20.12.08
23:30
След няколко опита да ходя вечер на фитнес стана ясно ,че това не е за мен.Чуствам се скапана и хич не ми е до тренировка ,а сутрин няма кой да пази детето.Така че решението е домашен фитнес.Реших да си купя кростренажор.Та попаднах на “съмнително” много изгодна оферта в Метро - Kettler Verso107 само за 480 лв.Цитирам :
-магнитна натоварваща система с маховик 12 кг
-компютър с 5 функции
-променливо натоварване 10 степени
-електронни сензори на ръкохватките
Само дето тоя модел немога да го видя никъде по електроните магазини ,а цената е небивало ниска за тази марка и с тези показатели.дали не е някое менте и дали е хубав този модел?Някой да го е ползвал?
Другия въпрос е за хранителните добавки освен Л-карнитин преди тренировка да вземам ли нещо друго?Да уточня ,че съм на диета на доц. Байкова с киселото млеко.Имам да свалям много - 1.60 м и съм 74 кг,а имам и здравословни проблеми ,които възпрепятсват свалянето.
Трети въпрос е за уреда от топ шоп за коремните преси с масажа на гърба имали полза от него и заслужавали си парите?имам проблеми с кръста и немога да направя и десет обикновени коремни преси.
Предварително благодаря за помоща и весели празници.
Здрасти!
Брей, много са паднали цените! Аз за моя крос платих 600лв., който е Verso 100, също от Метро!!! Ще трябва май да променя цената за втората употреба :)
Не са ментета, спокойно. Малко са произведени в Китай, но естествено са от завод от Kettler. Като вносен Nike, произведен в Тайланд. Ама в завод на Nike :-) Не че тези кросове в магазините са по-хубави. Просто търговците плащат по-високи наеми за магазините си...от там и цените им са високи, как се избива иначе. А Версото е стар модел. Във всяка индустрия има мода.
Каква е тази диета с кисело мляко?
Ако имаш здравословни проблеми, които наистина възпрепятстват свалянето, помисли за разрешаването им ако е възможно. Иначе ще се получи преливане от пусто в празно.
Този уред от топ-шоп не го знам. Но ще ти дам един съвет за коремните преси: не ги прави цели пресите. Легни на земята със свити крака в коленете, и повдигай тялото само колкото да се отлепят лопатките от земята. Това е т.н. крънч. А може и изобщо да не правиш никакви коремни за начало. Порови се и намери упражнения тип “планк”. Важно е да правиш нещо и за кръста си, щом те боли. Нормално е след обебване да те боли кръста.
Поздрави!
21.12.08
07:49
Кетлер са домашна марка и имат доири и по-евтини неща.
Диета с кисело мляко ми звучи страшно. Дано не е това което си мисля :) Съгласен съм че умерения прием на кисело мляко може да има положителен ефект, но прекаляването с него ми звучи зле. С какво са свързани здравословните ти проблеми?
Ще ме извиняват от топшоп, но всичките им неща свързани с тренировки са ужасни.
Ако имаш проблеми с кръста които идват от дисковете(херния, протрузия или нещо друго което води до болки при сгъване) не трябва да правиш никакви коремни преси на този етап и вероятно - никакви оикновенни коремни преси. Ако проблема ти иде от прешлените или другите структури(спондилоза, спондилоитеза или нещо друго което води до болка при разгъване), то биха ти били полезни обърнати коремни преси, а не обикновенни. Много ми хареса съвета да правиш планкове или да прогресираш “умрели буболечки”(dead bug).
Благодаря за отговорите!
Моите проблеми с кръста са след поставяне на спиналната упойка при раждането.Сега там ужасно ме боли като се навеждам ,даже понякога се и сецвам,от там гледам много да не движа тази част от тялото,та се обезджиха и други групи мускули......... с една дума стана ужасно.като ходя редовно на масажи и нагревки нещата са ок ,обаче като направя една две тренировки в зала се връщам в изходна позиция.
Диетата с кисело млеко не е лоша приемат се и плодове и зеленчуци,в определение дни и други видове белтъци и ориз и т.н..В Бг-мама форум е много разпространена.Тя не е краткосрочна диета резултати като 5 дни - 5 кг няма, но пък и не се връщат толкова бързо килограмите.
Освен л-карнитин да вземали да пия и гуарана?Нещо немога да свикна да пия фет бърнърите преди ядене?Искам неща дето се пият или преди тренировка или само сутрин или вечер.
Според кинезотерапевта ми най -хубавия спорт за мен е водната аеробика ,само дето такова чудо в нашия град няма.
Мнението беше редактирано от bubalanak на 21.12.08 10:40.
Здравей!
Само за да те успокоя, ще ти кажа, че и аз имах много сериозни проблеми с кръста си заради две спинални упойки. Такива болки не съм и сънувала, да не говорим, че не съм спала от тях, при което не само болката беше проблема. Схващаше ми се, а и още се схваща десният ми крак! Да, мускулите остлабват, защото мястото е наранено, но с остлабването им става още по-лошо.
Единственото нещо, което ми помогна беше упражнението “добро утро”, тежко, силово упражнение с щанга. Заздравявайки мускулатурата в “онази” област, си излекувах и болките. Остана само схванатия крак, но той не е толкова проблемен :-)
Тренировките в залата те връщат в изходна позиция, защото са неадекватни. Защото правиш упражненията с неточна стойка и неправилно изпълнение (това е заради болката в кръста). Първото и най-важно нещо е да подобриш мускулатурата в т.н. ядро - торса. Едва когато се усетиш силна в кръста, ще започнеш и клякаш, и да правиш каквото и да е друго. Защото дори само едно вдигане от лег (дето уж си легнала) товари достатъчно кръста ти.
Да, водната аеробика е чудесна, също и разтягането. Обаче на тебе ти трябва точно да заякнеш. Ако можеш си направи една начална програмка само със статични упражнения за корема и кръста, пак ти пиша за планковете. Страшно много помагат. И малко по малко ще включиш и допълнителни упражнения в тренировката.
Можеш да пиеш гуарана, ще ти даде повече енергия.
Поздрави!
Гуараната не дава енергия, а само действа на ЦНС! ;)
“Диетата с кисело млеко не е лоша приемат се и плодове и зеленчуци,в определение дни и други видове белтъци и ориз и т.н..В Бг-мама форум е много разпространена.Тя не е краткосрочна диета резултати като 5 дни - 5 кг няма, но пък и не се връщат толкова бързо килограмите.”
Това са абсурдни псевдофакти! Една истинска диета за релеф отнема много време - не се плашете и от 120 дена диета! А млякото просто го забравете! Имам чувството, че Байкова е на % от прадажби на кисело мляко!
Ей, искам да си запиша час за нея, искам тя да ми изготви диета! Ще снимам и ще изрина YouTube със интернет трафик, обещавам ви!
Туку що получих от свекъра подарък кростренажор,само дето марката му за мен е абсолютно непозната - Medion AG AMAYSA.Някой да е чувал за тях?Подарихами го сголобен и без книжката с инструкции такаче незнам дори колко кг е маховика!!!!
Здравей те,аз искам да кажа за водната аеробика,(тя не е разтягане) а е доста добър спорт и натоварващ,има много плюсове и нито един минус!
Тя е съобразена с здравето и възрастта на всеки човек.
Моят съвет е да послушаш кинезотарапевта си,в водата няма травми и кръста няма да го товариш,или ходи просто да плуваш, ако няма в твоят град водна аеробика,но на сухо не прави силови упражнения.