Относно набиранките

31.10.08
18:47

Първо .. здравейте на всички ^^

От скоро ( 3 дни ) започнах да правя набиранки след като си направих собственоръчно висилка в къщи. За сега всичко ми се отразява добре - мускулна треска, но започнах да се замислям за това как и с каква интензивност да тренирам - правя сигурно 100… за цял ден естествено. Така просто ме интересува след като мине мускулната треска като вляза наистина във форма, КОЛКО често трябва да се правят набиранки и по-колко за да има ефект. Чувал съм (или съм чел?) , че прекаленото трениране на един муслук може да има обратен ефект. Аз съм способен всеки ден да ги правя ... една главна тренировка от 4-5 серии и после когато ми скимне по 1-2 серии, а някой ден и с тежести ще започна. Така... имам и крив лост с който мога да тренирам почти всички останали мускулни групи, и го правя ... просто ме интересува вредно ли е да се правят набиранки всеки ден ?


П.П: Anabolic Amino 5500 на OLIMP хубави ли са? 360 tabletki 57лева—направи ми впечатление, че вътре са на капсулки, в които има прах, от което би следвало да се усвояват по добре :)
Благодаря предварително

Темата беше редактирана от Kiro на 31.10.08 18:48.

31.10.08
19:09

Определено ще претренираш ако ги правиш всеки ден.Прави ги в деня в който правиш гръб като първо упр.

01.11.08
08:59

Аз на фитнес не ходя, мисля, че стана ясно. До сега съм тренирал всики мускулни групи постоянно или с 1 ден почивка и съм доволен , така че нямам ден в който да правя само гръб. Не ми помогна особено ;)  Тогава 1 ден всичко от крака до рамо , 2ри ден набиране само и трапец, гърди, 3ти ден почивка - ще пробвам пък ще видя какво ще стане

01.11.08
09:42

Тренирай си цялото тяло, през ден и максимум 4 пъти седмично. Друга вариант е да тренираш 2:1, разделяйки тренировката си на горна и долна част или на бутащи и дърпащи упражнения. Аз лично, не виждам смисъл от разделно трениране в твоя случай.
Упражненията, които можеш да правиш с кривия лост, не са толкова много.
Предполагам, че и нямаш много налични тежести, което малко лишава от смисъл, някои от упражненията, които би могъл да правиш с кривата щанга. За набиранията, при положение че правиш големи бройки, може би е време да започнеш да ги правиш с тежест. За целта, можеш да използваш верига или раница.
Ако говорим за упражнения със собствено тегло, то набирания и кофички са любимата ми комбинация. Добавиш ли им и един клек и ето ти я тренировката, но предполагам че няма къде да правиш кофички, а тежестите на клек, бързо ще ги усвоиш. Поразгледай из нета, има доста информация за упражнения със собствено тегло - има неща, които са доста добри - варианти на лицеви(дори и вертикални), пистолети(клек на един крак), набирания с различни хватове и позиции на тялото.
“Колко да правя” - в зависимост от тежестта/трудността на упражнението, както и до неговата повторяемост(напр. ако правиш 3 вида лицеви, не е зле да го отчетеш този факт) - няколко серии(от 3 до 10) с по 15 до 3 повторения ми звучи добре на мен.

Ако ще тренираш в домашни условия, не е зле да заделиш малко средства и да инвестираш в малко оборудване. Със сигурност, това ще ти е далеч по-полезно и ефективно от даването на пари за аминокиселини, без значение дали са Olimp или Olips. Не забравяй, че храненето ти е от голямо значение.

Мнението беше редактирано от 6th на 01.11.08 09:43.

01.11.08
16:42

колегата в предния пост е много прав, искам само да го поидкрепя за “пистолет”-просто след едно хубаво загряване, 7-8 серий по 10-ина повторения и краката ти се спукват...аз лично тренирам крака през 3 дена, като след един ден почивка, леко ги “припопвам” с “пистолет” и “индийско столче”...пробвай...после като се върнеш на стойките за клек в залата, със сигурност ще усетиш ефекта...!!!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1