домашен мюсли бар

14.01.05
22:12

Нали ги знаете тези мюсли барове, дето ги продават на различни фирми, от време не време ги употребявам, но не ми вдъхват доверие заради консервантите, които сигурно слагат. Някои има ли си представа как мога да си изпека сам, примерно да сложа овесени ядки, малко сушени плодове, ядки, мед примерно и да станат в някаква форма, която мога да си вземам на работа.

20.01.05
22:56

Ами овесените ядки нали са коравички и предполагам че ако направо ги бухнеш в някаква гъста смес и ги печеш, после ще ти се откачи ченето да дъвщеш. Преди си правех нещо като палачинки, ама само нещо като  :D Слагаш овесени адки, но смлени, малко елда и тя смляна, малко бяло брашно, белтъци и накрая малко готова смес за палачинки. Това последното обаче (готовата смес) едва ли е много полезна храна, та и без нея може да се мине. Нямам под ръка рецептата, но като се прибера в София може да ти я постна ако искаш. Правех си по 8 палачинки - 4 порции. Всяка порцийка имаше към 35г протеин (почти половината растителен), 75г въглехидрати и 10-тина грама мазнини. “Палачинките” бяха дебелички и се чупеха, но пък с малко мед ставаха екстра. Ако искаш, както си писал слагай в сместа и сушени плодове, аз слагах по някога малко стафиди. Може да сложиш канела или нещо друго за вкус (опитай с кафе). Не са кулинарно чудо :D но стават за ядене. Що такива съм излапал междучасията. Нямат много общо с баровете дето ги описваш, но пробвай, може и да ти харесат.

26.01.05
21:41

ок, като ми остане време ще се опитам да скалъпя нещо такова :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1