Дневника на ArniFan

Темата е заключена.
AR

24.01.09
17:07

След дълго прекъсване, близо 3 години, започнах реставрация на тялото си.
Късмета ми се усмихна и успях да оборудвам домашна зала. Имам си цял отсек /стая/ оборудвана само и единствено за мое ползване, което ми спестява ред главоболия.
Започвам с изреждането на уредите си, за да добиете представа какво имам и какво мога да правя:
Велоергометър, Боксов Чувал, лежанка права, лежанка чупеща, дъмбели с готови килограми по 3кг за загряване, и винтови такива които са по 15кг,крив лост 12кг с тегло 4х5кг което е взаимозаменяемо с дъмбелите, Д-образни подови ръкохватки за лицеви опори.Лост от скрипец които преправен и закачен за тавана, за набирания /справка I Am Legend с Уил Смит ;)/ Съвсем скоро очаквам прав лост /олимпийски/ с тегла поне 70кг към него. Дотук, за съжаление пространството ми свършва.
Какво правя:
Гърди:
3 серии х 8-10 с дъмбели хоризонтален флай
3 серии х 8-10 наклонена лежанка, вертикално изтласкване - съжалявам не помня точно името-
3 серии лицеви опори 15-20 в серия. Всички серии, са с почивка от 90 до 180 секунди, най-често 120 сек. Между упражненията, 120-180 секунди почивки...последното е малко спроед мене ама не ми пречи поне засега.
Рамо:
4 серии х 10-12 повторения арнолд преси
4 серии х 8-10-12 /колкото мога/ повдигане ръцете напред

В друг ден:
Гръб:
4 серии х 8-10 Гребане с дъмбел
3 серии набирания /все още среден, скоро широк хват/

Кардио:
Колело и/или боксов чувал. Първото 20-30 минути при пулс 110-120, второто 10ина минути блъскане, често докато не ми се разранят ръцете.

В друг ден:
Трицепс:
Френско /любимо упражнение/ 4 серии х 8-12 повторения
Разгъване с дъмбел зад глава с всяка ръка отделно 3 серии по 8-12 повторения
Кофички на пейка 3-4 серии по 15-20 повторения
Бицепс:
Наклонена лежанка 3 серии х 8-10
Изправен сгъване 3 х 8-10
Концентрирано 2-3 х 8-12 + като приключа с това, допълвам още една изтощаваща серия от 2-3-4 повторения на ръка.

Засега толкова.
Какво ям:
Ниско въглехидратен режим, за жалост е много объркан поради начина ми на живот: Сутрин малко въглехидрати: да речем овесени ядки с кисели млека или  някакви изчистени пълнозърнести бисквити с пастет, нещо такова.
На обед подобно, но понякога пропускам първото.
После през деня се наливам като бидон с вода, малко ядки - бадеми лешници. Кисело мляко /принципно такова с висок процент 4.5% на баба примерно/ разбъркано с какао и малко хуксол за сладост.
Яйца, задлъжително поне 4 на ден. По-често 5, обикновено или бъркани или на очи или варени. Смесени с извара, и саламче някакво, къде филе, къде луканка, къде бекон.
После вечеря: обикновено месо някакво, основно пиле, със салата, която е винаги зелена, със морковчета или/и царевица /малко от 2те/
После кисело мляко /на ден не ми се събират повече от 2/ чисто, с протеин /махам го от днес че е калпав ще си поръчвам истински/ понякога 1 яйце или месо. Колкото да залъжа глада.
Горе-долу тва ям, естествено с някой незначителни отклонения.
Аминокиселини BCAA от скоро преди и след тренировка. Малко трибестан да ми се стимулира горенето на мазнините.Рибено масло омега 3.
Всичко е наред, с изключение на това че задържам вода от време на време. Чистя с доста добро темпо. Снимки съм приготвил през 4-8 дни, ще ги публикувам скоро.
Искам предимно релеф - изглед като Даниел Крейг или Джейсън Стейтъм, въпреки че, никога не е зле да имаш внушителна маса като Арнолд. Нещото което не бих искал да стана е теле с мазно, вода и глупав вид - като повечето които ходят да тренират по залите и зобят квот им падне.
Целта мие, както казах чисто тяло, спортен изглед и разбира се равномерни и красиви мускули.
В допълнение: тренировките ми за гръб са толкова малко, защото за размерите ми, гърба ми е маааалко по широк отколкото тряба и ме прави да изглеждам още по-нисък.
Данните ми са:
173см, теглото ми варира от 77 до 82кг. Ръката си днес я мерих, 38-39 според зависи от деня сякаш...а максимума ми е  бил 41.
Никога не съм бил достатъчно чист - нямал съм плочки, нито пък достатъчно голям, с оглед скромния ми ръст, но съм бил едър примерно 85кг предимно мускул под мазно естествено /нещото което не искам сега/ и бутащ 110 в серия от лежанка.
Еми това е!
Ще се радвам ако мога да споделям и давам/получавам мнения и съвети.
Поздрави!!!

Темата беше редактирана от ArniFan на 24.01.09 17:32.

24.01.09
19:19

Здравейте и от един стар потребител, но основно четящ и много малко пишещ.
Отблизо следя храненето и тренирането на ArniFan, хъсът му е забележителен. Позволявам си да допълня, че тренира 5 пъти в седмицата, като в някои дни кардио тренировката не е непосредствено преди или след силовата, а в друго време на деня, ако това би имало значение.

AR

26.01.09
09:22

имам проблем със задържането на вода. Корем,паласки, гърди, пълни с вода. Лошото е че е на моменти. Един път го има, друг не.
Спирам за няколко дни киселите млека /пресни не пия/ и ми трябва съвет за закуска с малко въглехидрати, с която да заместя.
Факт е , че напредък имам, но не е достатъчен.
Мазното, е като пълно с вода - не е плътно и твърдо, което ме води на мисълта че до по-добра форма би ме доближила единствено по- балансирана диета. Пия доста вода, но явно /сол понеже не ям/ нещо друго пречи....
някакви предложения?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1