Предложете ми протеин

08.11.08
11:19

Здравейте! От около 2 месеца съм в залата(без прекъсване). До сега приемах Pure Whey Pro на Нутрим. Знам, че в този форум едва ли ще има човек, който да каже една добра дума за продукт на Нутрим, но аз лично се чувствам много добре и мисля, че този протеин ми оказа положително въздействие. Сега обаче мисля да си взема по-качествен продукт, защото метаболизмът ми е бърз и трудно качвам ММ. На 17 години съм(почти) 172см и тежа около 65-70 килограма. Бюджетът ми е ограничен. До 50-55 лева на месец мога да отделям. Знам, че искам невъзможното, но ако някой знае по-добър продукт, който не е на Нутрим и влиза в моя бюджет, ще се радвам да го сподели. :)

08.11.08
12:19

За 50 лева няма какво да купиш.Купувай храна с тея пари.

08.11.08
12:43

Щом си хардгейньр наблегни на храната.Протеин е хубаво да се взема,но не той е основното от което се качват килограми.Имаш нужда от калории т.е наблегни на вьглехидратите и здравословните мазнини.От тях се качват мускулите.И 300 грама протеин да вземаш на ден,нямаш ли вьглехидрати и мазнини-забрави за мускулен растеж.Единственото време когато наистина се нуждаеш от суроватката е сутрин веднага след ставане и най-вече след тренировка в комбинация с бьрзи вьглехидрати.

DE

08.11.08
15:41

65-70 кг - това е разлика от 5 кг мускулна маса :) Повярвай ми, никак не е малко.
Наблегни на храненето - увеличи го до 7 пъти на ден и яж качествена храна, забрави за банички, вафли и тем подобни гадости.

08.11.08
15:47

Това, което и тримата ми казвате ми е ясно. Аз питам конкретно за хранителна добавка. Тогава си продължавам с Pure Whey Pro, докато не изкарам някой и друг лев. :)

08.11.08
18:53

А най-добре и него не го пий, а директно си събирай пари за по-добро.

08.11.08
19:49

С един Нектар от 1КГ колко седмици горе-долу мога да изкарам?

Мнението беше редактирано от LttS на 08.11.08 19:50.

08.11.08
19:51

Ако го пиеш добре-примерно по 2 дози на ден.Можеш да изкараш 18 дни.И сам можеш да сметнеш като видиш колко приеми са и и решиш за себе си.Но протеин няма голям смисъл да се пие икономично.

08.11.08
20:09

А мога ли вместо този, който взимам сега на Нутрим, да почна с този, който Стоянчо е предложил в една друга тема?

казано от Стоянчо на 08.11.08, 19:02:

nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=36

Би трябвало да е по-добре, но това което пише долу в съставките ме остави с впечатлението, че протеина е едва 48% от веществото. :(

08.11.08
21:13

Вземи си протеин на NOW

09.11.08
08:21

казано от LttS на 08.11.08, 20:09:

А мога ли вместо този, който взимам сега на Нутрим, да почна с този, който Стоянчо е предложил в една друга тема?

Би трябвало да е по-добре, но това което пише долу в съставките ме остави с впечатлението, че протеина е едва 48% от веществото. :(

Абе ти луд ли си ? Чети по хубаво таблиците - това е % дневна доза.

09.11.08
08:25

казано от LttS на 08.11.08, 20:09:

За тези пари - този протеин. Казаха къде бъркаш.

ГН

09.11.08
08:47

Bargain Whey може и да е добре. Ако успееш да отделиш 75 лв за един месец, тая разфасовка да речем че за един месец е одбер. За повече - не. Аз пък и много потребители пием около 100 гр общо прах на ден, тоест тая разфасофка да ти е за 25 дни макс. Лично според мен по-малко от 50 грама чисто протеин, като го сметнеш според процентите, просто няма нужда - тогава не песитш, ами хабиш, защото ефект няма да има. Също така според мен, протеин се пие най-добре в 3 момента - след ставане, преди тренировка и след триноровка. Дори да пиеш по 20 грама във всеки един от тези случаи (може малко повече след тренировка) пак ще е много по-добре отколкото 30 грама два пъти на ден но безразборно. В дните без тренировка сутрешния прием си остава, може и да се увеличи малко, а ако си ядеш добре може и без втори. Тук си противореча с по-горе, но както казах, най-важно е времето за прием. И разбира се говорим за суроватъчен протеин.

09.11.08
10:54

След всичко изписано до тук си мисля сега да не си давам парите за протеин. Да спестя пари за поне 2 опаковки Нектар и за поне 36 дни да пия нещо качествено. Просто повече от 50 лева на месец няма как да давам. Ако не трябваше да ходя на училище, щях да работя и можех да си купувам постоянно Нектар, но... такова е положението. Все още ще мисля точно какво да направя, но и на мен не ми се продължава с тея пудри на Нутрим.

Един съвет, без да изпадам излишно в конкретика - ако ти трябва кола, купи си такава за ежедневно ползване, а не мерцедес само за събота и то ако е празник.

Нектар е почти страхотен протеин, това хубаво - но не забравяй основното правило, което мнозинството хора споделят във форума - не пести протеина, ако желаеш осезаем ефект от него. Хранителните добавки следва да са реално допълнение към храната, а не причина за спестявания и лишения от такава.

DE

09.11.08
18:54

Момче, стига глупости. Намекваме ти го по всевъзможни начини. Тези 50 лева си ги инвестирай в месо - със сигурност в близост до местоживеенето ти има месарница или някой от големите вериги супермаркети. Цените варират от 7 до към 9 лева за килограм пилешко. Отделно казвай на майка ти да купува повече ориз и картофи. Прочети темите за хранене във изданието и/или тези във форума - ще ти помогнат. Ти сам каза - когато почнеш да работиш, тогава ще имаш възможност. За сега - яж правилно и тренирай тежко.

09.11.08
19:10

Добре. Последен въпрос. Да спирам ли пудрата на Нутрим?

DE

10.11.08
07:13

Да, допий си остатъка, но повече не си купувай такава пудра.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1