За протеините при начинаещите?

14.01.05
22:40

Здравейте, тренирам отскоро сериозно, но горе-долу почнах да навлизам в материята.Искам да се подсигуря от към добавките.В момента пия протеин SUPERMASS на Biogame, но искам да ви питам и за други възможни добавки...горе-долу мога да дам към 40лв на месец за добавки, но моля ви се не ми предлагайте креатин, защото имам много отрицателно мнение за него.Просто искам да наддавам без да си вредя на тялото. висок съм 183 , 66 кг на 16 години...Благодаря предварително

P.S. Надявам се да ми кажете по-подробно за протеина и другите възможни, но не вредни добавки :)  :)  :)

14.01.05
22:46

Добре бе какво ти е направил креатина, че го оплюваш така човека ( :lol: ) По принцип не е въобще вреден, освен ако не превишаваш дозата значително (същото е и за каквото и да е, не само креатина). Аминокиселини бих ти препоръчал, ЗИМАГ (10 лв струва. Съдържа цинк, магрезии, витамин В6 и витамин С, ама за последното не съм сигурен. Увеличава нивото на тестостерона, но не като стероид - все пак е минерал, ако ме разбираш), протеин за преди лягане (с казеин), и здраво ядене!

15.01.05
00:35

а аминокиселинте какво представляват? :roll: кога трябва да вземам тях и протеините?

15.01.05
01:17

Прочети за тях в сайта (не форума), че много дълго ще излезе обясняването :), пък и има теми за тях - различни теми пуснати за различни аминокиселини. Освен това погледни на кутията на протеина, колко много аминокиселини има в него. Те по-принцип се извличаха от там, май!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1