мляко

BI

20.01.05
15:05

хубаво ли е млякото да се приема вечер преди лягане в големи количества

Какво мляко, човеко?
Като цяло, по добре си мисля, че ще е да заложиш на по - чисти протеинови храни, може би дори и комплекси амминокиселини, за някои от които се смята че активират секрецията на соматотропина и т.н. С млякото поемаш мазнини, което не е чак толкова страшно, но и въглехидратът лактоза, който е много натоварващ и слабоусвояем от организма, особено в пастьоризираното прясно мляко.
Млякото - като че ли сутрин, или при по - висока активност през деня. Това е мое мнение де, аз не претендирам ,че разбирам много от храни...

20.01.05
17:18

само сутрин, братле.
вечер най-много кисело да хапнеш, но по-добре пилешки гърди =)

21.01.05
12:00

И аз не претендирам много да разбирам от храни (особено що се касае до някаква терминология), но последното ми хранене в 95& от случаите е мляко (каквото има). И ми действа супер. Арнолд примерно съветва, преди лягане да се приема много мляко. А и не само той. (Е, не съм сигурен, дали Арнолд може да се счита за капацитет по хранене, но все пак да кажа :lol: . ) По-интересно е твърдението на Бари Сиърс (автор на модерната напоследък, зонова теория, която се доближава до НВД храненето), според което, хапвайки мляко непосредствено преди лягане, осигуряваме необходимите протеини за организма през нощта, както и “вкарваме” тялото в такъв режим, че след изразходване на приетите с храната калории, то започва да употребява мазнините като източник на енергия. Аз лично уважавам най-много инстинктивния принцип, а изводите за себе си вадя по метода на опита и грешката, тъй че, експериментирай и разбери как ти влияе млякото.
Поздрави! :)
ПС - Не знам какво означава за теб много, но за мен половин литър се явява достатъчно.

BI

01.06.05
23:53

Искам да използвам темата и да ви попитам какво мислите за това :
Около 30-40 мин. преди тренировка си правя шейк - 600 мл. прясно козе мляко, заедно с него разбивам два белтъка и 50-60 гр. мед.Също така пак около 30-40 мин. след тренировката,която ми се пада вечерта около 8 8:30, поемам същото количество мляко.Отскоро правя тези схеми, затова още не мога да ви кажа дали има някакъв положителен ефект.Моля който знае нещо по въпроса да каже.Мерси предварително!  :wink:

02.06.05
12:23

Много обичам мляко. Аз го пия абсолютно всяка вечер преди лягане(освен когато съм забравил да си купя). Но само кисело пия с по-висока масленост. Понякога го комбинирам със стотина грама извара. От няколко месеца не съм ял друго преди да си лягам. :)

02.06.05
14:57

[quote author=“Birdie”]Искам да използвам темата и да ви попитам какво мислите за това :
Около 30-40 мин. преди тренировка си правя шейк - 600 мл. прясно козе мляко, заедно с него разбивам два белтъка и 50-60 гр. мед.Също така пак около 30-40 мин. след тренировката,която ми се пада вечерта около 8 8:30, поемам същото количество мляко.Отскоро правя тези схеми, затова още не мога да ви кажа дали има някакъв положителен ефект.Моля който знае нещо по въпроса да каже.Мерси предварително!  :wink:

Зависи какъв ефект гониш. След тренировка е направо супер. Преди тренировката нещо не ми се връзва, или махни меда, или добави още от него. Аз лично когато ми се налага (или го правя нарочно) да ям 40мин преди тренировка, приемам само мляко и нищо друго.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1