30.11.08
15:50
Здравейте,първо да се представя:На 36г. съм, харесвам този спорт още от ученическите си години(викахме му “щанги”)и единствената литература която открих тогава бе ABC-Културизъм или нещо подобно -Та започнах с “щангите”, от една зала в “Комлука”(Бургас), после като студент в София в “Бонсис” и в 5-блок на Студенски град май беше.Честно казано бях сериозен за по няколко месеца, спирах пак почвах.Тогава взех и първите си добавки от Пиротска, нещто от сорта Гоу хормон стимулант,като си мислех че ще станат чудеса с мен за броени дни.Е чудеса не станаха,както се досещате,но от тези години съм запомнил,че когато бях “сериозен”,редовни тренировки,редовно и добро,що-годе хранене(вземах си храна от стола с канчета :-) ) ефекта не закъсняваше.И така завърших и започнах работа,мислех че вече съм стар(колко съм грешал) да се занимавам с това,е ходех от време на време в залата, но както казваше един мой приятел “фитнесчийската” :-) ,да не се обиди някой.Та преди около 4-5 години,се появи моя проблем(ако мозе да се нарече така)На един профилактичен преглед, ми установиха че имам задръжка, на урина доста повече от нормалното.Ходих при сума ти стециалисти и накрая стигнах до урологията в Александровска болница,там ми казаха че имам стеснение на уретрата и с лека хиругична намеса ще го оправят.Но уви не се получи(и лекарите грешат понякога :-) )Тогава аз реших да се върна към “щангите”,между другото преминах и през още няколко специалиста,които ме лекуваха по 30 дни с антибиотици за някакав хроничен простатит и т.н.Накрая се установи че имам лека хипертрофия на простатата, от която понякога имам задръжка на урина,та ходя на зала редовно от около 2.5 години,проблема ми почти отшумя и изглеждам,смея да твърдя по добре от преди.Хранителния ми режим е на ниво,даже за около 4-5 месеца(през лятото), се хранех по “Зоната”,изчислявах си храната по грамове и т.н.Трябва да ви кажа,че наистина работи.Успях да сваля около 9см от талията.(от88 на 79см.)Това беше предисловието,(съжалявам ако съм ви отекчил)да минем на въпроса.Тъй като съм минал през всички по известни добавки, реших да премина към тъй наречените хардкор добавки,естесвено като изцяло натурален се спрях на МассФХ,поръчах си две опаковки, и от вчера го започнах.Днес за зачетох в опаковката и установих(доколкото успях с моя англииски) ,че не се препоръчва ,ако имате семейна история на простатата или някакво бъбречно заболявание.Това ме притесни,тъй като явно имам някакав проблем, с който засга с помоща на фитнеса се справях.Ще се радвам ако има коментари по темата.
Благодаря предварително.
Взимам го от два дни?!Нищо не съм усетил.Все пак това е натурален продукт,или поне така пишат за него.
01.12.08
04:44
Здравей! На всички продукти, които по някакъв начин влияят и модулират тестостерона има такова предупреждение. Дори на натуралните. Американското законодателство задължава производителите да слагат такива предупреждения на продуктите. Все пак макар и натурални, това са продукти за спортисти и хора в пълно здраве и без хронични и наследствени проблеми.