10.11.08
14:26
Мисля да си взема боксов чувал и да си правя нещо като боксова тренировка,само че как ще е най-добре да го съчетая с фитнеса. Дали ще е добре в почивните дни когато не ходя на фитнес ,да разпускам пред чувала ?
П.С: незнам някой дали разбира от чували,но какво мислите за тези двата които са изложени в този сайт : http://shopping-tekami.hit.bg/ цената им е доста приемлива.
Моето мнение е,че тези чували не са първо качество.”Пълни с гумени парчета”.По-добре с пясък или парцали щото тая гума...И гледай да е кожен щото този “найлон” лесно ще се прокъса.
Владо е прав. Земи си чувал с пясък има даже и от гипс ! Също от вода е хубав. Сеедно биеш човек ;)
11.11.08
15:30
Мерси за отговорите,но реших да се захвана и сам да си направя чувала (хем ще спестя някой лев :P)
Четох из форуми и намерих една “рецепта” за правене на чувал:
“Чувал може най-евтино да си направиш като си купиш брезент (от най-дебелия) за 12лв/л.м. -ширината му е 1.5м.
2л.м. ще ти стигнат за чувал 1.80
Ушиваш два чувала - единия с обиколка 100-110см или колкото ти е кеф , а другия около 40см.
Малкия пълниш с пясък и връзваш добре.След това поставяш на дъното на големия около 20 см пълнеж от стари дюшеци (дюшеклък), слагаш малкия в средата и го държиш изправен след което тъпчеш дюшеклъка от всички страни.След като го напълниш връзваш го и започваш с тупаниците и ритниците.
След 3-4 дена бой пълнежа е слегнал и трябва да се донатъпче.
Изпълниш ли и тази процедура си готов.
твърдостта на чувала зависи от разстоянието между двата чувала така ,че си направи добре сметката какво искаш да постигнеш.
Ако го напълниш само с парцали или памук както те посъветваха ще го гониш из цялата зала щото ще бъде много лек.
А ако искаш да ти наподобява твърдостта на човешкото тяло за пълнеж,хакай вътре един циганин и си готов.Само гледай да не е много кльощав ,че много скоро ще трябва да го допълваш.”
Струва ми се че е доста добра идея.
Аз имах такъв, пълен със гумени стърготини. Беше ок, но усещаш малко оттласкване заради гумата. Определено е по-добър обаче от пясък, не знам какво ти говорят тия. Такъв с пясък натоварва ставите на китките.
Това с пясъка са глупости.Пясъка се наслага от много удари и става като бетон почти.Като нищо ще си натрошиш ръцете и краката.С гумата е добра идея а с водата е Идеална само да го изолираш както трябва.Винаги тренирай на чувала като почиваш а не в ден на тренировка.Можеш да го напълниш с парцали но трябва да ги натъпчеш много здраво иначе става лек чувала и не е интересно
Мнението беше редактирано от cheFo`` на 12.11.08 14:11.
13.11.08
15:16
Ами да знете от кои магазини мога да си намеря брезент? Търсих в строителните,но отдавна не бяха получавали.
Мнението беше редактирано от AGENTA на 13.11.08 15:17.
Има си специализрани спорртни магазини, където си продават точно каквито чували си трябва и ръкавици и бинтове, ако щеш. Ама, ако ще даваш 150-200 лв за оборудване или ша си правиш някакви самоделки, в които ще си огънеш китките или натрапиш кокалчетата, по - добре заделяй 5 лв на седмица за по 1 тренировка истински бокс, с компетентен инструктор, който поне ще те научи и как точно да го маризиш тоя чувал. По принцип не съм превърженик на самоученето и самоделките, особено при риск от висока степен на травматизъм.
П.П.
Сайта който си сложил ми хареса доста, има добри оферти все пак:)
Мнението беше редактирано от sportist на 13.11.08 15:48.
казано от AGENTA на 11.11.08, 15:30:
Мерси за отговорите,но реших да се захвана и сам да си направя чувала (хем ще спестя някой лев :P)
Четох из форуми и намерих една “рецепта” за правене на чувал:“Чувал може най-евтино да си направиш като си купиш брезент (от най-дебелия) за 12лв/л.м. -ширината му е 1.5м.
2л.м. ще ти стигнат за чувал 1.80
Ушиваш два чувала - единия с обиколка 100-110см или колкото ти е кеф , а другия около 40см.
Малкия пълниш с пясък и връзваш добре.След това поставяш на дъното на големия около 20 см пълнеж от стари дюшеци (дюшеклък), слагаш малкия в средата и го държиш изправен след което тъпчеш дюшеклъка от всички страни.След като го напълниш връзваш го и започваш с тупаниците и ритниците.
След 3-4 дена бой пълнежа е слегнал и трябва да се донатъпче.
Изпълниш ли и тази процедура си готов.
твърдостта на чувала зависи от разстоянието между двата чувала така ,че си направи добре сметката какво искаш да постигнеш.
Ако го напълниш само с парцали или памук както те посъветваха ще го гониш из цялата зала щото ще бъде много лек.
А ако искаш да ти наподобява твърдостта на човешкото тяло за пълнеж,хакай вътре един циганин и си готов.Само гледай да не е много кльощав ,че много скоро ще трябва да го допълваш.”Струва ми се че е доста добра идея.
Това с циганина ми хареса :D
С гумени стърготини става перфектен.Знам го от личен опит.Махни го този пясък, от него ще си увредиш ръцете.Да се чудиш как може хората да дават такива съвети...
23.07.13
10:51
Пясъка стяга,деформира се и не може да се удари правилно!Със гумени стърготини става повече от идеален - първоначално иде твърд,впоследствие когато удара ти стане по-стабилен вече ти идва лесно :)
06.11.13
18:15
Може да погледнеш тук как да си изберем нов боксов чувал или боксова круша