Помогнете имам проблемче ?!

18.02.09
19:09

Хора проблемът е следния:

Понеже съм против фитнеса (в такъв смисъл, че предпочитам да тренирам сред природата) хода в близкия парк,затова тренировките са ми донякъде ограничени...
правя кофички,набиранки,лицеви,коремни,тичане.Но, когато тренирам усещам,че дясната ръка ми се стяга повече от лявата.И скоро разбрах, че дясната гърда ми изостава доста в долната част,в сръвнение със лявата...Кажете, има ли начини да поправя грешката която съм допуснал и какви са те.
Доста съм мотивиран и тренирам с огромно желание,но не знам някои тънкости, като например как и с какво да се храня (от скоро наблягам доста на корем но когато се наям имам чувството, че е подут и отпуснат и плочките,които попринцип ги имам като се стегна,не личът...),колко врема да тренирам за да не натоварвам прекалено мусколатурата.Също така нямам никаква идея как да си комбинирам тренировката правя всеки път едно и също... така че ще бъда много доволен ако предложите нещо интересно относно тренировката и храненето ми...и можеби да прибавя нещичко независимо дали е ново упражнение или аксесоарче. ;] Благодаря предварително.
Ако не съм задал някое въпросче,както трябва или ако не сте разбрали какво имам в предвид пишете, аз ще поясня...

Висок съм 179-180см.
Тегло 65,100кг.
Бицепс 32,5см.
Китката ми е 17,5см.
Прасеца 39,5см.

Темата беше редактирана от no_smoking на 19.02.09 15:05.

NE

18.02.09
19:43

В началото и аз бях така.След време всичко ще си дойде на мястото.Иначе като правиш кофички , гледай  да си много концентриран върху движението и да не си кривиш тялото.Успехи :)

18.02.09
22:11

Тренирам точно като теб 2 пъти в седмицата плуване един път бягане и лостове .
това което правя когато ходя на лостове е примерно правя в един ден само гърди кофи и лицеви след това почивка после гръб ръце и корем да по направя .Нямам видими плочки корема ми не е много стегнат ,ям много въглехидрати,картофи,ориз,боб,грах,месо,белтъци,риба,зеленчуци, не пия газирано не ям сладко и прочия от начало е нормално да имаш не си метрия в тялото никога не прави грешката да правиш едната страна повече от другата с идеята да ги изравниш ,прави си ги всичко по равно и ще си дойде всичко на мястото .Тяло не се прави просто еи така :) и никога не тренирам повече от 30 мин (говоря за лостове) правя 7 серии по 12 повторения кофи.една мин. почивка и следващата серия после лицеви широк хват после на една ръка и тва ми е.
Ето тука ти давам една тренировка погледния много е полезна ...
Тренировка със собствено тегло

19.02.09
01:12

@no_smoking
Като гледам какво питаш май ще се наложи да прочетеш малко фитнес литература,нишо че не те интересува изобщо.
И какво означава тегло 65-100кг???

19.02.09
08:09

65.100 кг е искал да каже сигурно.Иначе и за клипчето където е дадено,мда има някои неща които са хубави,ама има неща които по-скоро биха те контузили за дълго време и после ще има да си почиваш....Като тренираш навън със собственото тегло,нали знаеш бързо ще свикнеш,трябва да си допълваш с някви тежести(камани,вериги и прочие) :D

19.02.09
13:25

Ще прочета задължително фитнес литература.Просто от вчера почнах да влизам в нета и това което чета сега от вас е първото, което научавам за фитнеса...Просто исках да ме ориентирате за най-важното,понеже фитнес литература мисля че е доста общо понятие.Аз също не ям сладко и не пия газирано почти от година вече..

Мнението беше редактирано от no_smoking на 19.02.09 15:01.

19.02.09
14:32

Само едно съвсем приятелско напомняне - отрицателната частица ‘’не’’ се пише разделно от глагола. Забелязвам, че правиш тази грешка, а е добре да се знае :)

А за упражненията със собствено тегло, в частност кофички и набирания, винаги съм бил на мнението, че са отлични за изграждане на горната част на тялото, просто страхотно могат да ти развият мускулатурата, но в един момент задължително трябва да прибегнеш към допълнително утежняване, защото тялото ти просто привиква на натоварването. А от безкрайни повторения много файда няма...освен ако не е самоцел.

Може би по-нататък ще се интересуваш от по-изродски умения като набиране на 1 ръка например, като другата е на кръста или встрани от тялото. Такива умения ти носят много функционална сила, но обикновено постигането им си пречи със тренировките за покачване на мускулна маса, защото методиките са много различни. За да се научиш да се набираш на една ръка трябва да минеш през доста изпитания, като може би претренирането няма да е рядко срещано. А то е враг номер едно на мускулния обем.

Затова ти предлагам първо да се насочиш към изграждането на една стабилна мускулна маса, да постигнеш добри резултати в упражненията със собствено тегло при допълнително утежнение и чак тогава да посягаш на екзотиките :)

19.02.09
15:11

Voyager благодаря ти ! Коментара ти беше наистина полезен...Поправил съм грешките.Програмата по която тренирам е следната:

Понеделник - гръб,бицепс ( правя набиранки 5x6 с надхвад зад врат и 4х5 подхват ) + 2х5 минути скачане на въже

Вторник - гърди (кофички 10х10(искам да питам как е по добре 10х10 или 5 х 20?) и лицеви 5х20) + 2х5 минути скачане на въже

Сряда - само тичане (как е по добре 40 мин. с нормално темпо + върло дълго около 100 метра + 2х50м. спринт или 20 минутно бързо бягане на равно, без върла и спринтове)

Четвъртък - като понеделник

Петък - като вторник

Събота - тичане + скачане на въже 2х5минути

Неделя - тичане
Кажете какво мислите за програмата ? Възможно ли е чрез тази програма да се постигне релеф и сила.Кажете ако ми куца нещо и ако ви се занимава,кажете някаква програма за хранене...На 16 години съм висок 180см. 65кг. Интересува ме какво точно не трябва да ям и на какво да наблягам.

Мнението беше редактирано от no_smoking на 19.02.09 18:51.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1