03.11.08
13:08
Тренирам от години и по принцип правя кардиото след тежка тренировка-20,30 минути,но когато чистя го включвам и сутрин след ставане от сьн.Твьрдя че сьм на ти с храненето и добавките,но има един вьпрос на който намирам какви ли не отговори-суплиментите преди кардиото.Не говоря за фетбьрнарите и термогенетиците, а за това какво се взема за да се спрат катаболните процеси -все пак на гладно много лесно може да се загуби мускулна маса.
Глутамин, BCAA`s - най-основното. Друг вариант е протеин изолат, ако липсват първите две в списъка!
03.11.08
14:43
казано от Питона на 03.11.08, 14:21:
Глутамин, BCAA`s - най-основното. Друг вариант е протеин изолат, ако липсват първите две в списъка!
Знам че протеин сьщо може да се взема,но един мой познат,активно сьстезаващ се културист ми сподели че специално суроватката влияе на инсулина и не е много удачна да се взема преди кардио-казеина бил много по добро решение или млечно яйчния протеин.Това между другото сьм го чел и по чужди сайтове.Аз постнах тези тема най вече заради вида протеин преди кардиото,за разклонената верига и глутамина ми е ясно-те не могат да ми повишат инсулина и са добри антикатаболизатори.Но ако суроватката повишава нивата на инсулина,това е все едно да взема вьглехидрати -в смисьл губи се ефекта от кардиото сутрин на празен стомах.
Ами аз съм го казвал много пъти това.Евентуално и някой кортизол блокер, като не визирам лекарствен такъв продукт.
И да протеина малко влияе на инсулина, но не е фрапиращо.
Недко, суроватъчен протеин изолат, да влияе на инсулина е толкова минимално като явление, че не си струва да се вманиачаваш до такава степен! Айде малко реклама ще направя, на един страхотен продукт на Syntrax - 0 гр. въглехидрати и 0 мазнина! Не виждам как чисто логически и физиологически, ще вдигне иснулина! Не сме професионалисти, че да мерим и нивата на инсулин.
Най-сигурното е разбира се 10 грама разклонена верига и няма катаболизъм, няма инсулин!
03.11.08
17:18
казано от Питона на 03.11.08, 16:24:
Недко, суроватъчен протеин изолат, да влияе на инсулина е толкова минимално като явление, че не си струва да се вманиачаваш до такава степен! Айде малко реклама ще направя, на един страхотен продукт на Syntrax - 0 гр. въглехидрати и 0 мазнина! Не виждам как чисто логически и физиологически, ще вдигне иснулина! Не сме професионалисти, че да мерим и нивата на инсулин.
Най-сигурното е разбира се 10 грама разклонена верига и няма катаболизъм, няма инсулин!
Явно говориш за Нектара на Syntrax.Най-големия проблем май е че поняко наистина много се вманиачаваме.Наистина изглежда глупаво 15,20 грама суроватка да влияе на инсулина толкова че да попречи на горенето на мазнини.
Благодаря за мненията