Супер :) .Съгласен съм, сигурно трябва да загрявам. Въпрос - кой да слушам сега :P
Мнението беше редактирано от freezer на 17.11.08 15:22.
17.11.08
15:16
Прочети ми пубертетските постове.
казано от freezer на 17.11.08, 15:15:
Супер :) .Съгласен съм, сигурно трябва да загрявам.
Няма само да загряваш, пич ;-) Направо ще тренираш! Загряваш, тренираш тежко и тогава кардиото.
А кой ще слушаш... ами виж, пробвай и ще разбереш сам кой е твоят метод. Всеки ще ти каже своята гледна точка, а статиите са написани също от хора, които имат едни или други предпочитания. Някои тук тренират тежко и не ядат овес, други като мен правят кардио и ядат... всеки метод е правилен, само това дето не ядеш нищо свястно и караш по час и половина кардио не е хич, ама изобщо правилно. Тук сме ти дали някои насоки, които според нас са правилни и които няма да ти навредят.
Discovery, кога порастна? :-)
17.11.08
17:41
Човешкия мозък расте до 21 годишна възраст, когато разбираме какво и защо правим :)
17.11.08
18:16
tonu това е част от една телевизионна реклама :) излез малко от залата :P
Еми трябва да погледнеш по философски на посланието, и да го разбереш по свой начин.
Като по голям от мен, би трябвало да знаеш, че не всичко в живота е чиста монета :)
Добре ае стига сте ми спамили хубавата темичка дето всички ме наплюха! Winnie, както казах кардиото ми е основното трениране, не искам да качвам маса, засега няма да вдигам тежко (всъщност нз какво точно имаше в предвид, но не мога примерно в 6 часа да стана и да правя ръце, после кардио и после да излезна за лекции в 9). Дори и едни коремни не мога да направя, защото ще ми отнеме поне 20 минути.
Мнението беше редактирано от freezer на 17.11.08 18:22.
казано от freezer на 17.11.08, 18:21:
Добре ае стига сте ми спамили хубавата темичка дето всички ме наплюха! Winnie, както казах кардиото ми е основното трениране, не искам да качвам маса, засега няма да вдигам тежко (всъщност нз какво точно имаше в предвид, но не мога примерно в 6 часа да стана и да правя ръце, после кардио и после да излезна за лекции в 9). Дори и едни коремни не мога да направя, защото ще ми отнеме поне 20 минути.
Виж, днес съм в настроение, и ще ти напиша какво мисля по въпроса. Много от нещата ще се повторят, тъй като хората вече ти писаха по темата. Не разбрах защо да не можеш да станеш в 6 часа и да излезеш в 9, та това са 3 часа!!
Оптималният вариант, както ти писа Уинни, е да тренираш мускулни групи със силови тренировки (тежичко). Значи, ти маса няма да качваш, защото се предполага че си на диета с отрицателен калориен баланс, понеже искаш да отслабваш. Не знам за твоята цел, но като цяло, целта на хората които искат да отслабнат е да изглеждат по-добре (тук не визирам спортистите коиото се стремят да влизат в някакви килограмни граници), а не да свалят повече килограми. Тази цел се постига, като запзиш колкото се може повече мускулна тъкан и намалиш подкожните мазнини или с други думи да промениш съотношението на едното към другото. С количеството кардио което ти искаш да правиш, първо че ще се уморяваш страшно много и ще ти дотегне всякакъв спорт и режим, (не ги слушай какво ти пишат по форумите в бодибилдинг.ком или нз къде). Не само това, но тялото ти няма да смогне да се захранва от храната и ще трябва да посяга към някакъв източник на енергия, който ще бъде твоите мускули,(запитай се защо маратонаджиите изглеждат така - http://blog.oregonlive.com/sportsupdates/2007/10/carlos.10.7.jpg ) иии в резултат на цялото това занимание ти ще изгаряш мъничко мазнини и сериозно количество мускул. Крайният резултат, ако изобщо съумееш да стигнеш до него, ще е минус 10кг и що годе близка визия до това както си започнал да тренираш. С други думи съотношението на мазнини към мускули няма да се промени много. Силовите тренировки и правилното хранене, ще ти помогнат да запазиш мускулите, а кардиото 3-4 пъти седмично по 30-40мин ще ти помогне да изчистиш ненужните мазнини. В дадения случай, повече не е по-добре, тъй като целта е да държиш тялото си под напрежение, за да не свикне с кардиото, иначе ефекта рязко ще намалее.
Разбира се с всичко това идва и много добро хранене, високо на протеин, и ниско на въглехидрати, добра почивка - мин. 8 часа сън, и качествени тренировки.
Общо взето това е.
Мнението беше редактирано от HeartCore на 18.11.08 15:14.
Тоя пич freezer го виждам след месец-два при същия режима да мине на силни антидепресанти... ще си изпържи нервите отвсякъде ;-)
Пичът не мисли да ползва антидепресанти. Има си хора за тая работа. Жалко само, че си ми адаш... Добре де, казах, че ще си сменя режима. Днес ми е втори ден на интензивно кардио. Първия ден беше добре, почти толкова се изпотих колкото на “старото” кардио. Днеска обаче... изпотих се по-малко от вчера, причини? Единственото, за което се сещам, е че вчера изядох една доматена супа на маги и в нея има захар. Та нз това дали е възможно да ми е повлияло, при положение, че девет дена не съм ял никаква захар. Режима си ми остава същия, предимно месо (ако кренвиршите са месо, вкарвам също и пържолки) и яко зеленчуци. След кардиото 30 минути стурин (обмислям дали да не го направя 40) ям една купичка кафяв ориз. Вечерно време преди лягане ям малко кашкавал или изяждам едно малко кисело мляко верея с малък процент мазнини. Корекции? А през това време отивам да прочета НВД-то, най-накрая... Ето ми ги тренировките : Понеделник : сутрин кардио; вечерно време - бицепс, трицепс (по 2 упражнения за двете) + предмишници (2 упр.). Вторник : сутрин кардио, вечерно време корем ( ако така мога да се изразя тренирам корема от трите страни, за горната част - 2 упр. страничен? - 2 упр, долна част - гледам да са три). Сряда - засега почивка (2-та дена кардио ми идват множко) + това имам тренировки по джудо (още не съм ходил, но от утре почвам). Четв. - сутрин кардио, и няколко часа по-късно джудо пак. Петък - сутрин кардио, вечерно време корем и (тука пък наистина хабер си нямам, може да е тотално грешно, но искам да пробвам какви ще са резултатите) отново ръце (винаги тренирам по 2 пъти предмишници, независимо дали ръцете отпадат). Също правя трапец, но напоследък съм спрял. Мисля скоро да започна гръб пон. и петък 4-ри серии набирания м/у 10-12 повторения. Имам лежанка на тавана, ама не съм я сглобил. Само за рамо още не съм измислил нищо, но ти ми е силна група. Ако трябва ще запиша един примерен мой ден какво ям по часове.
P.S.Днеска имах чувството, че метаболизма ми се е ускорил. Вече огладнявам на 1:30-2 часа, а досега се хранех на 3. Това е добре предполагам.
Мнението беше редактирано от freezer на 18.11.08 18:47.
18.11.08
23:53
Ти наистина си изключително нахален и неблагодарен тип! Изобщо с това отношение, което демонстрираш към хората които ти помагат... Явно си един от малкото които живота не е смачкал, или един от моногото, наистина размазани от живота, изпълнени с агресия хора.
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 18.11.08 23:54.
А ти явно си един от многото “психолози” дето се подвизават като гъзари в интернет. Ае стига си спамил бе пич, скоро ще получиш бан. Ти имаш ли мозък? Много добре видя, че предния ти коментар беше изтрит. Помолих съвсем културно да не се спами с непълноценни и странични коментарчета.
Мнението беше редактирано от freezer на 19.11.08 17:42.
19.11.08
18:54
Не очаквай повече коментари, хората те разбраха що за стока си! Аз бан няма да получа, причината за това си именно ти. Във този форум никога не са се толерирали отворковците, надявам се никога и да не става.
19.11.08
19:59
Freezer може ли да те попитам след 60-та 70-та минута кардио колко ти е пулса ?
Може ест. Само дето вече както написах два пъти - вече не го правя. За съжаление няма как точно да го измеря, въпреки че велоергометърът ми може да измерва пулса (който според мен не е много точен).
Мнението беше редактирано от freezer на 20.11.08 08:43.
Нещо съм в застой... Имам чувството че киселото мляко вечерно време и няколкото ореха МНОГО ме дърпат назад. Други предложения? Засега комбинацията от средни въглехидрати сутрин и малко мазно вечерно време ОПРЕДЕЛЕНО няма ефект при мен.
орехите имат прекалено много мазнини според мен... смени ги с бадем или лешник... С извара пробвал ли си вечер?
Да бе за орехите и аз го знам това, ама нали трябва и аз да черпя сили от някъде. Предполагам този ориз сутрин ми е малко като енергиен източник за целия ден. Извара съм ял преди, накрая ми беше трудно да я ям... Какво й е съдържанието и с какво препоръчваш да я комбинирам, само извара ще ми е тегаво. Може би трябва да редувам бадеми, лешници, слънчогледови и тиквени семки?
Мнението беше редактирано от freezer на 22.11.08 15:57.
Риба тон със зехтин + на дребно нарязани сурови бадеми + маруля.
или
2 лъжици фъстъчено масло
или
Извара със ленено семе
Хора... От това интензивно кардио почнаха да ми се схващат задните части. Като ренде ше стана... Та проблемът е сериозен, защото (за момента) не мога да правя кардио... Не съм тренирал повече от 30 минути нз и аз кога... Максимумът ми е два дена подред...
Мнението беше редактирано от freezer на 09.12.08 05:25.
казано от freezer на 09.12.08, 05:22:
Хора... От това интензивно кардио почнаха да ми се схващат задните части. Като ренде ше стана... Та проблемът е сериозен, защото (за момента) не мога да правя кардио... Не съм тренирал повече от 30 минути нз и аз кога... Максимумът ми е два дена подред...
Я кажи по-ясно какво точно става, че така нищо не се разбира. Какво ядеш, още ли си в кето? Май и умът ти се е схванал ;-)
... С режимчето спрях, хапнах си горе-долу добре. Не съм качил много, но естествено ми попречи. Дефакто не съм спирал да правя кардио, обаче вече сякаш краката ми са МНОГО изморени.
Фризер, вземи малко потренирай с тежести, вместо само кардио. И преди те посъветвахме, ти не щеш да слушаш. Ще се изненадаш колко по-добре ще се чувстваш и изглеждаш.
Поздрави
казано от freezer на 09.12.08, 08:40:
... С режимчето спрях, хапнах си горе-долу добре. Не съм качил много, но естествено ми попречи. Дефакто не съм спирал да правя кардио, обаче вече сякаш краката ми са МНОГО изморени.
... За мен е загадка какво точно целиш и правиш...
Уф... като чета някои коментари и просто си задавам важни житейски въпроси... :D
Какви са тия мазни салати с нз ти какво семе, с еди си какво масло...Полезните мазнини трябва да са в рамките на нормалното. Винаги ми е било чудно защо човек, който иска да чисти, иска да отхвърли въглехидратите...В интерес на истината и аз нз момчето какво иска да прави (да чисти или качва), но ако ще чистиш, наблягай на комплексните въглехидрати (кафяв ориз, овесени ядки и т.н.) и, разбира се, къде без протеини. Забрави ги тия масла и нз какво... Като искаш полезни мазнини си хапвай бадеми, лешници или пък някакви други ядки, но не прекалявай. Мазнината си остава мазнина, каквато и да е тя (добра, лоша - няма значение). Кардио прави 45 минути. Аз лично от 45-минутна кардио тренировка се чувсвам най-добре и съм най-доволен. Остави какво ти приказват... ще се стопиш, ала-бала, глупости. За сладкото - ще трябва да се ограничиш, за твое съжаление. Когато чистя си ползволявам една-две лъчици мед сутрин на гладно - това е. Разбира се, както каза Winnie, тренирай с тежести. При силови тренировки тялото гори мазнини, но в много по-малка степен от аеробната тренировка, разбира се. Просто като трупаш опит в залата и с тренировките ще намериш оптималният за теб вариант, тъй като за всеки всичко е строго индивидуално.
казано от Ivanski на 09.12.08, 16:47:
Мазнината си остава мазнина, каквато и да е тя (добра, лоша - няма значение)
И какво като си остава мазнина?
Така... Явно това кардио, което аз го правех не е ефикасно за мен. Освен велоергометърът явно трябва да си намеря и други кардио занимания. Идеи (бягането тотално го забравяме)? Мисля пак да почна по 45 минути, с едно и също темпо. От тва интензивното просто съм супер изтощен в краката, гъза ме боли и няма чак такова изпотяване. Еми яж си мед докато отслабваш, аз смятам да не ям друг въглехидрат освен ориз (и дъвки от време на време, ако въобще има захар и нз дали подсладителите имат някакъв подобен ефект). Ако всеки ден ям по поливин купичка ориз ще ми е много. Смятам тотално да откажа всякакви мазнини. Ще ям до 6 часа. А ако накрая стана прекалено изморен ще ям кафяв ориз по-често. Това е хора. При мене трябва да намаля всичко до минумум, иначе няма ефект. Като го изям тоя ориз и направо се едно ще се пръсна, може и да си въобразявам, но така се чувствам. От утре почвам. Ще ви пиша какво е положението. Полезно-неполезно, моят опит достигна такова ниво. Това, което пробвах до момента даде нулев ефект. Като послушах хората тука да ям примерно малко кашкавал и нямаше никакъв смисъл. Качвах си и при това стабилно... Като се замисля най-много бях отслабнал май на Дюкан (което си е живо убийство). Просто го давам като факт. Както е тръгнало скоро май пак ще ходя на фитнес. Дееба днеска отивам да правя четири серии набирания и кво, не можах да се набера и 6 пъти! Преди правех 15 за бицепс, днеска беше пълна излагация (бтв може и да е защото напоследък съм по-изморен, все пак...)
казано от freezer на 09.12.08, 19:49:
...
Човек, ти не знаеш какво искаш...
Прочети мненията, които хората са ти дали. Аз също се изказах...
казано от freezer на 09.12.08, 19:49:
Така... Явно това кардио, което аз го правех не е ефикасно за мен. Освен велоергометърът явно трябва да си намеря и други кардио занимания.(1) Идеи (бягането тотално го забравяме)? Мисля пак да почна по 45 минути, с едно и също темпо. От тва интензивното просто съм супер изтощен в краката, гъза ме боли и няма чак такова изпотяване.(2) Еми яж си мед докато отслабваш, аз смятам да не ям друг въглехидрат освен ориз (и дъвки от време на време, ако въобще има захар и нз дали подсладителите имат някакъв подобен ефект). Ако всеки ден ям по поливин купичка ориз ще ми е много. Смятам тотално да откажа всякакви мазнини. Ще ям до 6 часа.(3) А ако накрая стана прекалено изморен ще ям кафяв ориз по-често. Това е хора. При мене трябва да намаля всичко до минумум, иначе няма ефект. Като го изям тоя ориз и направо се едно ще се пръсна, може и да си въобразявам, но така се чувствам.(4) От утре почвам. Ще ви пиша какво е положението. Полезно-неполезно, моят опит достигна такова ниво. Това, което пробвах до момента даде нулев ефект. (5)Като послушах хората тука да ям примерно малко кашкавал и нямаше никакъв смисъл. Качвах си и при това стабилно... Като се замисля най-много бях отслабнал май на Дюкан (което си е живо убийство). Просто го давам като факт. Както е тръгнало скоро май пак ще ходя на фитнес.(6) Дееба днеска отивам да правя четири серии набирания и кво, не можах да се набера и 6 пъти! Преди правех 15 за бицепс, днеска беше пълна излагация (бтв може и да е защото напоследък съм по-изморен, все пак...)
Недоумявам как може да си говориш едно и също и да ти е все така интересно както в началото.
(1) - Трябва да започнеш да тренираш, а не да си търсиш други кардио занимания. Ти НЕ СЕ ХРАНИШ, НЕ ТРЕНИРАШ (кардиото е ташак работа, вземи се в ръце и ползвай железата, те са за това) и очакваш какво? Според мен става точно това, за което работиш, тоест - нищо.
(2) - Най-доброто изпотяване става в сауната. Не е критерий за нищо изпотяването. А защо си изтощен в краката и гъза знаеш ли? Защото се мориш с глад, първо, и защото си нетрениран (не, това което досега описва не са тренировки), това второ.
(3) - Това ми звучи като изказване на (бъдеща) анорексичка... както и някои от другите ти постове. Сигурен ли си, че нямаш проблем?
(4) - Щом дори сам осъзнаваш че си въобразяваш какво повече има да се каже?
(5) - Даде точно такъв ефект, какъвто всеки с минимален опит можеше да предвиди. Ти какво очакваше, претренираш с кардио и гладуваш, мазнини ли искаше да изгориш?
(6) - А, да си дойдем на думата. След време ако стигнем и до “Както е тръгнало скоро ще започна да се храня” ще си идеален ;)
1. Какво повече да тренирам бе пич, правя си ръце в нас, са почвам лостове. Дори и да приемем, че си прав и започна да ходя на фитнес с какво джелезото ще ми помогне! Не ми говори на изуст, като казваш нещо го доказвай, тука няма шест-пет. Или казваш факти, или мълчиш.
2. Не... Не знам дали ти предложи кардиото с голям интензитет на кратки интервали, но това ВЪОБЩЕ не е съобразено с МОЕТО кардио. За да тренираш по посочения начин не е възможно, трябва да имаш гъза на някакъв културист, който е тренирал цял живот. Иначе, както се видя тези 25-30 минути ми дойдоха прекалено много и се стигна до тук. Този, който го предложи явно го прави на спринтове и ходене, а не на велоергометър! Ама и ти си ми един разбирач мамин ей!
3. По-полека с изказванията.
4. Кво не може ли да си въобразявам?
5. За какъв опит говорим? Преди това съм тренирал две години и нещо във фитнес. Не съм нито претренирал с кардио (максимумът ми беше 4 пъти в седмицата по 25-30 минс) и не гладувам. Ако за теб това е глад, за мен не е. Пробвах тука програмите на хората и не проработи.
6. Повтаряш се...
Чакам поне един път да ми прочетеш постовете и да отговориш... подобаващо..
Мнението беше редактирано от freezer на 09.12.08 22:11.
Няколко съвета от мен :)
Правил съм поне 4-5 цикъла,с цел намаляване на % подкожни мазнини,оформяне на мускулатурата или просто за достигане на определена категория.Значи първо,за да имаш плочки на корема се нуждаеш от:
1.развита коремна мускулатура
2.нисък % подкожни мазнини
3.Зависи колко вода задържаш
Примерно има случай на хора ,с нисък % мазнини,но дебела и водниста кожа,което комбиниране със слабо развита коремна мускулатура,води до “нямам плочки на корема”.
За да постигнеш това,което искаш на първо място имаш нужда от правилно хранене,т.е хранителен режим с меню , което зависи от тренировките ти,т.е калориен разход.Лично аз , от велоергометър никога не съм бил доволен и никога не съм постигал нужния ефект,поради факта,че ме отегчава и нямам особено желание да го правя в не добре проветрена фитнес зала и да се потя,докато стоя на 1 място,въпреки че масово ще ти кажат,че това е начинът да губиш по - малка мускулна маса.Привърженик съм на естествения спорт - тичане на открито,кръгови тренировки,бойни спортове ; тренирал съм типичен бодибилдинг,което не ми допадна ,затова избрах “спартанското”.Добър ефект при мен имаше тичането-било то интервално или джогинг - 3-4 пъти седмично с 2 фитнес тренировки и хранителен план,който съдържаше доста протеин, комплексни въглехидрати,висок прием на витамини и дори малко шоколад с висок % какао понякога.Най-доволен откъм релеф,васкуларност и като цяло атлетично оформяне останах от тренировки по Кик-Бокс , комбинирани с Фитнес и 1 път седмично джогинг просто на свеж въздух.Но за да издържиш на подобен режим, ще ти трябват ,както и на мен Хранителни Добавки(аминокиселини,суроватъчен протеин , високи дози витамини, достатъчен сън и мн др.).Най-важното - имай търпение - трудът,който влагаш,ще ти се оптлати рано или късно !Експерементирай,пробвай,сменай режимите и типа трениране,докато откриеш ,кое е най-подходящо за теб,защото както всички знаем - всичко е индивидуално.п.с ако искаш мога да ти дам мои актуални снимки,нз дали ще ти допадне тази визия,но ако-ще ти помогна :)Пиши на лс.
По-здрави
с какво джелезото ще ми помогне! Не ми говори на изуст, като казваш нещо го доказвай, тука няма шест-пет. Или казваш факти, или мълчиш.
:D :D :D тука няма шест пет.
Мерси... Гръбчето е добре, предполагам и отпред е добре... Еми така е, трябва да се пробват различни схеми. Все пак приемам предложения и съм склонен да приема някои мнения.
08.01.09
14:53
Абе, ти си като някоя женичка бе. Аз съм момиче, на 21, 175 см, 58 кг и ям В ПЪТИ повече от теб, и правя В ПЪТИ по-малко кардио. И съм сигурна, че имам и повече мускул и по-добър релеф от тебе. Говориш като анорексичка честно. Ако искаш да приличаш на някой плазмодии - мек, безформен и слаб - давай смело. Но ще ти кажа едно - жените (че и мъжете) харесват мускули, мъжествени тела, не някои който ще е по слаб от мен.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече