Дневникът на lng (пълен новак)

Темата е заключена.

28.10.08
16:15

Здравейте на всички....като за начало аз съм едим пълен новак в този спорт. И преди съм ходил на фитнес но за по седмица,две максимум месец. Този път обаче всичко е много по сериозно .

Сега малко информация за мен. ( НЕ се плашете от по-долу написаното...)
Години:18
Бицепс :30см.
Гръдна обиколка:97см.
Височина:190см.
Тегло: 70 КГ.
(Надявам се тези фактори да се променят скоро....)

Занимавам се активно със спорт (Кик Бокс) и от днес започвам яките тренировки в залата. Причината да направя този дневник е ,за да следя по-лесно своето развитие ,а не да разчитам само на памет,както и помощ от останалите членове на форума.

Цели:
1.Покачване на мусколна маса... (се пак съм като тапициран скелет в момента).Тука ще трябват доста усилия,че и сега ям по много но килограми не съм качил хич...
2. След като кача нужните ми няколко килца,да ги орелефя,за да изглеждам дорбе,не съм тръгнал да ставам “животно 100 кила”,а да добия едно добре оформено тяло.

Тренировки:
Поради заниманията ми със горе споменатия Кик Бокс съм разделил тренировките в 3 дни.

Понеделник,сряда и петък (на кик бокс съм понеделник,сряда и четвъртък),така мусколите ще могат да си почиват активно във вторник,събота и неделя,като в четвъртък единственото натоварване ще бъде от лицеви опори (40-50) и коремни преси(100-150) и от няколко спринта,които мисля,че няма да са проблем.

Като за начало 1-вата седмица ще работя за всички мусколни групи,за да влезна малко в час с упражненията и да посвикна малко с тежестите. От другата седмица ще работя по програма изготвена от един приятел,който доста ги разбира тези неща(поне по мое мнение).
Упражненията ще ги правя по 2 серии с максимална тежест по 8 повторения. (тук ще допълвам когато ми дадът програмата)

Хранене: (тук ще трябва да помагате)
От всичко прочетено и недочетено съм разбрал следното... Яйца,пилешки пържоли,пуешко месо,риба,плодове,бобови изделия(боб,леща,грах и т.н.) ,ориз, прясно и кисело мялко,варени картофи... (и тук мисля,че ще допълвам след време)

Ще гледам да се храня доста честичко но  не да се натъпквам,можеби 6-8 хранения дневно. Тук понеже съм ученик,ще залагам и на протеиновите барове във формата на вафли за да заменя 1-2 хранения докато съм на училище.
Хранителни добавки:
Засега ще тренирам без такива,но от другата седмица ще включа Animal Pac,Animal Stac и някакво гейнърче.

Снимков матерял от дата 28.10.2008 http://www.djluka.snimka.bg/album.php?album_id=302147&pid=8594777

Темата беше редактирана от LnG1 на 30.10.08 14:31.

29.10.08
12:25

Ден 1-ви:
Събудих се в 06:15 ... хапнах 3 банана с кофичка кисело мляко и 2 сфарени яйца и айде на даскало.
Тежък ден в даскалото,имахме практика в един завод,и за това там хапнах само 1 парче пица...ебати тъпите даскали не ни даваха да излизаме цял ден от завода.

В 12:45 вече бях в залата ,днес тренирах за Гърди,Бицепс и Корем.
Упражнения за гърди правих на лежанка за горната и долната част на гърдите 3 серий по 8 повторения със скромните 40кг.(се пак 1-ва тренировка няма да се напрягам много). После на машината за разгъване..пак 3 серий но по 10 повторения с 25кг.
За бицепс правих Сгъване на права щанга от стоеж 3 серий по 10 повторения със 30кг. След това С гирички от стоеж 3 серий по 10 повторения(на ръка) със гирички от 7килограма. После коремни преси ,и коремни от вис,както и на машина с 20кг 3 серий по 20 повторения всяко.
14:00 приключи тренировката
14:30 Хапнах 3 бананчета с кофичка кисело мляко.
Сега в 16:00 ще хапна порция Червен ориз с телешко и бягам на тренировки по кик бокс.
в 21:00 Пилешка пържолка с 2 варени картофа и ориз.
22:00 3 Яйца,кофичка кисело мляко и още една порцийка ориз от 80-100гр.
23:30 Всички по леглата :D :D :D

PS: Днеска по лекичко го давах като за 1-ва тренировка...за сега се чувствам много добре,но за днешния ден храната ми е доста малко...

Мнението беше редактирано от LnG1 на 29.10.08 12:26.

30.10.08
20:08

Ден 3:

Ден за почивка....
За закуска хапнах вече традиционното Кисело мляко с 4 Банана ( Вкусутийка) .
към 12 хапнах 400гр. Бобена салата ,и за десерт 2 банана.
после 14:00 2 яйца с пилешка пържлка.
в 15:30 Бобена салата  и 2 яйца..
После тренировка....така де и там си почивах..1 спаринг и стига толкоз...се пак ден за почивка е :)

21:30 300гр. пилешки гърди....

02.11.08
13:03

Тука последните 2-3 дни бях на работа и нещо не успях да отида до фитнеса..не си и починах както трябва но тази седмица ще наваксам и с 2-те.

Относно храната....похапвам си добре,макарони,млечни продукти ядки... и 1 мак доналдс направих,но не се сдържах.

Онтносно хранителните добавки...вече са в мен и от понеделник почвам с Animal Pak, S-Drol и суроватъчен протеин.

Избрах си вече и програма по която да работя... а именно тази : http://www.bb-team.org/workout/1358/

03.11.08
19:01

03.Ноември 2008г.

Събуждане в 6:15 и закуска.  Макарони със сирене,пакетче стафиди,пакетче бадеми  и доза суроватъчен протеин.
12:00 1 свинска пържола с 2 филийки хляб и домашна лютеница.
15:30 Кофичка кисело мляко 1 пакетче Animal Pak и 1 хапче S-Drol. Как ще се справям с тези големи и гадни хапове от Animal Pak-а нз. ама ще се мъчим някак си ...само 11 на ден трябва да пия :D !!! После чаша прясно мляко с протеин и тествах една от протеиновите вафли на explode(шоколадова с 30% протеин)
16:20 бях в залата вече...ето и какво направих там.

* повдигане на щанга от лег - 4 серии по 8 повторения—> 40Kg.
  * повдигане на щанга от полулег - 4 серии по 8 повторения—> 30 Kg.
  * повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения—-> 8Kg.
  * флайс - 3 серии по 8 повторения—>8Kg.
  * бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения —-> с по петичка от всяка страна.
  * бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 3 серии по 8 повторения—-> Тук със 7кг.
  * концентрично сгъване - 2 серии по 8 повторения—-> 7кг.
  * кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
  * повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения

Като цяло бях доволен от тренировката,но упражненията за гърди не ги усещам както трябва...не мисля че ги натоварих достатъчно..докато бицепсите ги напомпах до краен предел..трябва да преосмисля явно тренировката за гърди.

17:35 Доза протеин с 2 чаши ледено студено прясно мляко.

18:30 Пушени гърди с 3 филийки хляб. 1 банан.

21:40 Порция спагети.

Мнението беше редактирано от LnG1 на 03.11.08 19:41.

Успех приятел! Ами значи гледам тука и се чуда абе не вкарваш изобщо много въглехидрати, незнам що така? Гледам последното ядене и само едни макарони сутринта си изял и след тва вечерта спагети. Преди и след трен хапвай също :) По предният ден също боб на салата и банани тва ли само :? Яж яко, не жали материал.

04.11.08
14:03

Добре но трудно си изготвям дневното ако може някой да помогне...и да отивам в магазина и да пазарувам :D

Мнението беше редактирано от LnG1 на 04.11.08 14:11.

Аз съм студент и на мен ми доста трудно да се храна както трябва, но ето малко примери:въглехидратчета зимаш от: картофки(праиш си ги на фурна или както желаеш), ориз си вариш, спагети и такива подобни. Белтък аз основно набавям от мляко и яйца. Мръвка слабо ям 1-2 пъти в седмицата макс. В твоя случай може да ядеш всичко се пак си доста слаб :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1