18.01.09
11:00
Здравейте
в петък вечерта си сецнах кръста във фитнеса.
Можете ли да ми препоръчате в София някой който се занимава с такива травми, намества и т.н - чакръкчия може би?
18.01.09
11:12
Преди седмица едно момче от форума занимаващо се с рехабилитационна медицина, масажи и т.н. се беше объркало и ми писа (търсеше друг човек, но беше сбъркал форум акаунтите). Ако искаш поптаи на skype : radovance83
Мнението беше редактирано от DiscoveryCold на 18.01.09 11:13.
казано от DiscoveryCold на 18.01.09, 11:12:
Преди седмица едно момче от форума занимаващо се с рехабилитационна медицина, масажи и т.н. се беше объркало и ми писа (търсеше друг човек, но беше сбъркал форум акаунтите). Ако искаш поптаи на skype : radovance83
Ха странно и при мен същото се получи “уж объркал скайп аккаунта”. Дали е зле тоя търси си хора от форума които да ги гърби !
казано от tonu на 18.01.09, 11:36:
казано от DiscoveryCold на 18.01.09, 11:12:
Ха странно и при мен същото се получи “уж объркал скайп аккаунта”. Дали е зле тоя търси си хора от форума които да ги гърби !
И на мен ми писа :-) :-) :-) :-)
Колеги,
Аз съм д-р Никола Димитров и също тренирам фитнес от доста време. Ще ви помоля ако не можете да помогнете със съвет или мнение да не спамите форума с напразни цитати и безсмилени изречения.
Тези неща се пишат на лично съобщение, затова има и такава опция!
Основен съвет, който мога да дам при такова състояние е почивката за начало, спането на твърдо легло и прием на НСПВ препарати- Диклак, Ибупром, АФЛАМИЛ. Те се продават без рецепта и се приемат ограничено! Нормално 2 пъти по една таблетка и то само ако пациентът няма индикации за стомашни проблеми- гастрит и пр.
Ако до 2 дни острата фаза не премине следва съвет с невролог! Той назначава съответни изследвания и подход към състоянието.
Добра идея е и съвет със спортен рехабилитатор, но не и чекръкчии, правачи и прочие......лично аз съм млад лекар, но като стажант съм виждал доста осакатявания от такива хора. Масажът е задължителен подход само от специалист и само след като острата фаза е преминала!