01.02.09
20:18
Здравейте!
Моля за съвет, имам проблем с мускулатурата на корема.
От 4 години ходя съвсем редовно /5-6 пъти седмично на фитнес/. На 21 години съм, висока съм 178см и тежа около 67кг. Стегната съм, даже на места по-мускулеста от колкото ми трябва. Проблемът е, че въпреки многото ми опити, не мога да направя такова коремче, каквото искам. Имам съвсем минимално количество мазнина, това не ме притеснява. Кофтито е, че на пипане коремът ми, дори и да го стегна, не е твърд! Колкото и каквито упражнения да правя, те само го държат стегнат, но не и достътчно твърд. А това ме дразни и моля за съвет как да го променя.
Благодаря предварително!
01.02.09
21:25
Според мен наблегни на тренировките за корема за горната и долната част,както и за страничните коси мускули (защото те стягат корема и го даржът прибран и стегнат).Прави упражненията до отказ докато те заболи корема + още 2-3 повторения.По твърда диета без въглехидрати.Макар,че щом ходиш от толкова време на фитнес,може би просто ти е ген това коремче :)
Даи снимки и ще ти кажа .
Мнението беше редактирано от dan4o на 02.02.09 11:32.
Здравейте!
Ходя на фитнес от 2 месеца.Правя 3 вида упражнения за коремната преса,също и за страничните коси мускули.Въпроса ми е след колко време горе-долу ще ми се прибере малкото коремче?
02.02.09
20:55
По голямо значение има хранителният режим и кардиото ако искаш да свалиш коремчето.Прави по 30-40тина мин кардио и спазваи някаква диетка с малко въглехидрати и след някои друг месец живот и здраве ще видиш напредъка,бавничко стават тези неща,но при добра диета за още 2-3 месеца ще има много добър ефект.
Aleksandar,благодаря ти за отговора :-) 30-40 минути кардио не ми е проблем,но виж диетата ще ме затрудни много.Никога не съм се ограничавала в храненето,понеже съм с нормални мерки. А ако пия L-карнитин дали ще ускоря процеса на разграждане на мастните натрупвания в тази област?
03.02.09
22:53
Да определено.И аз мислих да ти препоръчам добавки,но забравих :) Л-Карнитина само на някои хубава фирма си земи и ще останеш доволна.Даже ако имаш възможности и фет бърнер да ги комбинираш още по барзо ще постигнеш целите си.Л-карнитина 30тина мин преди тренировка взимаш дозата която е написана на опаковката или малко по голяма и правиш 40 мин кардио и трябва да има добър резултат.
Отново ти благодаря :-) А задължително ли трябва след карнитина да правя 30 мин кардио? Не може ли да си правя стандартната тренировка,която между другото е доста натоварваща?
22.01.11
14:03
Здравей те искам да попитам някой може ли да ми каже как да тренирам за да си стегна корема , но да не натоварвам краста чее имам проблем с краста а ми се иска да си го стегна .. но незнам как , моля да ми помогнете с мнение и да ме посаветвате
казано от Lilly на 01.02.09, 20:18:
Здравейте!
Моля за съвет, имам проблем с мускулатурата на корема.
От 4 години ходя съвсем редовно /5-6 пъти седмично на фитнес/. На 21 години съм, висока съм 178см и тежа около 67кг. Стегната съм, даже на места по-мускулеста от колкото ми трябва. Проблемът е, че въпреки многото ми опити, не мога да направя такова коремче, каквото искам. Имам съвсем минимално количество мазнина, това не ме притеснява. Кофтито е, че на пипане коремът ми, дори и да го стегна, не е твърд! Колкото и каквито упражнения да правя, те само го държат стегнат, но не и достътчно твърд. А това ме дразни и моля за съвет как да го променя.
Благодаря предварително!
Позинга му е майката.
18.03.11
12:02
мога да кажа от личен опит че корема ми се заздрави,когато заякнах на многоставните упражнения-натоварва се при набиранията,гребане със щанга,клека,тягата,лежанката
от новата година почти не съм го тренирала-миналия месец 2пъти:)и като хапвам по-белтъчни и диетични неща вече ми “прозират”четири плочки
но ако държиш да го тренираш-ползвай машина с тежести за корема или коремни преси с диск на гърдите