Гръбначно изкривяване

17.01.05
19:03

Значи днес ходих на ортопед и разбрах, че имам гръбначно изкривяване. Та докторат ми каза, че единствено със заякване на мускулите, които поддържат гръбнака може да се оправи. Значи чудя се сега какво да правя с тренировката си. И до сега съм избягвал упражнения, които товарят гръбнака- с тежест над главата, прав, че и седнал почти не правя (говорим за свободни тежести). Мисля обаче дали и някои други упражнения да са вредни в случая? И гърба какво да го правя много се чудя. Мисля да го правя 3-4 пъти на седмица, като 1-2 от тренировките да са с изометрични упражнения без тежест демек примерно все едно се набираш, само че само си го представяш и напъваш на сухо. Ми кажете какви упражнения да правя в залата и дали е добре да са пребиеш от тренировки за целта ми. Иначе досега съм си тренирал 1 път в семицата гръб и не е имало почти ефект.

18.01.05
00:57

Ами имаше подобна тема наскоро поразрови се.Не знам дали ще ти помогне но няма да ти навреди.Почни с леки тежести да правиш упражненията докато свикнеш с тях.А всъщност защо не започнеш да тренираш всички мускулни групи ще останеш доволен сигурен съм

18.01.05
10:19

Здравей, започни да тренираш редовно по някоя програма. Ще заякнеш навсякъде и ще се чувстваш по-добре.

18.01.05
11:22

Ха ха не уе аз и сега си тренирам. Само, че имах един проблем отпреди да започна да блъскам, че ме боли гърба. След няколко посещения при различни доктори отидох и на ортопед. Така единствената възможна причина, която останови е гръбначно изкривяване в страни, а не напред или назад. Иначе не съм толкова слаб като цяло физически, обаче гърба си го знам, че е изоставащ. Дали е добре да го тренирам по 4 пъти примерно и как понеже не ми е много ясно какво трябва да направя, че да се оправя с гръбнака дали да кача маса или сила или пък може би издръжливост ?

18.01.05
11:29

Заложи на набирания ако искаш, но не тренирай два дни един след друг. Дай възможност на мускула да почине. При набиранията няма натиск и не би трябвало да те притеснява нещо.

raz-r

01.03.05
02:12

Мисля, че набиранията ще ти навредят. По скоро се отпусни и виси на някакъв лост и не се напрягай, защото ще те заболи кръста.Не мисля,че проблемът ти е толкова сериозен,освен ако нямаш някво яко изкривяване,но като гледам не си в паника :) ... Препоръчвам ти да започнеш от начало и да оставиш малко масата и другите сериозни упражнения във фитнеса.Ограничи се малко и прави повече упражнения за кръста. Започни с по-леки, после по-трудни...Давай го постепенно.Аеробиката,плуването и кроса биха ти помогнали много, но избягвай прекомерно натоварване на кръста!Ако имаш по-конкретни въпроси ... питай....

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1