09.01.09
14:48
Здравейте всички !!
Отново съм решил да вляза в залата ( след известно прекъсване ) и реших да потърся мнения!
Значи ... 19 години съм , 190 , в момента тежа около 90 килограма, + - някое кило.
Мисля да отделя около 3-4 месеца за показване на муслкулна маса и 2-3 месеца за изчистване...
Програмата ,по която почнах е следната:
1. Гърди
2. Крака ,( тук мисля да правя кардио,преди краката )
3. Гръб
4. Рамо,Трапец,Корем
5. Ръце,Корем
6. Почивка
и упражнението се повтаря.... имам и друг вариант ,при който ще се въстановявам по лесно:
1.Гърди
2.Почивка
3.Гръб
3.Почивка
4.Ръце,Рамо,Корем
5.Почивка
6.Крака,Корем
Под ръце разбирам и предмишница, с рамото тренирам и трапец,а с кракта и прасеца съответно :)
Tъй като се стремя да тренирам качествено...предпочитам да тренира отделните мускулни групи в отделен ден...тъй като не ми остава сила за повече :cheese: :lol:
Кардио правя рядко , защото пътя до залата ми е кам 20 мин пеша бързо ходене .
Ако можете да ме посъветвате какво да променя , ако е нужно и какви добавки да си купя...
Мисля да си взема CGT 10 Креатин - Глутамин - Таурин и 100% Whey Gold Standard Протеин на Optium Nutrition
И имам още едно питане, дали някой може да даде идея тъй като краката са ми доста масивни и общо взето имам чувството, че по скоро трябва да ги изчистя отколкото да качвам мяса там....та как да наблегна на покачването на маса в горната част на тяло,
да пропускам краката през седмица дали е добър вариант ?
Втория вариант е по-добър, защото 5-те поредни дни в първия сплит със сигурност ще ти дойдат много.Няма да може да тренираш качествено и няма да има желаният ефект.Относно краката..ако искаш ги тренирай с тежък клек на 2-3-4 повторения, но не ги пропускай..
не мислиш ли че е прекалено тежка програмата, при положение че започваш наново с фитнеса? Аз бих почнал с 3-4 седмици кръгови тренировки преди да започна по тази програма...
09.01.09
19:38
Най-добре първо 3-4 седмици по кръгова програма пон ср и петък да речем за малките гр по 1 упр,а за големите по 2.За програмите-всеки си е индивидуален,но 5 дневната ще ти дойде нагорнище,а тая другата Бицепс+Трицепс+Рамо+Корем според мен си е чисто претрениране.В сайта има някои програми,ето ти и една от мен,по която съм в момента
Гърди бицепс
Крака корем
почивка
Гръб Трапец
Рамо Трицепс
почивка
почивка
09.01.09
21:10
Благодаря за съветите. Мда и аз усещам , че ми идва на нагорно ръката с рамото наведнъж... ще трябва да разместя малко нещата...
Искам да попитам още нещо... тъй като при приема на креатин е добре да се направи така нареченото зареждане, проблем ли е да заредя само с креатин (имам останал от брат ми креатин монохидрат на нутрим и иначе трябва да го изхвърля , тъй като той отказва да ползва техни продукти повече ) и след това да премина на CGT формулата, за която споменах по-горе...или направо да си почна с нея ?
Поздрави!
09.01.09
22:14
Според мен направи зареждащата фаза( все пак става дума за монохидрат нали?) и почвай това КГТ,така ще извлечеш по голяма полза от креатина,но имай предвид ,че тия комбинираните обикновено свършват бързо и не се опитвай да ги пестиш,тъй като ефекта ще е почти никакъв
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 09.01.09 22:15.
10.01.09
12:33
Да добре, мерси за съвета!
След някоя друга седмица ще се похваля, ако има напредък( нема начин да няма ;-P )
Мнението беше редактирано от Борис Кирилов на 10.01.09 12:34.
10.01.09
15:17
Мисля че ако сложиш ръцете с гърди, рамото с гръб и краката самостоятелно ще е много по-добре. От повече тренировка не че ще ти стане нещо, но просто е излшна. Трябва да се възстановиш хубаво за да ти е пълноценна следващата тренировка. CGT го пий само преди тренировка.