Никакви въглехидрати по време на режим за отслабване?

Прескочи до:

13.11.08
18:12

Когато човек иска да му се виждат плочките трябва да прави кардио и съответно да намали мазнините и въглехидратите. Попаднах на ето това - “so you need more protein like chic and fish and brown rice and veggies and lots of water but DO NOt cut out carbs.. i am in medical school and i know that by cutting out carbs u cut out oxygene to ur brain”

Та трябва ли да се яде по малко кафяв ориз, плодове или сладко под друга форма когато спазваме хранителен режим и правим редовно кардио и ако да какво количество?

Темата беше редактирана от freezer на 13.11.08 18:13.

13.11.08
19:17

Виж сега, дали да имаш въгл. в менюто си решаваш ти.
Диета без никакви въглехидрати се нарича кето.
С малко въгл. - ниско въглехидратна.
Аз съм ги пробвал и двете и кето-то за мен е безумие за период повече от 1-2 седмици.
Консумирай си вългехидрати с нисък гликемичен индекс, не ги отписвай ;)

13.11.08
19:18

Ами зависи! Ако си на НВД - въглехидратите са в количество от 1гр. до 1,5гр. на килограм тел.тегло, ако става въпрос за Кетонна диета - там няма никакви въглехидрати.Някои отслабват с РБД - там в-тите се намират като след изчесление на белтъка( в ккал) се изваждат от дневния  калориен прием, и така се намират  калориите на въглехидратите (мазнините),  просто се делят калориите останали след изваждането на белтъците на две.

13.11.08
19:18

казано от emzo на 13.11.08, 19:17:

Виж сега, дали да имаш въгл. в менюто си решаваш ти.
Диета без никакви въглехидрати се нарича кето.
С малко въгл. - ниско въглехидратна.
Аз съм ги пробвал и двете и кето-то за мен е безумие за период повече от 1-2 седмици.
Консумирай си вългехидрати с нисък гликемичен индекс, не ги отписвай ;)

х2
Виж таблицата в сайта за гликемичен индекс на храните.

13.11.08
19:52

Ми, emzo, аз съм като тебе. Без сладко тегава работа... Точна преди малко погледнах една статия за гликемичния индекс, мерси за мненията.

13.11.08
21:20

Тази кетонна диета си е самоубийство-пробвал сьм я.Най-добре да се приемат малко вьглехидрати,а и тялото има нужда от известно количество-не само за работа на мозька,но и самото горене на мазнини.

14.11.08
06:52

казано от freezer на 13.11.08, 18:12:

Когато човек иска да му се виждат плочките трябва да прави кардио и съответно да намали мазнините и въглехидратите.

Не можеш да намалиш и двете едновременно за продължително време и да очакваш да ти се случи нещо хубаво. Виж, само едното можеш да го намалиш до абсолютния минимум и да караш на другото, но и двете си е тъпа работа, протеина не е източник на енергия (т.е. би могъл да бъде временно, но не е полезно никак).
А

by cutting out carbs u cut out oxygene to ur brain

Това не разбрах какво значи и как става. Ако се има предвид, че без карбс не ти работи мозъка както трябва - ще ме прощава този, който го е казал, ама аз трета година вече следвам математика (т.е. не е да не ми се налага да го ползвам), а карбс почти никакви не приемам... и дори съм забелязал, че по-лесно се концентрирам когато се храня изчистено от въглехидрати. Ако е нещо друго - ще помоля за разяснение какво е точно и как става.

14.11.08
08:45

Е да де ама ти си фен на ВМ-НВД и ще си държиш на твоето, аз пък съм пробвал всички режими и всички действат и НЕ съм върл фен на нито един от режимите.
Обаче да твърдиш, че може да караш без въглехидрати е глупаво.Защо съществуват тогава ?
Защото дори и хората с бавен метаболизъм като мен, могат да ги консумират и пак да имат резултати.

Да не говорим, колко хора след спирането на въглехидратите си променят настроението, да свиква се без въглехидрати, но съм съгласен с горното мнение, че оказват влияние на умствените възможности.

п.с. нищо лично , просто си разсъждавам
п.с.2 имаше един форум само за ВМ НВД, там се регнах веднъж и пуснах една тема с режимче близо до РБД, но с по-малко съотношение въглехидрати и останах с впечатлението, че ще ме линчуват ако хванат, заради 100гр въгл. в менюто ми :))))))

14.11.08
09:13

казано от nedko petrov на 13.11.08, 21:20:

...Най-добре да се приемат малко вьглехидрати,а и тялото има нужда от известно количество-не само за работа на мозька,но и самото горене на мазнини.

Подкрепям! Даже не малко, ами доста въглехидрати трябва да се приемат, именно заради самото горене :)
И да - в кето режим мозъкът страда, не толкова интелектуално, колкото емоционално. Което хич не е за пренебрегване.

14.11.08
11:40

казано от emzo на 14.11.08, 08:45:

Е да де ама ти си фен на ВМ-НВД и ще си държиш на твоето, аз пък съм пробвал всички режими и всички действат и НЕ съм върл фен на нито един от режимите.
Обаче да твърдиш, че може да караш без въглехидрати е глупаво.Защо съществуват тогава ?
Защото дори и хората с бавен метаболизъм като мен, могат да ги консумират и пак да имат резултати.

Да не говорим, колко хора след спирането на въглехидратите си променят настроението, да свиква се без въглехидрати, но съм съгласен с горното мнение, че оказват влияние на умствените възможности.

п.с. нищо лично , просто си разсъждавам
п.с.2 имаше един форум само за ВМ НВД, там се регнах веднъж и пуснах една тема с режимче близо до РБД, но с по-малко съотношение въглехидрати и останах с впечатлението, че ще ме линчуват ако хванат, заради 100гр въгл. в менюто ми :))))))

Не,не аз не казах да кара без въглехидрати. Само поставих под съмнение спада в умствените възможности при спирането им, и то се базирам само на личен опит, защото не съм се вълнувал особено по темата и не съм правил справки. Може и така да е, при мен определено не (в смисъл, не съм оглупял от това, така съм си се родил  :lol: ).
Иначе виж какво съм написал - не може да се спрат и двете, можеш едното да го сведеш до минимум и да караш на другото. Кое от двете си е въпрос на избор и предпочитания, аз само коригирах това с намаляването от първия пост, защото е погрешно като схващане.
п.с. И аз само си разсъждавах, не съм целял да пропагандирам вм-нвд, само се опитвах да спестя на човека една гладна мъка.
п.с.2 Има хора склонни да се забиват в крайности, не обръщай внимание на такива неща ;) Аз със сигурност не съм така, ако ти се хапват карбс - нека са карбс, стига да са от нормална храна (виж, тук съм доста краен, но това вече е друга тема :) ).

Мнението беше редактирано от G33K на 14.11.08 11:41.

DI

14.11.08
13:50

Бил съм на кето - удивителни резултати за сметка на много лишения .. това е по скоро психическа диета :)

14.11.08
19:26

Да. Общо взето оня пич каза, че ще се преебеш ако не приемаш въглехидрати. Аз ОПРЕДЕЛЕНО си променям настроенито като не ям сладко и се зомбирам. Лол попаднах на темата как да си изчислим калорииня минимум и при мен се получи четири цифрено число. Умножавах, събирах и накрая се уплаших... Тази тема още не ми е ясна, но как се очаква да ям мазен кашкавал, да пия млека и други на ниско въглехидратната диета и да отслабна (може би в малки количества)?

П.С.  От 6 дена вече съм на режим и яко кардио та сега мога ли да хапна нещо сладко или мазно (лол още не съм си изградил правилен хранителен режим, скоро ще го поправя).

П.С.2 Кетото включва ли мазно?

П.С.3 Ааа да и като почна да хапвам мазно или въглехидрати всеки ден ли мога да ям или зависи какви резултати искам да постигна и как се чувствам?

Мнението беше редактирано от freezer на 14.11.08 19:44.

14.11.08
21:16

казано от freezer на 14.11.08, 19:26:

Да. Общо взето оня пич каза, че ще се преебеш ако не приемаш въглехидрати. Аз ОПРЕДЕЛЕНО си променям настроенито като не ям сладко и се зомбирам.

Под въглехидрати никой няма предвид сладко! Захарта я забрави, ако ще отслабваш качествено.

Лол попаднах на темата как да си изчислим калорииня минимум и при мен се получи четири цифрено число. Умножавах, събирах и накрая се уплаших...

А ти какво число очакваш?! 1000 е четирицифрено число, а в калории това стига колкото да не умреш от глад, при условие, че си 40 кг обездвижена и физически неактивна жена.

Тази тема още не ми е ясна, но как се очаква да ям мазен кашкавал, да пия млека и други на ниско въглехидратната диета и да отслабна (може би в малки количества)?

Ами прочети още малко и ще ти се изясни.

П.С.2 Кетото включва ли мазно?

Не само включва, ами е задължително! Стига под мазно да не разбирааш чипс или нещо от сорта!

П.С.3 Ааа да и като почна да хапвам мазно или въглехидрати всеки ден ли мога да ям или зависи какви резултати искам да постигна и как се чувствам?

Може, зависи от количествата и вида.

14.11.08
22:06

Лол като хапнах една малка купичка кафяв ориз и веднага напълних бузките :D. Май се филмирам... На мен калориите ми излезнаха някъде 2800, доста се стреснах. Пак ми ме струва много да ям толкова много калории. Една гъба колко калории е (примерно), или един пилешки кренвирш?

DI

15.11.08
08:00

Калориите в кренвиршите се водят - Unlimited :) тоест не се ядат :P

15.11.08
09:35

Гъбите са доста нискокалорични. Но все пак ако благоволиш да си кажеш кг., ръст и години, да преценим дали все пак 2800ккал. са много ...

Само да споделя - от една седмица постя ... истински коледен пост, без месо и млечни продукти. Трябва да ви кажа, че колкото и да искам да си “прескоча” калориите е невъзможно. Зеленчуците засищат изключително много. Това е съвет и към автора - отдай се малко на пости, пък ще видим как ще ти се отрази.

15.11.08
09:52

Никога не съм постил... Пък и да хапвам пилешко си ми е добре. Все пак си мисля, че като ям месо се възстановявам по-бързо, защото понякога кардиото ми е ден след ден.Ръст - 180 (почти), килограми - 74, години - 19. Някои неща леко съм ги закръглявал, например онзи коефициент накрая го направих на минус 4 % (все пак съм почти двайсет). Това за кренвиршите не го разбрах... Общо взето менюто ми се състои от кренвирши, рохки яйца от време на време (само така мога да ги ям без нищо друго, иначе повръщам), риба(макар още да не съм хапвал, задушена съомга бих ял) и зеленчуци. Събота и неделя смятам да ям и по малко въглехидрати (може и през седмицата ако съм много изморен). Пия по няколко литра вода на ден. Тренировките - четири пъти в седмицата кардио, сутрин, на гладно, продължителност - м/у  60 и 90 минути. Другите тренировки са ми по-скоро бонус. Тренирам си вкъщи ръце, трапец, предмишници, гърди. Понеделник и петък тренирам корем.

Мнението беше редактирано от freezer на 15.11.08 10:08.

15.11.08
11:22

казано от freezer на 15.11.08, 09:52:

Никога не съм постил... Пък и да хапвам пилешко си ми е добре. Все пак си мисля, че като ям месо се възстановявам по-бързо, защото понякога кардиото ми е ден след ден.Ръст - 180 (почти), килограми - 74, години - 19. Някои неща леко съм ги закръглявал, например онзи коефициент накрая го направих на минус 4 % (все пак съм почти двайсет). Това за кренвиршите не го разбрах... Общо взето менюто ми се състои от кренвирши, рохки яйца от време на време (само така мога да ги ям без нищо друго, иначе повръщам), риба(макар още да не съм хапвал, задушена съомга бих ял) и зеленчуци. Събота и неделя смятам да ям и по малко въглехидрати (може и през седмицата ако съм много изморен). Пия по няколко литра вода на ден. Тренировките - четири пъти в седмицата кардио, сутрин, на гладно, продължителност - м/у  60 и 90 минути. Другите тренировки са ми по-скоро бонус. Тренирам си вкъщи ръце, трапец, предмишници, гърди. Понеделник и петък тренирам корем.

:bug:  :gulp:  :ahhh:
Значи не ми се пишат подробни обяснения, защото много дълго ще излезе, но все пак ето ти няколко tips:
1) Има една-единствена ситуация, в която може да се оправдае яденето на кренвирш - ако си бил 2-3 дена на пълен глад в пустинята, примерно. Иначе гледай да избягваш, това не е месо, това е гнас.
2) “Храненето” ти е точно тоя глад, за който говорих по-горе - само протеин и зеленчуци, това е съсипия просто. Издевателстваш над здравето си. И да, 2800 калории ти е доста добре, това дори е малко ядене, но айде, да кажем че щом искаш да станеш дори по-кльощав от сега - ок са.
3) 60-90 минути кардио, на гладно сутрин ... и то това ти е основното “трениране”.. Ти на какво точно искаш да заприличаш?
4) Почети малко за трениране и хранене, гарантирам - няма да е напразно.

15.11.08
13:50

За кардиото и за свалянето на килограми смятам, че знам достатъчно. Още не ми е ясен точно хранителния режим. Не съм клъощав и искам да се оформя. То се е видяло, че няма да ставам билдър и поне засега няма да трупам маса. Искам да стана тип физика ала Сървайвър. Много по-добре е : по-дребен, оформен, релефен и пъргав  отколкото някой мазен дебелак 100 килограма с ръце 50 и корем 2 пъти колкото главата ми. След като прочетох може и мазно да си позволявам. Но както казах, храненето за момента ми куца (донякде). И неслучайно попитах за кренвирши и гъби, защото ям по 3-4 на ден (и от двете по толкова, не всеки ден разбира се) и ми беше интересно колко калории са това.

Мнението беше редактирано от freezer на 15.11.08 13:57.

DI

15.11.08
14:23

Ръст - 180 (почти), килограми - 74, години - 19 - Започвай фитнес и диета за Покачване на Мускулна маса.
Ако наистина има какво да сваляш в момента (говорим за излишни килограми! не случая искам плочки) свалиш ли го от тебе човек няма да става :)
Тяло тип сървайвър, каквото ти искаш на твоя ръст е 1.80см  - 75кг.
Запознай се с основните фитнес методики. Според мен, за твоя случай и това което ти искаш, най-добрия вариянт е, високобелтъчна диета с бавни въглехидрати до обяд + тренировки с цел покачване на мускулна маса. По този начин хем ще качваш килограми мускул, хем ще топиш мазнини, което си е супер за твоите цели.

Започнеш ли такъв режим, забрави да стъпваш на кантар. ЛЪЖЕ :)

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 15.11.08 14:25.

15.11.08
16:45

казано от freezer на 15.11.08, 13:50:

За кардиото и за свалянето на килограми смятам, че знам достатъчно.

Явно не ... щом правиш кардио по 90мин.

15.11.08
17:00

А ти явно не можеш да четеш защото има разлика м/у 60-90 минути и 90 минути ;) Колега, приемам критика, но да се бяхте подготвили малко повече с това ви изказване...

Мнението беше редактирано от freezer на 15.11.08 17:02.

15.11.08
22:05

Колега, и 60мин. са ти много. Нормалното кардио е около 30-40мин.
А и щом си написал 60-90мин., това означава, че ИМА ДНИ в които и до 90мин. стигаш!!!

Моля ви се, на всички в този форум, научете българския език и как се използва смислово и граматически преди да пишете по форумите в интернет!!!

15.11.08
22:36

Не! Аз ви моля да престанете с такива изказвания, без да сте запознат. Как ще правиш кардио 30 минути като само първите десет са загрявка (да не кажа 15). 15 минути потене ми се струва прекалено малко. Още не съм стигнал 90 (само до 80 успях), ма ако го направя ше те усведомя. Хората препоръчват и по 130 минути да се върти, ако си по-дибел или гониш професионални резултати.

Мнението беше редактирано от freezer на 15.11.08 22:40.

15.11.08
23:19

Хората говорят много неща. Много малко от тях са верни.
Мен ако питаш, изобщо не трябва да правиш никакво кардио, още повече по толкова много време. Трябват ти щанги и здраво и качествено хранене.

16.11.08
06:28

Ами съжалявам те. И не за времето, а заради вироглавството ти. Човек е добре да се осведомява. Ако се бе потрудил да прочетеш малко статии, малко теми във форума, щеше да разбереш, че след около 40мин. тялото ти гори И мускул, т.е. си на загуба на нещо качествено. Но пожелавам ти успех, аз повече тук няма да пиша, защото не считам че може да се води качествен разговор.

Мнението беше редактирано от Fittipaldi на 16.11.08 11:41.

DI

16.11.08
08:18

Ай стига смехурии, кардио над 40 минути... еми дайте да отнесем олимпийския огън от Китаи във Великобритания тичайки..
Прочети пак гония ми пост. В последния ден от пгорамата, която ти си изградиш прави 40 минути кардио на вело в залата, напълно достатъчно е!

16.11.08
18:05

казано от freezer на 15.11.08, 22:36:

Не! Аз ви моля да престанете с такива изказвания, без да сте запознат. Как ще правиш кардио 30 минути като само първите десет са загрявка (да не кажа 15). 15 минути потене ми се струва прекалено малко. Още не съм стигнал 90 (само до 80 успях), ма ако го направя ше те усведомя. Хората препоръчват и по 130 минути да се върти, ако си по-дибел или гониш професионални резултати.

:ahhh:
В световен мащаб НЯМА голям специалист, който да препоръчва толкова време кардио (да не говорим за по-дебел, там дори трябва да се работи по-внимателно, а не на принципа “още и още”).
Какви професионални резултати, какви 15 минути загрявка, какви 15 минути потене, какви 80 минути въртене, абе ти изобщо си нямаш идея за какво говориш. Загрява се ПРЕДИ да започнеш тренировката, не се разгрява ПО ВРЕМЕ на нея. Как ще правя кардио 30 минути, а? Ами няма да правя, кардиото обикновено ми отнема 10на минути ако е интервално и 20-25 ако е монотонно (правя го 1-2 пъти в месеца). И въпреки това на твоя ръст и почти 15 кила повече ми се вижда тази заветна преса, която ти е изпила акъла. Изводи можеш да си правиш и сам, аз ще ти помогна малко - не е до “много време работене”, а до “много свършена работа”. Те има хора, които седят в залата по час и половина - два и пак нищо не правят, с кардиото е абсолютно същото (че и с много други неща, дори такива, които нямат общо с тренирането). Не става само с ядене, трябва и акъл...
А има една “странна” зависимост - колкото по-голям е обемът (разбирай времетраенето в твоя случай), толкова по-ниска е интензивността (разбирай темпото, с което въртиш). Изненадващо, нали? Можеш цял ден да не станеш от велоергометъра (или каквото ползваш там) и да свършиш толкова работа за метаболизма и кардиото си колкото друг за 30на минути (или по-малко). А може и толкова да не свършиш. Наскоро изпреварих по улицата един “тичащ за здраве”, а аз просто си ходех с нормалното си темпо към вкъщи след купон... и каква полза, че той ще тича още един час сигурно, като едвам-едвам се движи?
И само между другото - когато си на диета като твоята (крайно нездравословно както казах, но ти си избираш) по-безопасно за здравето и по-ефективно като резултати е да се заложи на интензивността, а не на обема.
Повтарям си съвета от преди - почети за хранене и трениране, защото нещата изобщо не са ти толкова ясни, колкото си мислиш. Казвам ти го съвсем приятелски, защото ще е жалко човек с толкова ентусиазъм да полага толкова много труд и да не стигне доникъде, когато дори с по-малко може да се постигне много.

16.11.08
18:27

К мерси. Малка поправка - в това което аз прочетох се препоручват от 45-90 минути. Тая цифра 130 въобще не е вярна. Относно кардиото тренирам с едно и също темпо през цялото време, освен най-най-най-накрая, когато вече съм изморен (тука трябва да си призная, че след единия час вече потенето сякаш намалява). Не мисля, че примера който даде със спринтпъора е коректен. Някой знае ли нещо за тази зона, в която гориш най-много калории? Доколкото си спомням трябва да се подържа едно и също темпо. Ако въртиш с голяма интезивност не знам как издържаш 25 минути. Преди малко точно прочетох, че е добре да се прави кардио на кратки интервали с голяма интензивност, като това повишава метаболизма? За това ли говориш?

Мнението беше редактирано от freezer на 16.11.08 18:41.

DI

16.11.08
18:34

И трудноста с която въртиш е от значение, неможе да въртиш 30 минути на 1-2 скорост с такова малко съпротивление и да чакаш топлата вода..
Аз например въртя на 4 та предавка 35 минути, като се стремя да поддържам скорост от 40км/ч

Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 16.11.08 18:36.

16.11.08
19:00

казано от freezer на 16.11.08, 18:27:

Ако въртиш с голяма интезивност не знам как издържаш 25 минути.

Аз не въртя, а тичам, но карай ;)
Важното е да въртиш с най-голямата интезнивност, с която можеш да въртиш 25 минути. Когато въртиш 90 минути - въртиш с най-високата интензивност с която можеш да издържиш 90 минути. Проблемът е, че втората обикновено е доста ниска. Колкото повече е времетраенето, толкова по-ниска е интензивността. И трябва да се намери някакъв баланс, а не да се компенсира с обем. Ако усетиш, че въртиш толкова бавно, че можеш да гледаш телевизия - дай си повече зор и намали времетраенето. Това само примерно ти го давам :)
Иначе интервалните спринтове са това, което имах предвид с 10те минути - отиваш, загряваш,правиш 7-8 спринта 60 метра и си готов. Това си е друг метод, за изгаряне на мазнини и двата ще ти свършат работа, можеш спокойно да ги редуваш по някакъв начин, като имаш предвид, че втория е доста натоварващ и за мускулите, особено тези на краката.

16.11.08
19:41

казано от freezer на 15.11.08, 22:36:

ако си по-дибел.

А ти колко дИбел си хахаха
Не знам от къде я взимаш твоята информация, ама е доста погрешна.
С 90мин Кардио, ще се съсипеш, но ти си е твоя работа.

16.11.08
20:26

Еми и тука половината неща, които хората пишат не са верни, ама като гледам няма такива, които се олпакват. Засега ще карам кардио по 1 час, ако не се постигне резултат (което ме съмнява) ще пробвам тези интензивните. Въпрос, достатъчно ли е ако към менюто си добавя сутрин след кардиото една малка купичка кафяв ориз и вечерно време преди лягане едно малко парче кашкавал?

16.11.08
20:36

Ние казахме достатъчно. ако искаш си вземи бележки, ако не искаш - недей, никой не те кара насила :) Действай както знаеш.

16.11.08
20:42

Нямам предвид “вас”, от тази тема. Тоя пич ми вика, че това за 90-те минути няма как да стане. Еми аз попаднах на него в интернет и е на английски. Това са мойте източници. Ако не те кефят прав ти път. И ако може без спам... Зададох конкретен въпрос и ще се радвам да отговорите.

16.11.08
21:19

Ти пък само по 1 час, дай два направо.
Хората са казали че повече не винаги значи по-добре.
Но ти усърдно спориш, затова действай.

16.11.08
21:42

http://www.campusmen.com/building-muscle/best-cardio-workout.html

16.11.08
22:19

http://www.articlesbase.com/aerobics-articles/why-cardio-aerobics-spinning-suck-for-fat-loss-501674.html
http://www.youtube.com/watch?v=YuPttv7qS5Y
http://www.turbulencetrainingflamed.com/turbulence-training/fat-loss/cardio-can-kill/
:)

17.11.08
08:02

Freezer, здрасти!
В кардиото няма нищо лошо, кардиото е и моето любимо занимание. Обаче, има една малка подробност - за да си наистина в ‘кардио’ зона ти трябват достатъчно кислород и достатъчно въглехидрати. Ако правиш кардио 1 час, час и половина, менюто ти трябва да е съставено от мин. 60, та дори и 70 % въглехидратна храна.
Никога не прави кардиото на гладно, особено след като е с такава продължителност. Рискуваш да си изгориш плочките по този начин. Не забравяй да почиваш на по-бавни обороти, ако се задъхаш :)
Много е важно каква храна ще ядеш. Не сладко, не плодове, нищо от бяло брашно. Храни се с овесени ядки, ръжени и пълнозърнести изделия, салати и тук таме по някой картоф, и не забравяй и протеините.

17.11.08
08:59

Хаааай :). Днеска пробвах кардио 30 минути с голям интензитет на кратки интервали и останах доста доволен. Е, малко по-малко се изпотих от заветните 80 минути, но все пак това са 30 минути! Winniе, линка, който дадох препоръчва точно това, да се прави кардио на гладно (няма пак да казвам колко минути :P) та ако сега правя кардио по 30 пак ли е проблемно за плочките?

17.11.08
09:29

Ако е интервално, не е толкоз  ‘вредно’ за плочите ;-)
Защо не опиташ да потренираш малко с тежести в началото на тренировката, към 15-20 мин, и тогава да направиш едно интервално кардио. Ще чистиш много по-ефективно. Обаче, НЕ на гладно!

Мнението беше редактирано от Winnie на 17.11.08 09:46.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1