Сирене в микровълновата

17.01.05
00:40

Имам въпрос, относно сиренето, наш така добър приятел :) Та обичам сирене, ма немога да го ям в нужните за мен количества, щот все пак си има специфичен вкус и ти става кофти. Затова пък сложено в пластмасова, затворена купа,поръсено с червен пипер и сложено за минутка две в микровълновата става пирфектну :P . Да, ама не се ли унищожава хранителната му стойност така? Ако да, то няма смисъл от цялата работа. Та въпроса ми е пречат ли микровълните на сиренцето?

AR

17.01.05
01:27

Долколкото знам микровълните унищожават витамините,честно да си призная незнам дали намаляват биологичната стойност на белтъците.Микровълните предизвикват резонансни трептения във водната молекула които стават хаотични това повишава температурата и.Температурата зависи от тези хаотични движения.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1