въпроси...:)

PO

19.01.05
20:13

здравейте!имам малко въпроси относно тренировките и храненето, защото съм леекичко начинаеща :) ходя на фитнес от 1 месец-2 пъти седмично. не искам да отслабвам, да ставам Mr.Muslce, а просто да се стегна, защото миналата година свалих около 10кг. искам да ви попитам следните неща:
- мога ли да тренирам всеки път и крака и горна част на тялото или трябва да ги редувам-1 път краката и другият път бицепс, трицепс и пр.
-какво трябва да ям преди тренировка и колко време преди нея.
-след колко време трябва да ми направят нова програма.повторенията ли да увеличавам, тежестта ли, сериите, кажете...

абе има и други неща да ви питам, ама в момента нещо не се сещам...чакам отговори :)

19.01.05
20:52

- Можеш всеки път да тренираш цялото тяло, даже при две тренировки седмично е желателно да тренираш така.
- няма кой знае какви правила какво точно да се яде преди и след тренировка. Това са подробности, които тебе не те касаят, стига цялостния ти хранителен режим да е на ниво. Просто не тренирай на гладно рано сутрин.
- тежестите естествено трябва да се увеличават, когато усетиш, че са ти леки. Това е същността на цялата силова тренировка. Стреми са да тренираш с достатъчно големи тежести, така че да ти е сравнително трудно да направиш зададения брой повторения, но все пак на това ниво не трябва да се преняпрягаш. Ако просто ръкомахаш с дъмбелите и не чувстваш напрежение или усилие в мускулите, значи просто си губиш времето. Когато с лекота правиш определения брой серии и повторения, увеличи тежеста. Няма нужда някой да ти казва да го правиш или да ти дава точни тежести, това ти трябва да го правиш сама. Това е основната грешка на жените в залата - правят по - скоро нещо като гимнастика, отколкото сериозна тренировка, и после очакват резултати!
Не е задължително да сменяш упражненията или програмата, ако ти действа добре и има ефект от нея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1