31.10.08
22:50
Здравейте :) Искам да питам добре ли е в дните за почивка да правя бокс тренировка(вкъщи малко бутане на щангата като 1та и част е на леглото за по силен удар...) бой с сянка с минимална тежест на ръцете...общо околло 1 час ще е тренировката :) Пречи ли на пълноценната почивка на мускулите това?
2 дена тренирам 1 почивам почивам ако има някакво значение
01.11.08
10:24
Според мен пречи на възстановяването на мускулите.Сам си го казал “2 дена тренирам,1 ПОЧИВАМ”
Така като гледам има 2 варианта - или не разбираш точно смисъла на думата “почивка” или си нямаш идея какво е трениране на бокс. Склонен съм да си мисля, че е второто.
Първо, да знаеш, че да се научиш сам на бокс е нещо, което няма как да стане (е, може би ако си някой наистина уникален талант може и да става, знам ли ...). Второ, един час боксова тренировка, дори без спаринг, не е нещо, което може да се нарече “почивка” (защото ако отидеш при треньор, който да ти дава зор ще видиш, че натоварването е равно или даже по-голямо от това в залата ... егати почивката). А пък от разни безцелни и разтоварени опити за бой със сянка смисълът е съмнителен, по-добре си уплътнявай явно многото свободно време с нещо по-съдържателно (най-добре да е отдалечено от тренировките, за да не се вманиачаваш и да развиваш разни фикс идеи).
Обобщено - ако ще почиваш, почивай. Ако ще тренираш бокс - отиди в някой клуб за да ти покажат как се прави това.