проблем

18.01.05
12:08

въпроса ми не е свързан с фитнеса, но се надявам, че ще получа помощ. напоследък често ми се случва когато ходя по-бързо и съм с обувки, а понякога и с маратонките, да получавам болка, задължително в левия, а понякога и в десния крак, отпред малко под мускула, която при спиране на ходенето изчезва. какво може да е това? не съм ходил на лекар, защото знам, че няма да ми помогне

18.01.05
12:28

Къде точно ти е болката и имал ли си някакви  физически проблеми (дори и незначителни) вследствие на спорт или въобще и какви.

18.01.05
22:00

сериозно съм тренирал баскетбол, но това беще отдавна и не съм имал такива проблеми, този го получих за първи път май през лятото. болката я усещам някакси в кокала, а мистото е над сгъфката и под мускула, не мога да кажа точно, то не е голямо раззстоянието

19.01.05
09:35

Мисля, че става дума за увеличаване на мускулната маса, която притиска вени и артерии които осигуряват нормалното оросяване. Когато започнеш да ходиш бързо (или да тичаш) мускула се изпълва с кръв което води до притискане на кръвносните съдове от където се прекратява оросяването и настъпва болката.
Аз лично имам същия проблем при бързо ходене или при игра на футбол. Една голяма вена пресича този мускул и при натоварване тя се притиска и вероятно много трудно преминава кръв през нея. Това се получи след като започнах да правя сериозно клекове/тяга, тъй като при тях се засяга силно този мускул и респективно довежда до хипертрофия.

19.01.05
09:49

Аз нещо не мога да се ориентирам. Съжалявам :(

19.01.05
23:46

Аз съм имал подобна при ходене на по дълги растояния увеличава се като бързаме повече.Това е мускула антагонист на прасеца който не се развива добре и се натоварва при дълго ходене + бързане

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1