Разтегнато сухожилие

21.10.08
10:09

Здравеите от 2 месеца съм с разтехнато сухожилие и се много дразна не може да се орпави. Ходих на лекар каза ми да пиам диклак и ми предписа некво мазило първо се мазах с некъв боклук “Feloran Actavis”  после видех че не ми помага даже не ми нагрева почнах да се мажа с Финалгон, но пак си е подуто осещам го като го пипам с пръсти.Пил съм 2 блистера Диклофенак  и не ме боли толко рамото просто като легна например на лежанка усещам как ми се мести сухожилието при изпълнението на упражнението и не е никак приятно. Също така ме е страх да си сложа старите килограми с които съм правил почивах 1 месец и половина мазах се пих и вече незнам какво да права ПОМОГНЕТЕ. Ако имате некви други въпроси питаите може да съм пропуснал нещо да кажа мерси.  :)

Не пише какво и как си разтегнал, но все едно... Разликата е в размера на сухожилието, но и голямо и малко сухожилие много бавно се възстановяват. Все пак, зависи от травмата, дали е удар, разтягане, изкълчване причината...

Когато аз имах разтегнато сухожилие, два месеца само не можех въобще да ходя, общо 6 не можеш да ходя нормално, а камо ли да тренирам - понакуцвах си и в крайна сметка повече от година всъщност ме болеше.
И да, не помагат обезболяващите. Могат да те успокоят да заспиш, нищо повече.
Чакане му е майката.

Или стероиди.
Ама те ще ти върнат тренирането в първи клас, не вярвам да си я закъсал толкова много. Те имат точно обратното действие на тия стероиди, дето познаваш от спорта. По - скоро могат да минат за “катаболни стероиди”.

Тка че, въоръжи се с търпение. Ако си с късмет, няколко седмици ще стигнат . Ако не си, няма. При всички положения състоянието ти не е необичайно за такава травма.

Бързо оздравяване.

Мхм еми и аз незнам чесно да ти кажа от какво е така  разтегнах го от тренировка  100% значи това че не загревам пак ми е проблем аз загревам 2 мин.. Или от горна част за гърди  щотото я права с дъмбели и пускам максимално до доле и некои път ги потхвърлям леко та като падне да разтегне гърдите колко може :). То не ме боли просто е много дискомфортно така ми се мръда гадно, а само некои път боли ..

Чудя се да си зема ли Наитрикс 360 хапа като не см в толко добра форма некаде 20 %  ми преебава тренировка за гърди рамо ?!? Ще помогне ли 1 вид ?

22.10.08
07:07

По-скоро си вземи глюкозамин и хондоритин.

22.10.08
09:00

http://bodybuilding-bulgaria.com/index.php?productID=361 това е продукта ;)

казано от Sha6ma на 22.10.08, 09:00:

http://bodybuilding-bulgaria.com/index.php?productID=361 това е продукта ;)

За колко време ще ми помогне тва :) ?

За утре.
Майтап разбира се.

Това отново е хранителна добавка.
Колкото рана се лекува с повече ядене, толкова и сухожилие с тези неща.
С тях се прави профилактика и малко се катализират процесите на възстановяване, но не лекуват.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.10.08 12:15.

Еми незнам ще видя кво ще преприема си зема за сега 1 фастум ще го карам по леко и така са отиам на фитнес, че пропуснах вчера мерси момчета, ако има некои нещо да добави да го направи.

По-Здрави

22.10.08
16:06

казано от D3BEP на 22.10.08, 12:14:

За утре.
Майтап разбира се.

Това отново е хранителна добавка.
Колкото рана се лекува с повече ядене, толкова и сухожилие с тези неща.
С тях се прави профилактика и малко се катализират процесите на възстановяване, но не лекуват.

Човека е прав , с това няма да се изликуваш, но ще помогне за въстановяване и профилактиа ;) Почивай и се мажи с кремове .

И аз туй казвам , ама човекът отива на тренировка и после ще пие глюкозамин и ще се маже с фастум гел...
При това така и не разбрах, ама май е разтегнал сухожилията на пекторалиса, което може да означава и частично скъсване на гърдата...

Какво да кажа повече... В някои случаи каквото и да кажеш, хората си правят каквото си знаят...
Лекарят какво ти каза бре, младеж? Да тренираш и да гълташ хранителни добавки?
Следващият тип травма те изкарва от залата поне за година... Даже и да не искаш.
И, ако е верно на гърдата, деформацията е за цял живот. Колкото и да тренираш. И стероиди да вземаш ако щеш.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 22.10.08 16:46.

Значи са щи дам линк да ти покажа сухожилието каде се намира и само рамото ме боли не гърдите            http://storage3.album.bg/1d1/d7_deltoid_cf2f6_8190480.jpg ето тая част значи като си пипна и другото сужожилие го усещам ако ме разбираш но това е малко по набъбнало и по се усеща и малко наболва дръг въпрос ?  :)

Виж са целата раота е че в монтана сички доктори са си ПРЪДНАЛИ В ФЕНЕРА без извинение тия са толко малумни не моа  ми каже какво точно ми има каза ми предписа ми 1 блистер диклак и 1 мазило което не се продава в бГ от 8 месеца. Маика ми ми зе 2 блистера диклак и Фелоран но тоя Фелоран е мн слаб и аз се мазах с друго но нищо ..

Не знам къде са пръднали докторите, аз не съм и доктор, но като те гледам, имаш травма на ротаторния маншон, към лопатката - мястото, откъдето въобще се определя свободното движение на рамото. Не си играй, това са много тежки и болезнени контузии, там има цифра връзки и като нанесеш щетата има важни и нежни тъкани, като раменната бурса. Увредиш ли я, всичко отива по дяволите, възстановявнето след това е само с подходящи инжекции, цял живот.
А с увредено сухожилие плюс силова тренировка на практика правиш всичко възможно да я увредиш.
Виждам по снимката, че си млад, сигурно на твоята възраст възстановяването идва по - бързо. Ама не изхождай от съждения “на мен няма да се случи”, защото се е случвало точно на такива като тебе. Не си струва риска.
Какво толкова ще загубиш ако починеш някой месец? Нищо страшно, мускулите имат “памет”, бързо се възстановяват. Много пъти в живота ще ти се налага да почиваш, не мисли че ще тренираш 50 години без пропуск.
А можеш наистина сериозно да се наиграеш, ако продължиш да тренираш точно сега.
Поздрави!

Прав си ще си почина месец два няма да го натоварвам и ще се мажа с нещо :) Мерси.

23.10.08
18:47

Стефчо слушай ДЗВЕР , той разбира най-мн тука в сайта . А да ви кажа чесно хабер си нямам твя на снимката кво е . Като разбрах тва за деформацията Строго ти предпоръчвам дълга почивка . Кремове . После лекари и някакъв вид добавки .

Колега, я си дай адреса на лични да ти пращам кашона с бирата :) Напрао си го заслужи. Такава четка...
Не разбирам най - много, даже не съм и мерило, изказвам собствено мнение, съвсем общо.
Поздрави!

23.10.08
19:03

За лечение ми е трудно да ти кажа каквото и да е било, но те съветвам с подобни симтоми изобщо да не вдигаш за гръб, гърди и прилжащите. Най-много прави крака и евентуално опитай плуване или нещо друго...

Такова ‘мърдане’ каквото описваш ми се вижда доста сериозно, говори с повече травматолози.

Вниамавай, защото както спомена Дзвер, при някой травми връщане назад няма.

23.10.08
22:21

Еми имах проблеми (херния ) и даде мн ценни съвете , а и където виждам , че си писал трудно се добавя каквото и да е . Абе чаткаш нещата . А и веднъж ми закри темата . Аз бях човека дето казвах в края ОБИЧАМ ТЕ КОТКО . А колкото до Стефан , бъзможна и  преомора . Най - добре загравяй в началото на деня  , мн витамини и по малко силово напрежение ;)

Еи аз го карам с малко загреване и много тежка трен, както казваш ти направо си е силова. Аз и без това иам проблем от зад на рамото, 
плешката ръпа мн от 3 години затова почнах фитнес защото ортопеда каза че требва да натрупам мусколна маса за да се укрепи рамото за ябълката да се спеи леко е разместено или хръщяла ли е похабен незнам абе напрао съм мн зле в раменете .. но си давам почивка и тва е мерси на всички :)

А когато почнеш пак да тренираш, имай предвид: този тип тренировка, при който укрепяш мускула, за да разтовариш ставите например, се прави много плавно. Какво имам предвид: упражненията се правят чисто, никога не се хвърляш на големи тежести, бавно, ама много бавно повишаваш тежестта и привикваш с нея, преди да увеличиш натоварването. Не се цели в силата, в многото повторения и т.н. Не се увличай по резки скокове, или “да пробваш”.

МХМ ясно ще си права както преди 4х6 бавно и чисто с малки килограми :)

25.10.08
19:19

a Стефане , аз се родих здрав ;)

Не вервам :-) говора ти за силен ;-) с хубаво тяло :)

16.11.08
18:44

Писането на кирилица във форумите е задължително.

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 16.11.08 18:49.

03.07.09
19:26

ве4е от по4ти 2 месеца сам с разтегнато сухожилие на палеца на крака.нормално ли е това и какжо да пражя за възстановяване.моля пи6ете 4е ве4е не издаржам

17.09.09
22:24

разтегнатото сухожилие мн бовно се възстановява.преди като ходих на ортопед ми казаха да ходя на физиотерапия и да ползвам някакъв гел от който въобще нямаше ефект.трябва да чакаш не знам какво друго да кажа,а аз имам 1 въпрос за отток през колко време мога да поставям лед

22.10.09
18:56

на 14 години съм по физическо бягах и  нещо ми испука крака в наи горната част на крака и първо бе болеше сухожилието а сега ме боли кокала  :-) малко страно но и аз незнам какво става от месец ме боли и когато го бутам сапсем леко също ме боли и постояно пука когато правя кръгови движение

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1