08.12.08
15:59
Здравейте,
Сега, става дума за “Токовитал- Дубъл”. Първо, ще упомена за какво иде реч, след което ще задам в-са си. Дават го като хранителна добавка, като действа в/у оросяването на крайниците, имунната с-ма, сърдечно-съдови заболявания, кръвно налягане, очистително на холестеролните плаки, очистително и възстановяващ продукт на съединителните тъкани, противоалергично и противовъзпалително, и предпазвало от наднормено тегло като притъпявало чувството за глад.
Аз искам да го взимам заради оросяването на крайниците (винаги почти са студени, особено ръцете - и да ям, и да не ям, и да съм на диета, и да не съм, особено зимата) и като цяло за сърцето (макар откакто да тренирам да нямам бодежи вече и да се чувствам добре), и имунната с-ма профилактично.
Съдържание:
Натурален олеозен екстракт извлечен от семената на специални сортове червено грозде (Витис Винифера), без консерванти, оцветители и синтетични в-ва. Произведен по метода на студена физична екстракция, с което се запазва биологично активните в-ва, с които са богати семената. Биологичните активни съставки на семената - проантоцианидин, резвератрол, дъбилни естери и витамини А, С, Е.
Не съм чак толкова запозната със съставките и макар да пише, че подтиска глада (нямам проблем с него и не заради него питам), се чудя как би се отразило, при положение, че съм на хран. режим от белтъчини, зеленчуци, малко мазнини и много малко въглехидрати + зала. Малко тъп в-с, но все пак предпочитам да го задам, вместо да се втурна през глава.
Виждам, че е добре от гледна точка на холестерола, съединителната тъкан, мускулите и имунната с-ма, само че не съм запозната с фактите около семената. Самите хапчета приличат на онези рибено масло.