Хардгейнър - въпрос за добавки

22.10.08
07:42

Аз съм типичен хардгейнър - 187 см ръст, 75 килограма,  бърз метаболиз, почти никакви ммазнини,  тънки и дълги кости и т.н. Тренирам от доста време но с паузи заради травми и мързел и нямам особен напредък. Решил съм да се заема сериозно и ми трябва добър гейнер ( в момента ползвам ATP Gain 30% - полски).  Спрях се на :
Universal Ultra Mass 4500 , Best Body Volume Muscle Shake, Weider Power Gainer, Dymatize Mega Gainer и  Dymatize High Protein Mega Gainer.
Смятам , че за разтеж ми трябва нещо с 30% или повече протеин (суроватъчен изолат). Моля някой които е пробвал тези храни да напише впечатленията си. Също така досега съм ползвал гейнера  по време на тренировка ( поразреден с повечко вода ), като  и преди лягане - дали  е правилно?.  Знам че преди лягане е добре да е бавен белтък ( казеин) и бавни въглехидрати - но те са доста скъпи и няма такова разнообразие, а българските ( те са с китаиски суровини всъщност ) не ми харесват.

Пил съм ZMA и  BCAA но нямаха почти никакъв ефект ( може би заради грешен прием) . Решил съм след време да вкарам Трибестан (оригинален на Софарма) но малки количества, колкото да усетя има ли ефект. 

Поздрави и късмет на всички участници на форума,

t_boy

СБ

22.10.08
08:34

Като за начало ще е най-добре да споделиш също на колко си години и с какви финанси разполагаш на месец твърдо само за добавки

22.10.08
08:43

От изброените моето мнение е,че Dymatize High Protein Mega Gainer е може би най-удачния вариант.Ако си още малък(под 26-27 че и повече)не ти трябва трибестан. ;)

22.10.08
10:01

всичко зависи от $ ...

22.10.08
11:04

казано от Сила БГ на 22.10.08, 08:34:

Като за начало ще е най-добре да споделиш също на колко си години и с какви финанси разполагаш на месец твърдо само за добавки

На 30 години съм ,  150 лв на месец  мога спокойно да заделя за гейнър ( ако има нещо което по-скъпо но си струва мога да направя компромис).  Другия вариянт е да си смесвам в домашни условия , ама не ми се цапоти. А креатин-етил-естер да добавям ли или да разчитам само на протеин/калориен прием ?.

Не търся бърз растеж ( не мога и да го постигна ) защото ще е мас, но съм забелязал че каквото кача е за постоянно. около 2-3 кг. на месец ще е идеално.

t_boy

Гейнер+Трибестан+Креатин+(глутамин)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1