аха .. а разбрах че примерно АКО (макар че няма да стане) ако започна да вземам хранителни добавки за мускулна маса и мускулна сила когато ги свърша ( имам предвид ако си взема само за 2 месеца примерно) когато ги свърша качените килограми и сила в ръцете ще спаднат отново на същото ниво както преди да почна да вземам .. това вярно ли е :)
Качените килограми и сила ще запазиш изцяло или отчасти.Защото в тая възраст още не си завършил растеж и развитие.Едно момче може да стане голям мъж,но един мъж не може да стане отново малък.Това при условие,че имаш добро хранене и не гладуваш занапред.
значи добавеното от хранителните добавки ще си остане частично или изцяло така ли да разбирам :)
казано от Milen на 02.11.08, 17:01:
аха .. иначе за маса повече протеин или въглехидрат се яде :)
и трите ти трябват ;)
а сега питай кое е третото
а ще кажеш ли от кои храни най-лесно ще кача маса .. в момента ям доста овесени ядки и наблягам на яйца .. :) нещо друго ?
казано от Петко К на 03.11.08, 12:30:
казано от Milen на 03.11.08, 12:09:
нещо друго ?
Месо.
Х2 - и то много. и мляко, и ориз, и картофи
03.11.08
14:39
казано от Milen на 01.11.08, 07:26:
аха .. а разбрах че примерно АКО (макар че няма да стане) ако започна да вземам хранителни добавки за мускулна маса и мускулна сила когато ги свърша ( имам предвид ако си взема само за 2 месеца примерно) когато ги свърша качените килограми и сила в ръцете ще спаднат отново на същото ниво както преди да почна да вземам .. това вярно ли е :)
Зависи какви добавки взимаш.
кисело. ама не ми се обяснява защо .... лактоза, лактаза ..... - има търсачка ;)
мерси .. :) а иначе да попитам когато дойде ред за сваляне на излишъка мисля да започна нещо от сорта на L-carnitine ili fat burner незнам .. някъкви препоръки относно свалянето на мазнини и съвети :) аа и още нещо - интересно ми е защо в капсулите L-carnitine има двойно по - малка доза L-carnitine отколкото в напитката , където има 1000мг :)
абе момче разбери - дали ще сваляш или ще качваш - ВСИЧКО ОПИРА ДО ХРАНЕНЕТО!!!!
добавките могат да ти помогнат до някаква степен само
е добре .. а когато ще работя за релеф с какво предимно трябва да се храня :)
Той то го каза човека бе - не е важно точно какво ядеш,а колко.Ако ядеш повече,отколкото изгаряш, ще дебелееш,ако ядеш по-малко ще сваляш,ако ядеш точно толкова,няма да мърдаш(откъм мазнини).Като ядеш достатъчно белтъчини(колкото са ти нужни според теглото),дори и да си на калориен дефицит,може да качваш мускули и едновременно да сваляш мазнини.Но колкото и да е просто това,явно на много хора не им се вярва и безмислено се подлагат на освинване и после чистене,което е безмислено,понеже колкото и да се натъпчеш,мускулите ти имат някакво количество протеин,от което се нуждаят и всяко над тях няма да направи още мускули,а ще се качи като излишни мазнини,което само ти създава излишна работа за после.
е добре .. за 65 кг. колко долу-горе грама протеин и въглехидрати трябва да ям :)
ще ти кажа, че е крайно време да вземеш да почетеш - в сайта има много информация, а не да чакаш всичко да ти се сервира наготово
08.11.08
08:33
Оф божее яж храни богати на белтъчини и въглехидрати
Пример:
Сутрин - кофичка кисело мляко с 100 гр овесени ядки
Обяд - 200гр пилешко филе и ориз
тренировка-.-.-
след-тренировъно хранене (аз съм на мнение че без него неможе) - няма да обяснявам защо са ти нужни бързи въглехидрати в сайта и форума пише достатъчно!
Вечеря - Гледаш да си набавиш храни богати на бавно усвоими белтъчини
Относно добавките - протеин протеин и амино (протеин :) )
Сутрин - Аминокиселини (ориентирай се към Optimum)
Преди тренировка - Протеинов шейк (ориентирай се към Nectar)
След тренировка - Протеинов шейк
Между след-тренировъчното хранене и вечерята и/или със едно от двете зависи от времето ти - Аминокиселини
Преди сън - Казеин (бавно усвоим протеин)
И съдейки по въпросите ти до момента, сега ще питаш и колко пари ти трябват на месец
Отговор : 12-15 лева на ден храната, добавките - според/зависи.
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 08.11.08 08:34.
а в кои храни се съдържат бързи въглехидрати и от къде мога да си купя това Казеин :)
Мнението беше редактирано от Milen на 08.11.08 14:04.
казано от Milen на 08.11.08, 14:03:
а в кои храни се съдържат бързи въглехидрати и от къде мога да си купя това Казеин :)
Ти ще потърсиш ли нещо сам?
08.11.08
16:09
Бе то и някой друг ще тренира вместо него мисля,ама айде. :)
Имам 1 въпрос - в момента пия шейкове от суроватъчен протеин (за покачване на мускулна маса) . Мисля да качвам до Март и тогава да сваля мазнините .. какъв ще е най - добрият начин да изгоря мазнините и да мога да си запазя мускулната маса ? Ще има ли полза да продължавам да пия шейковете ? ;)
13.11.08
17:05
ами ще приемаш пак протеините и по-малко въглехидрати,кардио и т.н.
п.с.Наистина вземи да прочетеш и нещо сам,а не само да получаваш отговорите си посредством задаване на въпроси.За свалянето прочети за НВД.Ти още маса не си качил,за чистене питаш.
да знам но няма как да го задам този въпрос например в търсачката .. :D а с шейковете ще си продължавам значи така ли :)
Който търси - НАМИРА.Някой си е играл като замаян да слага милион и две статий в този сайт специално за твойте въпроси... ти може да си поиграеш да почетеш малко