Инструктор

06.02.09
22:50

Здравейте. Бихте ли ми препоръчали къде мога да ида из София при добър инструктор,който си разбира от работата, за да ми изготви програма (трен. и ядене). Проблема е, че тренирам до нас и няма да ходя в залата му, мога да ходя при него ~1 път в месеца. Също така да не е някой бивш културист и да е  наясно, че човек с задължения през деня, колкото и да му се иска, не е 100% посветен на фитнеса. От една година, а може и повече тренирам по програми от сайтове, но вече ми се вижда много хаотично, а и немога да преценя от какво имам нужда. Ако ме информирате за цената и къде се намира ще ми е полезно. Ако не е някой краен квартал от сорта на Надежда, Илиенци ( не че имам нещо против кварталите), ще е добре. Ст. град ще е най-удобно.

Темата беше редактирана от D.RR. на 07.02.09 00:18.

07.02.09
12:40

Никой, който си разбира от работата, няма да ти каже “прави това, това и това”, “яж това и това в толкова и толкова часа” и да те прати да си ходиш. Професионалистите ти следят всяко движение по време на тренировката, работят само с теб по време на дадената тренировка, изграждат ти тренировката на базата на твоята конкретна физика (само за запознаването с нея си трябват няколко тренировки заедно) и гледат кое как правиш, за да не се контузиш. Така че, сам разбираш че надали някой истински специалист ще се хване на такива условия, най-малкото защото те си имат име, което да пазят, и което е изградено с резултати на клиенти (резултати, които не могат да имат гаранция, че ти ще постигнеш тренирайки сам). Та толкова за професионалистите.
Колкото до твоите условия - това може да го направи инструктора във всеки голям фитнес (повечето такива си имат един-двама инструктора на щат, то даже и по-малките фитнеси вече имат). Ще отговаря и на изискванията ти, културист със сигурност няма да е (надали дори ще е тренирал повече от 2-3 години преди да изкара курс корфит или нещо друго и да реши че му е ясно всичко), ще ти вземе 5-6 лева и ще ти направи една програма. Но надали ще ти каже нещо, което да не можеш да научиш от разглеждането на този сайт, примерно. И няма особено значение кой точно ще е, те до голяма степен казват едно и също ;)
Ако искаш качество, ще трябва да махнеш изискването за дистанционната връзка. Или да се образоваш сам, с четене (и то не кой знае колко) можеш да стигнеш нивото на средностатистическия квартален инструктор за не повече от 5-6 месеца.
А ако ти се дават пари е така, просто отиди в зала с инструктор, плати му там колкото взима и си готов.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1