14.12.08
09:51
От няколко дни като чели имам ускорен пулс. Меря го и е около 80-90. Това е в граници, но ме притеснява друго - чувствам сърцето имам лек задух и чувствам, че му е трудно да работи. Преди време имах тахикардия и ходих в болница, за да ми направят пълни изследвания - кардиограма, кръвно и т.н. Всичко беше наред, казаха ми че е нормално за пубертета и да не се притеснявам ако пак имам ускорен пулс. Имам съмнение, че този път пулса ми е покачен защото ям много и конкретно вчера, когато изядох 5 яйца за закуска. Има ли връзка?
Искам да попитам дали високият пулс е свързан с високо кръвно (ако имаш висок пулс, значи имаш и високо кръвно).
Мога ли да тълкувам тези състояния, като следствие от пубертета и бушуващите хормони?
Темата беше редактирана от avirex на 14.12.08 09:59.
14.12.08
10:13
Да, кръвното зависи от честотата на сърдечните съкращения.
Да, възможно е да имаш ускорен пулс в следствие на преяждане и натиск върху сърцето.
Но не мисля, че 5 яйца са достатъчни.
Все пак зависи на какъв режим си де.
В пубертета има преходни смушения на пулса и кръвното налягане. Та ако това са ти казали докторите, прави са.
Ако ли не.... При нови проблеми си направи кардиограма.
Поздрави!
Пропуснах да отбележа, че не водя застоял живот. Освен златата много обичам да вървя пеша и често взимам без проблем разстояния като Орлов мост НДК. Ако пулсът ми се е повишил в следствие на повече храна и върху сърцето има натиск, значи ли че след няколко месеца, режим сърцето ще е свикнало с по голямото количество храна и няма да се създават такива проблеми.
Кардиограма съм си правил и всичко е наред, не мога да разбера само как като съм 193 имам високо кръвно (за високите хора е характерно ниско, баща ми, който също е виско има нико кръвно). Явно всичко е в следствие на пубертета.
Дано само да не трябва да огранича храната.
При тежка работа може пулса и кръвното да се повишат временно.Но това не е през цялото време.При почивка бързо ще спаднат.Трябва да се премери в покой,в стаята преди физическо натоварване.За сърцето са опасни аритмията,прескачане,нарушение на сърдечния ритъм.Вродените пороци, деформациите на клапите.При съществени оплаквания кардиолозите правят кардиограми след въртене на велоергометър.И също 24 часови кардиограми.Тъй наречения холтер.Където се улавят краткотрайни,редки смущения в сърдечния ритъм.Има и ехокардиография с която се оглежда сърцето и се измерват различни негови параметри.Сърцебиене има и при базедова болест,увеличена щитовидна жлеза.Това е повече заболяване при жените,а за мъже е по-скоро изключение.Пулсът е повишен при покой.Различно е от сърцебиене при стрес,страх,емоции и подобни.