20.01.09
21:10
Момчета чудя се...искам да започна да тренирам някакъв боен спорт.Да има файда от мускулите все пак.Обаче и не искам да съм боксова круша :) Не разбирам много от тази тема и искам да чуя някакви предложения.Нещо при което няма да ме бият по главата,защото ще ми трябва за учене.Да не е фул-контакт.Да има полза от него когато се наложи.Мислех си за някакъв вид борба.Самбо примерно.Ама не ги разбирам много,затова бих се радвал някой дето е по-навътре да предложи нещо ? :)
Поздрави!
Еми братле да ти кажа че мускулите не помагат в спортове като:бокс,кик-бокс,муай тай...значи ако искаш някакъв спорт дето е без бой по главата според мен борба или самбо както ти каза :)
Ами двата бойни спорта, от които ще имаш практическа полза на улицата да речем са Джу-Джуцу и Бойно Самбо. Аз съм тренирал Джу-Джуцу и да ти кажа наистина има адски много неща, които могат да се използват на практика. Бойното Самбо се изучава от руските спец. части, така че прави сметка дали може да се използва на практика :-P
Да,другото което си мислех беше джиу-джицуто.То и самбото значи а..
Иначе за масата знам,че не помага особенно,обаче друго си е като си тежиш на мястото а не си 60кг с мокри дрехи.Не,че съм много аз съм много масивен де-80кг на 180 см,просто наскоро се замислих и за ползата..
Файда от мускулите викаш..да налагаш хората ли е ползата :lol:
Сериозно - ако не искаш да те удрят целенасочено в главата (подчертавам, защото случайни удари се случват дори и да си на борческите изкуства :) ) имаш 4 варианта според мен - класическа или свободна борба, самбо или bjj (brazilian jiu-jitsu). Тези четирите са с висок коефициент на приложимост (близо до стоте процента, гарантирам с личен опит :) ). Ако ще е само едно от тях - свободна борба бих ти препоръчал.
За семиконтактните не знам, там нямам наблюдения, ама нали и за приложение гледаш, та мисля тях да ги пропуснеш.
Колкото до ударите в главата и ученето - нали не е сериозно, ами просто не ти се тренира такова нещо? Защото ако е сериозно, да ти кажа - трета година вече математика следвам и не забелязвам влошаване на резултатите, въпреки че главата редовно поема някой и друг удар.
Мнението беше редактирано от G33K на 21.01.09 13:50.
Г33к Мерси много,ориентирах се горе-долу.Ще видим някоя от 4те.
А за ударите-не искам да не удрят целенасочено.Не е за следването,просто не смятам,че ще извлека полза от спорт като бокс примерно където постоянно ще ме перат в кифлата.Някой и друг удар се преживява.През цялата тренировка това обаче да е целта не виждам смисъл :)
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 21.01.09 14:07.
21.01.09
14:40
Щом това е приложимост на мускулите, хм... ами на главата каква е :) Вземи се кали малко бухай си главата всяка сутрин в бетонен блок, бии крушата цял ден и накрая за вечеря си буай още някой друг час главата, ама да е в гума или дърво! не бива да се претоварваш ;)
Така за 1 година ще станеш машина, гарантирам ти!!!
А сега сериозно.
Кик-бокс е много добра идея (не е задължително да те бият в главата, ти си тренирай на крушата и със спаринг партниори, за да Можеш да го прилагаш) и за джудото ми допада :)
не се занимаваи с глупости тренираи киокушин това си е каратето в което са събрани от сички стилове от сички видове боини спортове от секи по малко е създаден киокушинкаи наи мръсните удари са в него с един удар може да те убие това тренираи стигнеш ли до черен колан и там ако можеш някои дан ще си машина за обиване стигати черен колан достатъчно неща ще знаеш аз съм тренирал 3 месеца но спрях и сега искам пак да почвам :)