казано от DeadManWalking на 28.01.09, 11:36:
Никола,фетиш ли надушвам? :)
Добра идея за нова тема във форума.Представям си как би изглеждала,кой знае какви любопитни факти ще разберем за съфорумниците ни.Кой обичал да го бият,кой ...други неща... :-)
Е просто обичам момичета да ми правят френска любов с пиърсинг...тва не е фетиш :-)
Притежател съм но не съм маниак :) 1-вия татос си направих на 14 а втория съвсем скоро на крака. Харесват ми и незначат нищо.И двата ми ги нарисуваха за мен единия има малко кражба от един друг татос но просто много ми харесаха :).А дали ми харесва като изкуство харесва ми но има и татоси които малко се изхвърлят и става грозно.Пък и смятам че е хубаво да са на място което можеш да скриеш след време.Ако ме рабира те.Обличаш костюма и те не се виждат,защото има хора с доста ограничено мислене и смятат веднага че този човек е комплексар,престъпник или др.
http://img265.imageshack.us/img265/2226/dsc01461fy9.jpg
http://img265.imageshack.us/img265/3000/picture055br8.jpg
Мнението беше редактирано от Kofti на 29.01.09 14:00.
30.01.09
06:44
Не, не ги харесвам... Татуировките. Намирам ги за проява на ексцентризъм. При това излишна, не на собствения си, ами на някакъв модел.
Без да говорим, че айде, на прасеца и педимишницата как да е, ама на гърба, рамото и прочие татуировките са голяма грешка.
Докато сте на 20 е интересно, ама килограмите се менят с годините. Кожата се мени.
Особено при жените.
Съответно се мени татуировката, без да говорим, че може да почне да пречи, да кажем при лечение на кожно заболяване.
Кво прайм тогава? Пластична операция?
Още повече, виждал съм татуировки на врата и на лицето.
Ами такъв човек никъде не биха го взели на свястна работа. Големите фирми преследват идеали, като “корпоративна идентичност”. Не да плашат клиентите си с подивял индиански шаман зад бюро.
Пиърсинга... Него бих го свързал по - скоро с проява на лош вкус. В смисъл, може и да е добре направен и да стои добре. Но често е необмислен, физическо струпване на дупки, просто ей така, не за красота, не защото си си харесал украшение ами за да са изобилни. Приемам ги като вид пубертетски пъпки. Дето вика колегата - на езика. Е хубуу, и кво ше напрай таз мадама за да ми направи впечатление? Ше ми са изплези? Това е чиста проява на детинщина.
Макар че съвременната мода става все по - ексцентрична. Даваха по дискавъри някакъв, дето цепел езици на две. И после го раздвижва и се сдобиваш с истински сдвоен змийски език. Секси ралта. Зако ти е пиърсинг на езика?
Друг пък разпробивал зъби и слагал там диаманти. И платинени пластинки, да се усмихваш по - красиво...
Ама това че е модерно сред некви лапета не го прай красиво...
аз имам :)
може би вече половин година, на 16 съм.
също така и 2 обици на лявото ухо
Мнението беше редактирано от Japi на 30.01.09 08:10.
Много ми хареса как D3BEP го е казал.
Точно и аз за това винаги съм си мислел - на 15-18 ти е екстра татуировката, а после като отидеш на интервю за работа, с риза и панталон примерно, и на врата едно такова... какво става? Поне на 1 от 2 места само това ще е достатъчно да наклони везните в неправилната посока.
А и ми е чудно, ако приемем хипотетично ситуацията, че такова нещо като татуси не съществува, колко от хората имащи в момента щяха да ги измислят и да намерят начин да си направят въпреки това? Е, на тях може и да им седи. Останалите са просто “жертви на модата”, според мен.
Но иначе не съм против. По-скоро съм абсолютно неутрален, но лично аз не бих си сложил никога. Е, може би когато като малък се увличах по келтските и пречупени кръстове и показността съм бил сравнително близо, но за щастие ми се размина :)
Мнението беше редактирано от G33K на 30.01.09 08:15.
Много скоро, след година две татусите ще станат още по-голямо изкуство, и това с бъдещето няма да го има
за татусите - подкрепям... ама пиерсингите нещо не ме кефят.. аз също имах обечи преди
дори още ми седят дупките.. обаче като се напиех секи път ги губех..
спрях да ги нося щот ддз .. не ме кефи вече ... апък тея пиерсиги на разни кофти места.......
казано от G33K на 30.01.09, 08:14:
Много ми хареса как D3BEP го е казал.
Точно и аз за това винаги съм си мислел - на 15-18 ти е екстра татуировката, а после като отидеш на интервю за работа, с риза и панталон примерно, и на врата едно такова... какво става? Поне на 1 от 2 места само това ще е достатъчно да наклони везните в неправилната посока.
А и ми е чудно, ако приемем хипотетично ситуацията, че такова нещо като татуси не съществува, колко от хората имащи в момента щяха да ги измислят и да намерят начин да си направят въпреки това? Е, на тях може и да им седи. Останалите са просто “жертви на модата”, според мен.
Но иначе не съм против. По-скоро съм абсолютно неутрален, но лично аз не бих си сложил никога. Е, може би когато като малък се увличах по келтските и пречупени кръстове и показността съм бил сравнително близо, но за щастие ми се размина :)
G33K - това с работодателите не съм съгласен. Самият аз работя в престижна компания и много мои приятели, които също имат татуси, не им пречи да работят в такива компании. Мисълта ми беше, че ако си кадърен и можещ, повярвай ми това не е от значение. Гледа се как си вършиш работата, а не как изглеждаш. Вярно, че някои гледат външния вид първо, но тогава струва ли си да работиш в такава фирма?
Нека всеки прави и се занимава с това, което му доставя удоволоствие и не пречи на другите......другото е лицемерие.
Относно това, че тези които имаме татуси сме “жертви на модата”, татуси съществуват не от 5 и 10 години нали? Винаги ги е имало и ще ги има. На хората, които им харсева ще си ги правят без да ги интересува чуждото мнение.
30.01.09
11:11
Даниел,
Татуировката ти е на гърба. Предполагам не си събличаш ризата пред клиентите да им поклазваш гърба си.
Аз ти говоря за лицевите и вратни татуировки. Сложи си една такава и заповядай на интервю в мерцедес например. Па ако ще татуировката ти да е емблемата на Мерцедес. Освен ако не си за серрвиза или за хамалите, забрави с очебийна татуировка да станеш търговец или мениджър в такава компания.
Не си ли забелязал, че големите организации въвеждат облекла, бюра, работни места по стандарт? Това е корпоративна идентичност. Татуировката на гърба или задника си е само твоя, но общият вид пред клиента... Принадлежи на компанията.
казано от Daniel на 30.01.09, 09:56:
На хората, които им харсева ще си ги правят без да ги интересува чуждото мнение.
Тука съм съгласен с тебе.
Но нали за това е тая тема. Да си изкажем мнението. Кой как гледа на татуировките.
Тъй, каот тези с татуировки все пак ги слагате за да направите впечатление на другите, да ги гледат, от тази тема пък можете да разберете какво мислят хората за татуировките :)
Не е нужно да осъждате позицията на другия, даже напротив, събирайте впечатления. Колкото по откровена, по - добре.
Всеки е прав за себе си.
Поздрави!
30.01.09
12:22
казано от Daniel на 30.01.09, 09:56:
татуси съществуват не от 5 и 10 години нали? Винаги ги е имало и ще ги има. На хората, които им харсева ще си ги правят без да ги интересува чуждото мнение.
Ти от кое племе си,казваш ? :) Тогава татуировките са имали своето приложение,не са били за красота,те и сега не те правят по-хубав.
D3BEP - първо да ти кажа, че изцяло приемам чужди мнения и гледни точки, както и твоето.
Самият аз съм получавл съвети и мнения от теб, за което ти благодаря.
По-горе изразявах именно моето мнение...затова както ти каза, всеки е прав за себе си.
А това за престижните компании е излишен спор, защото мога да ти докажа наистина хора на високи позиции, имащи татуси.
но не това е темата :)
Поздрави и от мен!
DeadManWalking - ще те оставя сам да разбереш от кое племе съм, но като гледам аватара ти, твоето племе отдавна изчезна...
30.01.09
23:18
Имам обеца на едното охо, други “екстри” по тялото мисля, че не ми трябват.Татусите омръзват.
аз забравям че имам, нищо че всеки ден се разминавам с огледалото : )
само когато хората ми казват се сещам
Имам 2 сребърни халки на ушите, от време на време нося и барбели и мухоморки със смайлита, мисля си за един татос със биомеханика на прасеца, но ще видим лятото :)
много се кефя на моми4ета с обеци на езика :-P . А след време мисля да си направя една звезда на прасеца,която сам съм си я рисувал :-)
Като по-млад се замислях иза 2-те, но не стана, сега едва ли? Имам много приятели с 20, 30 дори 50 и повече % от кожата покрити с татуси, накои дори ги правят. Въпрос на избор. Трябва да се мисли за местоположението. Пиърсинга може да засегне нерви, особено по ушите и веждите, а татусите особено при жените са кофти, ако са на неподходящо място - бременност например...
Които се е татуирал, ще има по-голям стимул да се поддържа във форма за да не увисва... :)
28.03.09
20:51
След няколко години бих си направил татус стига да е УНИКАЛЕН,сега съм само с 2 флеша- това са разширени дупки в ушите,мойте са 6 милиметра което е прилично има и много по-големи което вече не бих си сложил.
нещо такова http://www.antiorder.com/myspace/scroll/ear-left.JPG
малко боли ама—> http://www.youtube.com/watch?v=C4M3LyH9ago&feature=related
Мнението беше редактирано от Kristiqn1992 на 28.03.09 20:58.
Не ме влекат такива неща да не говорим, че е разход на пари и само източник на проблеми (една позната се оказа алергична и само й остна белег)
И може да звуча като пенсионер, ама за чий х. някои момичета си правят пърсинг на пъпа не мога да разбера... не ми изглежда супер естетично. Какво се опитват да покажат с това? :)
29.03.09
09:09
казано от Kristiqn1992 на 28.03.09, 20:51:
След няколко години бих си направил татус стига да е УНИКАЛЕН,сега съм само с 2 флеша- това са разширени дупки в ушите,мойте са 6 милиметра което е прилично има и много по-големи което вече не бих си сложил.
малко боли ама—> http://www.youtube.com/watch?v=C4M3LyH9ago&feature=related
тфа е просто отвратително .... не виждам смисъл от такива грозни пиърсинги ;)
29.03.09
09:50
казано от FitNeS-MaNqK на 29.03.09, 09:09:
казано от Kristiqn1992 на 28.03.09, 20:51:
малко боли ама—> http://www.youtube.com/watch?v=C4M3LyH9ago&feature=relatedтфа е просто отвратително .... не виждам смисъл от такива грозни пиърсинги ;)
Смисъл в тях няма само си прецакваш ухото. Ма пък не за всички са грозни :)
Татуировки и/или пиърсинг ?
Гнус ме е и от двете.
Съответно - нямам и скоро няма да имам.
Вярно е,че ги има отдавна, но са родени от “култури” на които несмятам да подражавам или да се идентифицирам с тях.
Лично мнение, без да се заяждам.
Татусите не ме кефят, пиърсите ми допадат...
Освен обичайния пиърсинг (на ушите - само по 1 обечка на ухо си имам и са ми предостатъчно), имам такъв и на пъпа. При това толкова го исках, че се наложи два пъти да го правя, за да успея да го задържа. Намирам го за доста закачливо и секси :) И доста мъже, забелязвам, споделят мнението ми ;)
Преди няколко години ми се щеше да си продупча и езика, но в края на краищата минусите надделяха. Основните ми аргументи против бяха: 1. говорът се променя към леко по-фъфлещ; 2. всички те зяпат в устата като говориш (мен лично ме дразни да не ме гледат в очите) 3. по-сериозните работодатели едва ли биха го толерирали
Татусите... не ми допадат особено. Някои са изкуство, да, но не върху моята кожа, благодаря. Все пак, ако някога ми щукне да си направя подобно нещо, би било нещо много мъничко и закачливо на интимно място...
казано от Limka на 29.03.09, 19:51:
мен лично ме дразни да не ме гледат в очите
Странно мен как ме дразни точно обратното.
Каквото и да си говорим татуировките и пиърсинга се радват на популярност сред хора на възраст до 20-22 години. След това нещата се променят... Лично познавам доста хора които имат татуси и съжаляват че са ги направили... особено такива които се виждат и през дрехите - като например на врата. Да определено има и такива които си ги харесват за цял живот но те са рядкост.
И определено за работодателя има значение дали имаш пиърсинг или татуси. По професия си одитор, отиваш в голяма копания с обеца на ухото или някое драконче на врата - No Way… Ок ще ми кажете работите в престижни фирми. Всяко правило си има изключения, но като цяло работодателите особено в големите и чужди компании не гледат с добрo око на такива прояви.
Самият аз никога не съм бил фен на пиърсинга и татусите - но ако някой му харесва е ок. Все пак всеки прави каквото си пожелае.
ПС. Пиърсинга на езика няма друго практическо приложение освен жената да се плези по често... другите екстри зависят от човека не от пиърсинга :) вярвайте ми ;)
30.03.09
05:22
На мнението на Калоян съм.
30.03.09
07:28
Аз пък съм забелязал,че всички с татуировки са педерасти. :)
ПС:Добре де,повечето.
ПСС: Добре де, само някои...
ПССС: От този форум със сигурност.
ПСССС:Някои нямат татуировки...
Мнението беше редактирано от BusyMan на 30.03.09 07:48.
казано от DeadManWalking на 30.03.09, 07:28:
====явно си го усетил на собствен гръб :)))))))
30.03.09
09:20
казано от Daniel на 30.03.09, 08:46:
ПСССС:Някои нямат татуировки...====явно си го усетил на собствен гръб :)))))))
Ако бях,щях веднага да се татуирам. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 30.03.09 09:21.
казано от DeadManWalking на 30.03.09, 09:20:
не е задължително, сигурно си от пасивните :)
Мнението беше редактирано от Daniel на 30.03.09 09:31.
В един филм, по научно популярен канал, се говореше, че фитнесът се е превърнал едва ли не в мания сред хомосексуалните общности на Сан Франциско и особено, на Маями - това по повод последното развитие на дискусията :) ...
30.03.09
12:43
казано от Daniel на 30.03.09, 09:31:
И пасивните се татуират...орели на гърба,такива неща.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 30.03.09 12:43.
казано от DeadManWalking на 30.03.09, 12:43:
казано от Daniel на 30.03.09, 09:31:
И пасивните се татуират...орели на гърба,такива неща.
хахаха това не ти се получи ама карай...иначе си хитър
30.03.09
14:11
DeadManWalking хайде малко по-спокойно - не искам да се наказваме.
Не поставяй всички под общ знаменател.
Това като модератор.
Като потребител ще се въздържа от коментар защото ще съм доста краен в изказването си!
Мнението беше редактирано от head_hunter на 30.03.09 17:55.
30.03.09
14:39
Преди няколко години ми се щеше да си продупча и езика, но в края на краищата минусите надделяха. Основните ми аргументи против бяха: 1. говорът се променя към леко по-фъфлещ; 2. всички те зяпат в устата като говориш (мен лично ме дразни да не ме гледат в очите) 3. по-сериозните работодатели едва ли биха го толерирали
1. Говорът си ми е същия, нищо различно.
2. Никой не ме запя в устата - докато говоря не се вижда. Трябва да се прозявам некултурно или да се смея адски силно за да се забележи.
3. Тук вече съм съгласен. Но само за такива, на които им се вижда като говорят. Аз ако не ти кажа че имам, няма да забележиш никога.
@head_hunter, изкажи се, трябва да се чуе всяко мнение :) Доколкото помня, ти имаш татуировка на гърдата? Поправи ме ако те бъркам с някой, твърде възможно е. И се извинявам ако е така :)
Мнението беше редактирано от death на 30.03.09 14:40.
Пише се ППС и идва от post-post-scriptum или после-послепис мисля :)
30.03.09
15:17
казано от death на 30.03.09, 14:39:
1. Говорът си ми е същия, нищо различно.
2. Никой не ме запя в устата - докато говоря не се вижда. Трябва да се прозявам некултурно или да се смея адски силно за да се забележи.
3. Тук вече съм съгласен. Но само за такива, на които им се вижда като говорят. Аз ако не ти кажа че имам, няма да забележиш никога.@head_hunter, изкажи се, трябва да се чуе всяко мнение :) Доколкото помня, ти имаш татуировка на гърдата? Поправи ме ако те бъркам с някой, твърде възможно е. И се извинявам ако е така :)
@death за мен става въпрос - имам татоо и все още продължавам да си го харесвам, както в деня в който си го направих. :-)
Ами обикновенно на така постовените въпроси за сексуалната ми ориентация отговарям “Запознай ме с гаджето си - тя ще ти разкаже после” ;-) .
@ DeadManWalking - като гледам как хомофобски си настроен едвам се сдържам да те попитам дали не си имал някъкви неприятни изживявания в този ред на мисли? :lol:
Прави ми впечатление, че всички говорят за толерантност, право на мнение и лично убеждение, но към момента това е рядкост или само думи.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 30.03.09 15:24.
30.03.09
17:30
Не,нямах го предвид сериозно това. :) Нищо против хомосексуализма нямам,нито против татуировките. ;)
head_hunter не се пали.
“Пише се ППС и идва от post-post-scriptum или после-послепис мисля :)”
Взех си бележка. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 30.03.09 17:32.
Като говорим за татуси и пиърсинги ето какви асоциации правя за тях:
http://1.bp.blogspot.com/_5oN8-Mjd4Nk/Sa5D3I4QgyI/AAAAAAAAAWc/_4ZpKBeteKc/s1600/apocalipto_01.jpg
http://i179.photobucket.com/albums/w289/Candystripper520_photo/apocalypto-face-thumb.jpg
http://www.sharemation.com/sarv48/apocalipto.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_5oN8-Mjd4Nk/Sa5EZzozk3I/AAAAAAAAAXE/e2-K0z6JqiY/s1600/apocalypto1111.jpg
Има и много по-крайни разбира се.
Това си е “култура” и “изкуство”.
И отново обяснявам, че мнението ми си е само мое и не целя да обиждам или засягам никого (най-вече тези от снимките - ако някой се познае да свирка за да сваля снимката му)
31.03.09
06:30
Точно за това говоря - изпадате в крайности.
Митко това което си дал на снимките съм съгласен, че не е особенно приятно за гледане, но и не можеш да лепнеш етикет “индиянец” на всеки с татоо.
Да съгласен съм, че има “извращения” и тук, но реално погледнато къде няма.
В 21 век не може да сме толкова крайно консервативни.
Помисли и за нещо друго - на теб би ли ти било приятно заради външния ти вид да те сравняват с маймуна?
31.03.09
09:16
А не,дай да угодим на всички с мнението си...