23.12.08
13:07
Здравейте на всички любители на фитнеса и здравословния начин на живот! От доста време чета сайта и форума с интерес, та най-после реших и аз да пусна една темичка :). Да преминем и към мен - на 16 години съм, ръст 178см, килограми 66, тренирам малко по-малко от една година. Доста време съм се хранил с “боклуци”, но вече от 2-3 месеца се храня здравословно. До сега добавки съм зимал само гейнър и то някакви чешки и румънски боклуци... но вече реших да се ориентирам към по добри добавки и нов хранителен режим. Целя чисто покачване на ММ.
Добавките, с които разполагам са:
1.Сурватъчен протеин - Scivation Whey
2.Аминокиселини - Scitec Nutrition Amino 3600
3.Витамини - ON Opti-men
4.Кре-Алкалин - Ultimate Nutrition
Да преминем и към режима на хранене (мисля да е нещо като РБР):
След ставане Кре-алкалин на гладно (тук искам да попитам дали трябва да пия и нещо друго от добавките)
9:00 - Овесени ядки 100-120гр, кисело мляко 250-300гр, доза Протеин + Витамини
10:30 - Тренировка: преди нея Креа-алкалин + аминокиселини
11:45 - След тренировка: мед или банан + доза Протеин + аминокиселини
13:00 - Пилешко месо 150гр + сварен ориз със зеленчуци 300гр +Витамини
16:00 - Телешко месо (ако няма пак пилешко) 150гр + картофи, спагети или пак ориз 200гр.
18:00 - Ядки 50гр (орехи или бадеми)
20:00 - Риба 150-200гр. (ако няма пак пилешко) + салата със зехтин
22:30 - Извара 150-200гр.
Гледам да приемам доста течности през целия ден - вода, чай, кафе.
Имам и няколко вапроса:
1. На моята възраст (16год) трябва ли да приемам по 3 таблетки от Opti-men както пише на опаковката? Защото този, от който купиват добавките каза че по 2 на ден са били достатъчни.
2. Същия въпрос и относно Кре-алкалина и още 1 свързан с него - има ли проблем ако се пие сутрин и преди тренировка като се има предвид, че тренирам сутрин и интервала от предния прием е малък?
3.По колко гр мед трябва да има след тренировка ?
Ами това е за сега момчета, ако се случайно се сетя нещо друго ще питам. Приемам всякакви критики, мнения и съвети.
Предварително благодаря на всички отзавали се и се извинявам ако съм ви отекчил с тоя пост :lol: . Скоро ще пост-на и тренировачния ми режим.
Темата беше редактирана от SelBy на 23.12.08 16:41.