Дневникът на Vic (CVFMHI)

Прескочи до:

08.02.11
22:28

какво е номер 8?

на хай-пула от номер 6 буташ ли и с глезените, или ти не го правиш като съставно за снача, а просто ловиш малко по-широко...?

09.02.11
10:03

казано от slavko на 08.02.11, 22:28:

какво е номер 8?

на хай-пула от номер 6 буташ ли и с глезените, или ти не го правиш като съставно за снача, а просто ловиш малко по-широко...?

№ 8 - Снач с тесен хват (като за обръщане). Странно движение, иска много експлозивност и скорост още от пода.

№ 6 - Правя го като недовършен снач, т.е. експлозивно, но не се опитвам да вляза под щангата и спирам малко над нивото на гърдите.

09.02.11
11:14

Нервен. Крив... Гхх!

А как искам да размятам тежестите... но усещам, че това е в главата ми, а тялото не е готово. Днес трябва да почивам. Наложително е. Но докато си седя в стола, ми се вижда крайно необходимо да тренирам...

(swear) изкривено световъзприятие. Нямам насита. Добре, че алкохола и наркотиците не ме влекат.

Мнението беше редактирано от Vic на 09.02.11 11:15.

09.02.11
11:42

твоето не е никак изкривено, смея да твърдя...някой те е ядосал обаче истински усещам:)

хахаха...алкохол, а...ти представяш ли си, ако пиеше, за какви количества ще става на въпрос:)))...

иначе и аз съм си го изкарвал на тялото и после...страдание и мъка...

10.02.11
14:44

Четвъртък, 10.02.2011

Тренировка: Кросфит

“The Seven”

Seven rounds for time of:
7 Handstand push-ups
135 pound Thruster, 7 reps
7 Knees to elbows
245 pound Deadlift, 7 reps
7 Burpees
7 Kettlebell swings, 2 pood
7 Pull-ups

Резултат:
14.06.2010 - 37:54 мин
10.02.2011 - 34:59 мин

Първият рунд за 03:10 мин и от там нататък темпото прогресивно се забавяше... Отдавна не съм правил тръстъри и си припомних защо ги мразя толкова.

Щях да му се радвам повече ако беше The Six или дори The Five… Сериозна мотивация трябва за този комплекс. Все пак чувството за добре свършена работа е част от наградата. Надявам се след време да падна под 30 мин.

10.02.11
15:27

Смятам да включвам тези движения в загрявката.

11.02.11
18:12

Петък, 11.02.2011

1. Front Squat 2-2-2-2-2-2-2

80-100-110-110-110-110-110

2. Техника на Squat Clean

(имам 2-3 клипчета, ще постна да се види техниката, когато имам време да ги сглобя)

14.02.11
10:38

Неделя, 13.02.2011

Тренировката: Кросфит с групата в “Богоров”

1. Подготвителен комплекс
Всяка минута и в рамките на минутата, в продължение на 5 мин:
* 8 Box Jump (70 cm)
* 8 Push ups

2. Основен комплекс:
100 Burpees, for time
5 Pullups then Buprpees until the end of the minute (5 набирания, бърпита до края на минутата)
5 Swings then Burpees until the end of the minute (5 суинга до вертикала, бърпита до края на минутата)
....
Continue with the Pullups… etc, according to the described scheme, until you reach 100 burpees (продължете с набиранията и т.н. по описаната схема, докато стигнете 100 бърпита)

Резултат:
Vic:12:54 min (32 kg)

14.02.11
12:03

Клипчето от обръщането с клек на 11.01.2011, коментари относно техниката са добре дошли:

14.02.11
12:35

:) Много ме впечатли пула след мъртвата тяга - много е рязък :)
Значиии...кросфита е функционално трениране..не мога да разберя обаче защо след като щангата е rack-ната, защо трябва да падаш надолу за клек? Не казвам конкретно за теб Вик, и аз го правя така. Същото каза и Томи Коно линк (от дневника на Слави ;) )
Вик учи техниката и може да използва “по-леки” :D килограми за да я отработи, но примерно на комплекси да се изисква скуат клиин за много бройки при положение, че тежестта без проблем може да бъде clean-ната и с power clean - в това не виждам функционалност. Ако комплекса е Clean and jerk на 60 кг. разбирам че в началото един атлет ще започне с power clean, после като му натежи за клиин, ще почне да влиза под нея с клек, като се предполага че краката са му свежи. Съответно първо ще jerk-ва с пуш преса, после с сплит jerk. На кросфит игрите имаше комплекс - 30 скуат клиин анд джърк с 60 кг. и ми се видя много неестествено. Все пак целта не е ли да качиш щангата над глава с най-малко усилия....
При по-големи тежести е нормално вече да се използва скуат клиин. Това е моето мнение :P

14.02.11
12:49

казано от valerious на 14.02.11, 12:35:

:) ...

Не мога безпристартно да преценя как се справям... При едно гледане ми харесва, след малко си намирам доста кусури.

Относно Power Clean и Squat Clean - някой експерти казват, че обръщането с клек е неуспешно силово обръщане. Що се отнася до обръщането с клек с по-леки кг в комплекси, не е ненужно. Има различни изисквания към баланса, техниката, координацията. И още нещо - при много повторения, обръщането с клек е по-натоварващо. Получава се така - при тежки единици, по-лесно е да обърнеш с клек, при много повторения с относително по-леки кг, по-лесно е силовото обръщане. Поне при мен е така.

Все още имам проблем с поемането на щангата за изтласкване след обръщането - колкото по правилно поема щангата в rack позиция, толкова по-трудно ми е да си напъхам изскочилите безименни пръсти и кутретата под лоста след това.

14.02.11
13:49

Коно говори за профи атлети...Абаджиев също...и прочие...
значи клийн енд джърка...изисква да хванеш тежестта от земята и да я изкараш над глава...как ще го направиш е твой проблем...дали ще клякаш, дали ще е подклек...дали ще джъркваш с разножка или само с приклякане пак е твой пробелм и въпрос на технически предпочитания и възможности...
Клека е преопределен от височината на лоста бре Валка, кое ти е чудното...сега хубаво изтегляш и “ракваш” 75-80кила...ами 100-110 как ще им осигуриш достатъчна височина за да влезеш под тях...
Движение power clean при Абаджиев няма...има clean…
Свързано е също и с факта, че на състезание имаш 3 опита, в които играеш с килограми около макса ти и често над него...ако се налага...

14.02.11
14:02

А ако си слаб горе в кратуната на състезание започваш да играеш с доста под мах-а ти в залата ;)

NM

14.02.11
16:27

Викторе здравей,

Дай и някои по-прости упражнения. Да речем 5 км крос, след това кратко разгряване на горната част на трупа, 100-тина коремни възлизания (на една серия) и след това свободна програма на успоредка и висилка. Общо е около 75 минути със свободната програма (без нея около 50 мин). Усещането след това е..., хм мисля, че имаш представа -;)

Мнението беше редактирано от ne mo на 14.02.11 18:10.

14.02.11
18:27

казано от nemo nemo на 14.02.11, 16:27:

Викторе здравей,

Дай и някои по-прости упражнения. Да речем 5 км крос, след това кратко разгряване на горната част на трупа, 100-тина коремни възлизания (на една серия) и след това свободна програма на успоредка и висилка. Общо е около 75 минути със свободната програма (без нея около 50 мин). Усещането след това е..., хм мисля, че имаш представа -;)

Здрасти, nemo nemo!

Ха! Мога да го дам... ама сам ще си го правя :D
А и не мисля, че в момента при тегло около 100 кг бих могъл да направя 100 коремни на една серия, предмишниците ще си заминат на половината бройка... Иначе наистина имаше време, когато загрявах за тренировката за гръб с 50 коремни възлизания в серия (но бях 25 кг по-лек (giggle) ).

Случайно инициалите ти да са С.Д.? ;)

14.02.11
18:45

Понеделник, 14.02.2011

Thruster/Hang Power Clean/Sumo Deadlift High-pull
...
Complete as many rounds as possible 20 minutes of (възможно най-много рундове в рамките на 20 мин от):
95 pound Thruster, 5 reps (5 повт тръстър, щанга 40 кг)
95 pound Hang Powercleans, 7 reps (силови обръщания от стоеж, 40 кг)
95 pound Sumo Deadlift High-pull, 10 reps (Сумо тяга хай пул, 40 кг)

Резултати:
08.07.2009 - 10 рунда
19.08.2009 - 10 рунда
07.10.2009 - 11 рунда - 7 повт Sumo Deadlift High Pull
20.01.2010 - 10 рунда
14.04.2010 - 10 рунда + 5 повт Thrusters
20.09.2010 - 11 рунда + 4 повт Thrusters
14.02.2011 - 12 рунда - 6 повт Sumo Deadlift High Pull PR

Тъкмо се зарадвах, че дръпнах напред и Ivaylo Stefanov вдигнах още летвата с 13 пълни рунда. Евала на момчето!

Някой да се пробва да подобри постижението?

14.02.11
21:00

Вик, Славко и аз така мисля де...на по-леките пауър, като стане тежко не можеш да набереш височина и влизаш с клек. Но професионални атлети на кросфит игрите да са задължени да правят всяко повторение с клек при щанга далече от макса им не ми се струва логично. Както и да е...
Вик, пробвал ли си да започнеш с по тясно разположени крака?
Разкрача ти при клека при clean-a по-широк ли е от обичайния ти разкрач при клек? Аз лично се преземявам малко по-широко от колкото при клек - така ми е по-удобно. Впоследствие разширих малко back i front squat-a и сега вече се уеднаквиха.

15.02.11
00:41

казано от valerious на 14.02.11, 21:00:

...
Вик, пробвал ли си да започнеш с по тясно разположени крака?
Разкрача ти при клека при clean-a по-широк ли е от обичайния ти разкрач при клек? Аз лично се преземявам малко по-широко от колкото при клек - така ми е по-удобно. Впоследствие разширих малко back i front squat-a и сега вече се уеднаквиха.

Започвам с разкрач като за тяга, след скока разкрача се отваря още малко, като за нормален (за мен) клек. Много рядко клякам с тесен разкрач и обикновено не се чувствам удобно. Експериментирам с ширината на разкрача на тръстърите, като съм забелязал, че при най-дълбоките тръстъри, предпочитан малко по-тесен разкрач.

В началото на ОХ клековете ми беше по-удобно с относително по-тесен разкрач, в последствие си върнах нормалната ширина.

Каква ти е идеята да започвам с по-тесен разкрач?

NM

15.02.11
09:56

Здравей Викторе,

Не е случайно, инициалите ми са С.Д. :) А коремните възлизания не трябва да се оставят. Има два начина на изпълнение и при единия теглото не е толкова важно. Просто ще тръгваш с краката и коремната преса, а за прехвърлянето на висилката е необходимо само леко придърпване с ръцете. Другият вариант е първо с набиране и при него предмишницата се товари малко повече. И без това не са много хората, които правеха по над 50 коремни възлизания, така че не ги забравяй....

Мнението беше редактирано от ne mo на 15.02.11 17:42.

15.02.11
10:16

Каква ти е идеята да започвам с по-тесен разкрач?

Да. Експериментирай с по-тесен разкрач при clean-а, а при приземяването вече както ти е удобно. :)
Ако започна с  по-широк разкрач на клиина не се чувствам силен при шръга и скока с щангата, сякаш движението на прасеца се скъсява.

Не съм експерт, но наистина с тесен разкрач се усеща разликата! При мен много повече мога да включа краката, когато разкрача не е широк

15.02.11
23:03

казано от nemo nemo на 15.02.11, 09:56:

...
Не е случайно, инициалите ми са С.Д. :)

Добре дошъл, приятелю! Ще се радвам ако се включиш по-активно във форума, хората имам какво да научат от теб.

казано от nemo nemo на 15.02.11, 09:56:

А коремните възлизания не трябва да се оставят. Има два начина на изпълнение и при единия теглото не е толкова важно. Просто ще тръгваш с краката и коремната преса, а за прехвърлянето на висилката е необходимо само леко придърпване с ръцете. Другият вариант е първо с набиране и при него предмишницата се товари малко повече. И без това не са много хората, които правеха по над 50 коремни възлизания, така че не ги забравяй....

Нищо не съм забравил, още по-малко състезателния стил на коремните възлизания. Просто сега ги правя твърде рядко... Но това явно ще се промени!

За останалите - това е човекът, достигнал 400 повт коремни възлизания в една убийствена серия... Умопобъркващо, а?

15.02.11
23:49

казано от veronique на 15.02.11, 10:21:

Не съм експерт, но наистина с тесен разкрач се усеща разликата! При мен много повече мога да включа краката, когато разкрача не е широк

Добре... ще ви послушам и ще опитам да тръгна с тесен разкрач.

Съвети за поемането на щангата от рак позиция (с изскочили част от пръстите), в удобна за изтласкване са добре дошли.

16.02.11
09:40

виждал съм следното...на някои кросфитъри де...профи щангистите го нямат този проблем...
значи най-често малкия мъ пръст остава пред лоста...при самия подем. лоста се отлепя и той използва това за да захване с цяла ръка...което си е много опасно според, защото подема ти може да не се окаже достатъчно силен за да осигури тази минимална височина при която бързо да подпъхнеш стърчащите пръсти...а от там си представи каква драма настава...да джъркваш с 4 пръста:)

16.02.11
20:52

Вик, пробвал ли си да завъртиш лактите по-навътре и да ротираш външно предмишниците при поемането на щангата?

ps. още 1 въпрос- а за някаква по-специфична работа относно мобилност на китките и трениране на екстензорите им?

16.02.11
22:30

http://www.cathletics.com/gallery/video.php?videoID=158

виж как прихваща тоя пич на първия клийн...нещо такова трябва да правиш и ти...или де да знам...

BU

17.02.11
00:59

Е като сте обърнали щангата и не ви кефи хвата - наместете го.Аз така правя,подбутвам леко,промушвам си ръцете,намествам се  и тогава. :)

18.02.11
10:27

17.02.2011

Доста напрежение последните дни. Въобще не ми харесват подобни ситуации. 2 поредни безсънни нощи.

Squat Clean / HSPU

4 rounds for time: (4 рунда за време)

* 9 Squat Clean @ 135 lbs (60 kg) (9 повт обръщане с клек)
* 6 HSPU (Hand Stand Pushups) (6 повт раменни преси от стойка на ръце)

Резултат:
22.06.2010 - 07:26 мин
17.02.2011 - 09:04 мин

След 2 поредни безсънни нощи и пропуснат обяд... кошмар някакъв.

18.02.11
12:05

пак си влязъл в серия бате Вики...

18.02.11
18:14

Петък, 18.02.2011

Crossfit Pull Ups

10 rounds of:
3 x Weighted pullups 20 kg
5 x Strict pullups
7 x Kipping pullups

for time

Резултат:
24.05.2010 - 16:55 мин
18.02.2011 - 14:20 мин

21.02.11
10:30

Неделя, 20.02.2011

Тренировка: Кросфит с групата на Южен плаж, до Mr. Baba

1. Техника на Мъртва Тяга и Силово Обръщане от стоеж (Hang Power Clean)
2. Основен комплекс:
AMRAP in 20 min:
20 Swing
30 m Walking Lunges
20 Plank Renegade
30 m Burpee with broad jump

Резултати:
20.02.2011 -  5 rounds + 17 swings (32 kg)

3. Power Clean 1-1-1-1-1-1

80-90-100-110-110(0)-110
Трябваше да е Squat Clean, но краката ми се огъваха от комплекса и след 2 неуспешни опита на 80 кг, продължих със силово обръщане.

Тренировка-трепач! Въпреки студеното време :)

По време на разтоварването на железата от колата ударих дясното колано. Заболя ме за момент, но въобще не ми попречи в тренировката. 2 часа по-късно вече трудно сгъвах крака и беше невъзможно да клекна, въпреки, че нямаше подуване или посиняване. Изглежда ще пропусна движения с клек в следващите тренировки, докато травмата отшуми.

Мнението беше редактирано от Vic на 21.02.11 10:31.

NM

21.02.11
11:17

Викторе, пази си коленете. Поне 10-тина дни след като ти отшуми травмата избягвай големи натоварвания и/или каквито и да е усукващи за коляното движения. А ако в момента болката е силна, потърси си Ибупрофен - 4-500 мг и пий. Ще притъпи болката, но няма да я излекува, така че да не се заблудиш, че ти е минало. Просто лекарството е силно.

BU

21.02.11
11:20

Абе,хайде лятото на море,вие ще вдигате щанги като обезумели,аз ще пия студена кока-кола и ще се подхилквам,а? :) Имам и кола...

21.02.11
11:28

казано от nemo nemo на 21.02.11, 11:17:

...А ако в момента болката е силна, потърси си Ибупрофен - 4-500 мг и пий. Ще притъпи болката, но няма да я излекува, така че да не се заблудиш, че ти е минало...

Не си падам по лекарства, като е една от причините е точно тази - притъпяване на болката и заблуда, че си оздравял.

Добрата новина е, че днес болката е чувствително по-малка. Все още не мога да клекна без болка, но до 2 дена ще съм като нов. Както казах, нямам оток или вътрешен кръвоизлив (посиняване), от което съдя, че трябва бързо да възстановя.

@Смъртник

;) Досега само ми се измъкваш по допирателната, как да ти вярвам, че въобще ще се появиш (дори и само за да си изпиеш кока-колата в наше присъствие)?

BU

21.02.11
11:37

Мене к’во да ме е страх от вас,вие сте кросфитъри. : ))) Бягайте,бягайте...само ще умрете изморени!! :Д

Аз ти се измъквам от комплексите,не от срещите.Сега в София ще се видим с тайфата :Д и после лятото ще се разкарваме по черноморието.Ще казвам,че си ми бодигард. :)

21.02.11
13:10

Е..не те е страх...но трябва да те е страх...

BU

21.02.11
13:56

IF YOU SMEEEEEEEEEELLLLLLLL…...............

.........what THE ROCK !!.....

....is cooking…

21.02.11
15:06

Хахахх..тоя КЕЧ не ти влияе добре..първо дедменуолинг ся па скалата...дооооре е :)
Направи един комплекс...няма да ти попречи на силовите тренировки. :)

Мнението беше редактирано от Valleri на 21.02.11 15:10.

BU

21.02.11
15:51

Кросфит прави мацките секси и мъжете -> мацки. :P
Всичко,което не е силова тренировка/почивка/ядене ми пречи на силовите тренировки!! : ))

23.02.11
14:59

Сряда, 23.02.2011

Два дни на силно напрежение, нерви, една безсънна нощ и няколко пропуснати хранения... както и пропуснати тренировки, което още повече вдига нивото на общо раздразнение (а вероятно и на кортизола... (dull) ).

Clean & Jerk / Pullups / Pushups / Squats

10 rounds of (10 рунда):
1 Clean and Jerk (1 обръщане и изтласкване)
5 Pull-ups (5 набирания)
10 Push-ups (10 лицеви опори)
15 Squats (15 клека)

For TIME and LOAD (за време и тежест)

Резултат:
25.10.2010 - щанга 100 кг, време 13:19 мин
23.02.2011 - щанга 100 кг, време 12:40 мин

Сравнително бавни и внимателни клекове, пазя коляното. Нямам болка, освен при натиск на удареното място. Сигурен съм, че мога и по-бързо, особено ако е в подходяща зала, където няма да се налага да пазя теракота и ще хвърлям спокойно щангата.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1