Метод за намаляне на апетита?

19.01.05
22:13

Ох моля ви се помогнете ми! От Коледа насам ще се пръсна непрекъснато съм гладен! Като се нахраня ми е тежко не минават и 10 минути и съм гладен :cry:
Напрекъснато ми е свит стомаха... Дори губя бройката колко ям...

Тези дни започнах диета (и аз незнам защо, не съм с наднормено тегло) и онзи ден припаднах няколко пъти! Лекаря ми каза, че е станало защото не се храня редовно.

Помогнете ми! Днес пак ми стана лошо отидох и се насвиних (в буквалния смисъл на думата) и светнах и след около половин час огладнях.

Никога не е било така.

Благодаря предварително!

19.01.05
22:20

Яж по малко и често. По 6-8 хранения на ден! Изготви си ако искаш хранителен режим. Всичко това и апетита се дължи на психиката. Не бива да гладуваш или да се подлагаш на някви си идиотщини!
по-здрави и успех

19.01.05
22:28

Това само от Коледа насам ли е? А защо не сподели проблема си с лекаря?
Това не ми изглежда нормално, може нещо да си си объркал метаболизма, макар че аз не съм наясно как точно може да стане това. И не ми е ясно, ако наистина през половин - един час се тъпчеш, къде побираш всичко? При всички случаи тук едва ли някой ще те посъветва нещо смислено.
Отиди пак на лекар, да те прегледа по - обстойно.
Какво ядеш по принцип? Само като идея - пробвай да не ядеш много въглехидрати, особенно прости, а яж примерно само белтъчни храни - месо, мляко (кисело), яйца, сирене и т.н. Спри да ядеш хляб, ориз, картофи, сладко и газирано за няколко дни, и виж как ще се чувстваш.
Това е само идея, не казвам, че ще помогне. При всички случаи отиди на лекар, защото не е нормално да огладняваш (и да припадаш от глад) през един час!
П.П. Това отразило ли ти се е на теглото - в положителна или отрицателна посока?
П.П.П. Емо ме е изпреварил ;)
Аз до колкото разбрах, това не се е получило от диетата му, а 6 - 8 пъти той и така би трябвало да си яде, щом огладнява през час! За психиката - не знам, може и тава да е причината.

19.01.05
22:31

Да от коледа е всичко това “от както почнаха суфрите”
Иначе ям по принцип пилета, риба, кашкавал (много) и салати.

Ще спра хляба, картофите и ориза.

19.01.05
22:35

Ще се опитам да добавя още нещо и да внеса разяснение в мой стил.
Нервната система или ендокрината може да е виновна за проблема. Значи ти трябва ендокринолог, невролог и психотерапевт. Това за сложните въглехидрати и белтъчините т.н. здрава храна е правилен подход защото бързите въглехидрати, като шоколада само ще объркат метаболизма още повече.
Не спирай хляба, картофите и ориза! Какво ти е личното тегло и как се промени?
по-здрави

19.01.05
23:59

яж  храхи с нисък гликемичен индекс - така инсулина ти няма да подскача и спада - съответно да трупаш мазнинки и пак да си гладен...
ако можеш да минеш на НВД - най-добре - така гладът много ще намалее, а ако въобще ядеш въглехидрати, яж “бавни” (с нисък GI)...

20.01.05
00:53

Лео, и на мене ми хрумна единствено инсулина като причина за проблема, затова му и препоръчах да спре за няколко дена въглехидратите, да види как ще му се отрази това. Дори и да не е това, няма да му навреди няколко дена да яде по - малко въглехидрати.

20.01.05
15:42

Аз лично от аминокиселините придобивам вълчи глад
Ям обилно през 2 часа
Когато ги намаля всичко е ок

Хм. Ако не спре, по - добре направо ди при лекар и се прегледай за диабет, ако ти снимат и панкреаса, също ще е добре според мен...
Не искам да те плаша. Просто аз съм си такъв - подозрителен. Но сигурността според мен е за предпочитане пред несигурността.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1