18.01.05
21:55
Това е статията написана от емо и стефан. http://bb-team.org/articles/000467.php
Моля дайте мнение относно статията. :)
Еми аз и дзвер я написахме и май, че е добра. Искахме с тази статия да ви дадем фондаменталните знания, защото ако тях ги нямаш просто няма начин да си оформиш добра тренировачна програма. Моля кажете какво сме испуснали да напишем и ако искате да добавите нещо. И ако имате критики към информацията в статията кажете.
по-здрави
Аз не съм много по похвалите, но мисля че статията наистина е мн добра. Бих желал да науча повече за борбата с т.нар. мъртва точка.
19.01.05
11:17
В сайта мисля имаше една статия за веригите - окачени отстрани да кажем на лост на лег или клек.
Подобна техника става и с ластици.
Идеята е да разчетеш правилно дължината на ластика и веригата, така ,че колкото по - нагоре вдигаш, веригата се вдига или ластикът се опъва и става по - тежка и преминавайки трудния момент и отивайки уж към по - лесните, всъщност работата ти се утежнява и отново се включват вече изключени от действието моторни влакна. След такова стресиране преодоляването на тази точка става по - лесно :)
Има и други идеи.... Но като цяло те се прилагат когато човек напредне доста и силата вече расте наистина трудно...
[quote author=“Pars”]Аз не съм много по похвалите, но мисля че статията наистина е мн добра. Бих желал да науча повече за борбата с т.нар. мъртва точка.
Прави лег направо от земята. Така ще започваш направо от “мъртвата точка” и ще я преодоляваш после по-лесно.
А статията наистина е много добра и полезна. :D
19.01.05
14:02
Да статията е много добра и полезна - трябва да я покажа на 1 2 ма малуумници които си мислят че са изклучително корави щом могат да правят с големи килограми от лег като пускат (напро изпускат се едно шангата) после тя рикусхира от гръдния им кош кат баскетболна топка и те довдигат щангата...
19.01.05
14:30
Все пак....
Някои методики за сила, а и културистични методи залагат на инерцията и непрекъснатото движение. Т.е. зависи какво точно правят, но може и то да има някаква идея. Бавното спускане активира отделни моторни влакна, различни, при различната позиция. Силата - напротив, тя по - скоро разчита на активиране на повече части на мускула и повече мускули въобще...