12.12.08
19:32
Мисля си каква ли физиономия би направил някой ендокринолог, ако отида при него и му кажа: “Имам малко проблеми с качването на маса, имам супер бърз метаболизъм може ли да го забавим малко”
Все се чудя как ли ще ме погледне и дали ще ми покаже изхода с думите: “А ве момче не се занимавай с глупости”
Майтапа настрана ама дали би се намерил някой лекар който би се навил да направи подобно нещо, разбира се срещу заплащане (то май по скоро едва ли някой би отклазал парата, ама все пак тва си рискова работа). Сега някои хора ще кажат тоя па кво му става, да вземе да яде повече (което си е така, яденето си е ядене), но все пак при много бърз метаболизъм трябва да ядеш 2 пъти повече от някой с нормален метаболизъм и пак трудно се потдържат кила и в комбинация с липса на апетит става доста трудоемко. Най много съм стигал до 93-94 кг. на ръст 1.87см преди, когато тренирах сериозно, но това всичко с хранене през 3 часа, 6 пъти дневно със добавки и всичко както си му е реда и сега след 2 години прекъсване и изгубени 23-24кг само при мисълта колко трудно ми беше та постигна тази форма, като се сетя само, че и всичките хранения ми бяха на сила , поради липса на апетит и сега ми е много трудно психически да се настроя за битка със железата. Дори и да си върна формата за “х” време, само като се сетя колко трудно ще ми е и да ги потдържам тези килограми, плюс това мисля 100кг за моя ръст да са добре, но нямам никакъв шанс с този метаболизъм да го постигна това.
Затова ми дойде идеята за корекция на метаболизма, но дали някой лекар би се ангажирал с толкова отговорна задача, вие как мислите ? Между другото ще ви споделя един случай с брачеда, който едно време когато почна да тренира беше чист ектоморф и тренираше известно време и си стоеше чист и слаб, и след време почна да взима стероиди и качи до 125кг не помня точно за какъв период, но с това качване той се замаза супер яко, направо стана дебел (а беше с ектоморфна стреуктура и баща му също с нормален метаболизъм) и сега след като спря да взима и то повче от 2-3 години, дори със прекъсване на тренировки стой дебел, замазан със шкембе и няма помен от онзи чист ектоморф който беше. С две думи стероидите промениха метаболизма му безвъзвратно, но аз не знам разбира се точното медицинско обяснение за това. Рабира се това не го пиша защото бих взел химия за тая цел абсурд, но ми е интересно как се получи тази промяна и то за постоянно ?
12.12.08
21:23
Защо се тъпчеш ? Прави многоставни упражнения,тежки и апетита ще си дойде сам.Колкото до ендокринолога...не знам. :)
Ендокринолозите в Бг се занимават с болни. Такива, които имат проблеми с жлезите с вътрешна секреция, често това са тумори.
Пращал съм здрав човек при ендокринолог (за нанизъм) и естествено не му помогнаха. Трима доктори. Дай им да режат - като касапи са. И понеже само с касаплък се занимават - само от това и отбират. Поне тия тримата.
По-скоро трябва да се ориентираш към диетолог. Да ти повлияе на метаболизма чрез хранене.
Може и да намериш някой дето да си разбира от работата, макар да не съм чул за такъв.
Това е нивото на медицината в Бг - занимава се с ЛЕЧЕНИЕ. ПРОФИЛАТИКАТА е анатема.
Ако си здрав - не търси доктор, нито ги учат, нито имат практика със здрави хора.
Ако все пак намериш такъв специалист - пусни една “важна” тема да знаем всички какво е чудо станало!
13.12.08
02:22
По-скоро си мисля че не е виновен метаболизма ти, а това че си бил в една доста добра форма предполагам и когато си зарязал храненето и железата е станало неизбежното... Трудно е да се поддържат тези кг, а да не говорим за 100 кг сравнително изчистен. Според мен трябва да се примириш с това, че искаш ли добри резултати, това ти “хоби”, страст, мания ще отнема доста от личното ти време.
А стероидите, които спомена - не си ли профи, не си струва. А и си трябват знания, а не само да вземеш това-онова, а да го вземеш с минимум последици...
П.П. И аз съм с твоя ръст (+1 см) и бавно и славно се катеря отново към тези 100 кг...
Успех! :)
Мнението беше редактирано от Iliqn Bonev на 13.12.08 02:23.
Митака е писал точно.По принцип ендокринолозите се занимават с болни хора и с големи отклонения от нормата.Повечето имат пациенти с диабет. Мерят им кр.захар,пишат им инсулин или хапчета.Преглеждат и щитовидната жлеза за базедова болест,студени и топли възли в нея,ракови заболявания.По-рядко се занимават с хормонални проблеми при мъже и жени,с хипофизните джуджета и подобни неща.Изследват и лекуват пациенти с тежка форма на затлъстяване.Другите не са от интерес за тях.Само може би висшата медицина-доценти,професори,научни лаборатории имат достатъчно опит и знания за регулиране метаболизма.Можеш да опиташ с някои билки от народната медицина.Например цикория и дяволска уста за които пише че имат такова действие.Но втората е много горчива и трудно се приема.При много слаби хора,ефект има и забавянето на чревната перисталтика.При по-бавно преминаване на храната през тънките черва се усвоява по-голяма част от нея.Билки(и лекарства)подтискащи нервната система също забавят метаболизма в тялото.
Аз съм бил при ендокринолог и на въпроса за забавяне на метаболизма ми каза, че ще стана раздразнителен и отделно няма да е добре за мен. Преди съм бил и на диетолог и той ми каза да отида да си направя изследвания в клиниката по метаболични заболявания в исул. Аз също съм с бърз метаболизъм и съм по - висок от теб. Най-неприятното е че ако не се храниш и не тренираш активно губиш килограми. Когато стана студен и започна да работя това ще е неизбежно.