15години-192см;127кила искам да съм 90.

16.01.05
15:23

Темата беше модерирана от Mr_Muskul
така въпроса ми е към някои които разбира хора аз съм на 15 години и сам висок 1.92 сантиметра знам че не нормаллно най гдното е че съм и 127 кила помогнетеми моляви неква диета да сваля 40 кила за 4 месеца или нещо такова моля ви защото много се плаша това за мойта възраст не нормално !!!!!!!!!! :cry:  :cry:  :cry:  :arrow: help   :винк:
Моля пишете на кирилица. Мнението ви беше механично преведено.
Mr_Muskul

16.01.05
15:33

Трябва незабавно да се вземеш в ръце! Да свалиш 40 кг за 4 месеца не е препоръчително, защото при свръхбързо сваляне организма разпознава сигнал “опасност” и после има голяма вероятност да качиш пак същите килограми. По принцип препоръчителната норма е 2-3 кг месечно, но в твоя случай мисля че може и 5 кг. месечно да сваляш.
Прочети в раздела за снижаване на тегло, направи си ниско-въглехидратна диета (НВД) и я напиши във форума за да бъде обсъдена.
Напиши и как спортуваш, без интензивни аеробни натоварвания-бягане, плуване, велоергометър и т.н. ще ти е много трудно да изпълниш целта си. Силовата тренировка също е изключително подходяща в твоя случай за да загубиш по-малко мускули докато сваляш мазнините.

16.01.05
15:41

Човече, ако не се занимаваш с някакъв спорт :arrow: КАКВО ЧАКАШ :!:  :?:  :!: 
Започвай да ходиш на плуване, това е най-добрия начин за цялостно отслабване.Поне 3-4 пъти седмични плувай яко по 40-60 мин.Намали яденето, не ти препоръчвам да минаваш веднага на някаква строга диета.Като за начало спри хляба и не яж след 7 часа нищо!
Имай предвид че 40 кила за 4 месеца е абсурд!(освен с няква операция де, което не ти препоръчвам).
Като направиш 1-2 месеца стаж в някакъв спорт и вече си свикнал на по-малко храна почни НВД, или някои подобен хранителен режим.
Абе, на кратко прави некви движения, ходи на фитнес, играи баскет бол, волей, плувай, карай колело....каквото си избереш.Само с диета работата няма да стане!
Разрови из сайта и из фотума и ще намериш всичко което ти трябва!Аре успех братле!

AQ

16.01.05
15:50

пич значи наи вече трябва да се замислиш кво ядеш ! спри сладкото белия хляб свинското месо газираните напитки и др. вредни за теглото храни аз съм висок 175.5 бях 91 кг сега съм 86(на 14 год. съм) и се кефа на това каквото съм постигнал въпреки че имам още много да свалям почни да тичаш прави коремни и пии много вода не искам да ти препоръчвам да пиеш нещо за сваляне щото и аз сега се чудя кво да правя но диетата е задължителна аз вече 2 месеца спазвам горе написаната диета

16.01.05
22:32

абе ей пичове значи хода на бокс 2месеца вече и се пота там яко ама нямам воля смисъл че треньора иска да ме тренира а мене нещо не ми се ще преди това ходех и на фитнес 5 месеца и добих релеф ама само на гърдите и бицепса.нещо като предложение да почна да пия и да почна сериозно да хода на box да ми кажете като тренирам нещо да пия да свалям по бързо нещо аминокиселина ябълков оцет или нещо нема знаачение :?
ора не е задължително да ги сваля за 4 месеца поне да стана 95 за до към лятото сехстате ли се горе долу за 5 месеца 40 кила не са малко ама не са и много ако може ви моля вие да ми помогнете да ми дадете неква прогграма да дигам и по която да свалям и да се орелефявам много ми се иска да се стегна и са ше си зимам лежанка и у нас ше блъскам яко само ми требе некои да ме насърчи
Мнението ви беше механичо преведено.
Mr_Muskul

17.01.05
00:52

Здравей аз не пиша често а повече чета и почти винаги намирам това което ми трябва но мисля че ще мога да ти помогна в общи линии.

Значи аз съм висок 185см. и преди 4 месеца тежах 130кг. което в подкожни мазнини е доста повече от твоите,а сега съм 105кг.Като последния месец със всичките там празнични похапвания и незнам още какво съм свалил още 5кг.

Когато започнах направих една голиама граешка която ми струваше скъпо след това а именно свалих много рязко калориите около 1000 на ден и за около
10-15 свалих около 10кг.Предполагам че в този момент тялото превключи на друг режим и започнах да се чувствам много отпаднал и неработоспособен и тъй като си тренирам вкъщи
(няма кой да ми помага)неможех да тренирам пълноценно уморявах се бързо и дори 5мин. почивка между серийте не ми стигаха.Помолих за помощ и ми казаха че е заради калории и щом ги вдигнах дори минимално минимално започнах да си връщам киолграмите и честно да си кажа това доста ме обезкоражи,но бях твърдо решен да махна тая торба цимент от мене. :D

Затова те съветвам да започнеш да ограничаваш постепенно въглехидратите и да намалиш калориите но с 500.Можеш да започнеш като замениш белия хляб с черен или още по-добре “Бонус”.Да се стремиш максимално да намалиш приема на тестени изделия и такива които съдържат голям процент въглехидрати като шоколад,сладки,прясно мляко.И наблегнеш да на полодовете и зеленчуците.Не яж много свинско месо а повече на пилешко,телешко и пуешко.Освен това е много добре да ядеш и риба поне да един ден в седмицата е добре да ядеш предимно риба.Много добре ще ти се отрази да потренирваш сутрин преди училище някакво кардио велоергометър или бягаща пътека ако нямаш може да тичаш на място или там каквото друго се сетиш 15-20мин. са предостатъчни важното е да се изпотиш добре.Освен това пии много вода ,но не пии газирани напитки.

Това ми е показал в общи линии опита и ако някъде допускам грешка се надявам да ме коригирате.

Но ако искаш да изглеждаш добре за лятото мисля че си се сетил малко късно и ще ти е трудно.Но нищо не ти пречи да опиташ при всеки е различно. 8)

П.П.Пишеш че ходиш на бокс продължавай и там се стреми да даваш всичко от себеси не мързелувай.Защото с мързелуване няма да постигнеш нищо.
Постави си ясна цел и не се отказвай докато не я постигнеш напълно. 8)

17.01.05
10:37

окей значи ше намаля газираните напитки макар че много пя а кво да почна да пия наторални сокове ли са ше си зимам лежанка и ше продължавам в нас да блъскам и ше хода на бокс иначе окей хляба сам го спрял и повеч е никакви тестени изделия така ли ??
от 5 дни сам почнал и за тия 5 месеца поне да свалая 30 кила минимум вече ми е цел !!!!!!  :wink:
Постът Ви беше преведен на кирилица. Моля, отделете минута, за да прочетете правилата и условията за ползване на форума. Leo

17.01.05
11:05

1. започни НВД (има много изписано) - въглехидратите - само от зеленчуци и млечните продукти (макс 1 плод до обяд)
2. винаги препоръчително е сваляне не чрез много рестриктивна дииета, а чрез по-голям енергоразход - затова - можеш да правиш дори двуразово кардио - например - сутрин след ставане - 45 минути и после - след анаеробната тренировка - 30-40 минути. Ако наистина си решен да сваляш - най-добре още сега си купи велоергометър - той ще ти се изплати - в него е истината - не във фетбърнърите и т.н. Ако си нямаш кардио уред у вас, със сигурност ще те мърси по 2 пъти да правиш кардио. Възможно е да ти се стори доста приятно да се трудиш сутрин на велото пред компютъра, гледайки клипове на любимите ти групи, бодибилдинг филми или дори обикновени филми... и в същото време да раобитиш за себе си...
това ми е съветът...
3. макар че много хора биха оспорили ефективността на L-carnitine, можеш да си вземеш и да приемаш по 500-1000 мг 30-40 мин преди кардио. Ако приемаш такива малки дози е хубаво да го правиш в по-продължителен период. Но ако нямаш средства за това (след като си си купил велото  :) don’t worry)
4. накрая, като ти поспре кранчето, и започнеш да сваляш много бавно, може да си вземеш и фетбърнър и да минеш на кетогенна диета (при кетото пий малко повече L-carnitine)
5. поради самите диети е добре да суплементираш с мултивитамини
6. приемай доста омега 3 мазнини (рибено масло, ленено семе, орехи, ленено олио) - например половин чаша орехи или 2 супени лъжици цмляно ленено семе с млякото сутрин или 3 грама рибено масло (този вариант обаче е скъпичък)
7. относно тренировките, смятам, че останалите потребители на форума ще ти дадат добри съвети.
УСПЕХ!

17.01.05
17:02

така лео за средствата нама страшно, имам ги та на въпроса Л-карнитина не трябва ли някоя марка да ми кажеш. искам да ми кажеш какво е и fat burner… дет го споменаваш 2-3 пъти... за колело ше си зема веднага щом трябва и много благодаря!!!

Постът Ви беше преведен на кирилица. Моля, отделете минута, за да прочетете правилата и условията за ползване на форума. Leo

17.01.05
17:55

Fat Burner е общо название за тип проодукти - хранителни добавки (”формули”) за изгаряне на мазнини (това е и буквалния превод). Не разчитай на тях, преди да доближиш много целта си и преди да ти е “спряло кранчето” на топенето...

Нали не си ме разбрал погрешно - не колело, а велоергометър (стационарно “колело”) - има например в метро KETTLER по 360 лева мисля... (пример). Много се радвам, че парите ен са проблема =)

L-carnitine е суплемент, който е и доста полезен за сърцето (някои лекари го наричат “витамин за сърцето”). Избвгваме да препоръчваме марки, но мога да кажа, че съм доволен от Л-карнитин (комплекс) на UNIVERSAL NUTRITION. (виж в магазина на пиротска 18 например).

само ще те помоля да пишеш на кирилица, братле...

17.01.05
18:49

значи само ми кажи как да пиша на кирилица и ше пиша обещавам!
та на въпроса - аз имах предвид колело за вкъщи, например в мойта стая. от Метро ше си зема.
А Л-карнетина кога и по колко да пия?

Точно над бялото поле, в което въвеждаш поста си има бутон (отляво на надписа KREDOR. Когато превключиш на “червеното квадратче” (BP) ще пишеш на фотенитна килицица. Жълтото е за БДС. Моля те, не пускай нови постове докато “не се научиш” как се пише на кирилица. Благодаря ти.
Лео

17.01.05
18:55

Мисля, че е време някой да изтрие темата, тъй като очевидно има хора които не уважават труда на тези които четат и отговарят.. То не бе 1, бе 2-ро предупреждение...

17.01.05
22:10

значи само ми кажи как да ппиша на кирилица и ше пиша обещавам!та на въпроса аз имах предвит колело за вкъщи например в мойта стая от метро ше си зема.а Л карнетина кога и по колко да пия

17.01.05
23:27

има много варианти, но ти предлагам следния: ставаш сутринта, пиеш 500-1000 мг. L-carnitine, пиеш кафе и СЛЕД 35-45 минути (на гладно още) правиш кардио на велоергометъра и се стараеш пулса ти да бъде 150-155 някъде (това е 75% от максималния пулс за човек на твоята възраст). Велото го измерва, но е добре да си купиш и пулсомер. И така всяка сутрин - на гладно 35-45 правиш караш велото. Би трябвало да гориш около 500-600 калории... малко са (1 бира или малко шоколад са толкова), но не те са основното в случая на кардиото, а това, че на гладно топиш телеснта мазнина, а не вземеш енергия от храна, която си пирел. На диетата си наблегни отделно, положи малко усилия, почети. Нищо не става на готово. И да ти дадем съвет, ако не разбираш “какво стои зад този съвет” - първо няма да правиш нещата правилно, второ - ще се обезвериш и обезкуражиш... чети повечко - инвестираното време си заслужава. Ще ми се когато аз бях на 15 да имах достъп до толкова информация...

18.01.05
18:25

благодаря много братле аз утре ше си зимам и лежанката и колелото и почвам а вече 3 дена ям само бонус и ми е малко гадно ама ше свикна почнах и да клякам :) надявам се да постигна резултати други ден ше си зема Л-карнетин

18.01.05
22:23

братле, нйикав бонус, никви картофи, никъв ориз!
никакви вафли, банички, шоколади, еклери!
никаква кола, фанта, спрайт...
никакви банани...

аз не съм ял хляб от 4 месеца някъде и не чувствам и нужда...
е, на бъдени вечер само хапнах питка, и т добре, че хо направих, понеже ми се падна парата =)

19.01.05
15:39

[quote author=“Leo”]братле, нйикав бонус, никви картофи, никъв ориз!
никакви вафли, банички, шоколади, еклери!
никаква кола, фанта, спрайт...
никакви банани...

Лео, сори, може и да греша с това мнение, но ако не приема изобщо въглехидрати за него ще е по-трудно. Според мен малко ориз на обяд не е лоша идея. Казвам го от собствен опит, защото 1-я път когато свалих 10 кг. не ядях никакви въглехидрати(освен малко овес. ядки на закуска) и след 1,5 месец ми се виеше свят от преумора и не тренирах пълноценно. Според мен в началото е добре постепенно да намалява въглехидратите, а той след като спре другите джънк-храни ще си намали калорийния прием.
Гризли, не забравяй тренировките! Успех!!!

19.01.05
18:49

Може би не никакви, но малко и, което е по-важното - с нисък гликемичен индекс (и преди обяд)
картофите и хлябът са с твърде висок GI…

19.01.05
22:26

много благодаря за съветите днес тренирах и сам скапан може ли смо да попитам там горе в темата пише да заменя  хляба с черен или по добре със бонус дали са да го права или да не го права

19.01.05
23:57

най-добре го спри изцяло. и кафтофите също. но ако не можеш - да, замени го с пълнозърнест (бонус)

20.01.05
22:12

мечо като те познавам май нищо няма да направиж .
защото си несериозен а това е тежка задача и не е лестна . видях какво са ти отговорили другите момчета ... някои неща са правилни други не . и мисля че след като познаваж бивж състезател който разбира професионално от тези неща би трябвало да разговаряж с него .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1