? Не се притеснявай, всичко, което приемаме се натрупва каскадно в организма, както и се освобождава по този начин.
5. Избери 5-HTP, тъй като е извлечено от растение, а и самата форма е по-близко до конвертиране в серотонин.
6. Моят съвет е да избереш 5-HTP.

Благодаря много! Само да поясня - за първия въпрос имах предвид дали се отразяват негативно на либидото - по подобие на сходните по действие но по-мощни и далеч не толкоз натурални SSRI медикаменти. Иначе съм наясно че формата на 5-HTP е по-близко до конвертиране в серотонин, единствено ме притесняваше сревнително ниската доза в Now продукта. Все пак така или иначе би трябвало да започна с ниска доза.

11.10.08
15:22

Kaжи ми какво ще целиш с приема на 5 HTP ?

ИВ

12.10.08
11:15

Георги, всички продукти, съдържащи 5-HTP съдържат от 50 до 100 милиграма 5-HTP в доза, като приема им трябва да е в рамките на 50-150-300 милиграма дневно. Започни с най-малката доза като я увеличаваш каскадно (или още стъпаловидно) докато постигнеш своя толеранс.

Не съм достатъчно компетентен по въпроса, но мисля, че не можеш да усетиш ниско либидо от този продукт, а точно обратното.

И аз, като emzo, ще те питам какви са ти очакванията от продукта?

13.10.08
09:04

Vivid Dreams ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1