Има ли смисъл?

TR

19.02.09
00:55

Здравейте на всички,
абсолютно начинаещ съм и искам да разбера мнението на активно занимаващите се хора с фитнес, има ли смисъл да започвам тренировки за покачване на мускулна маса, при условие, че ще мога да посещавам залата само за 2 - 2,5 месеца ( след това заминавам за чужбина за около половин година, където времевата ми ангажираност няма да ми позволява продължаване на започнатото). Та според вас има ли изобщо смисъл, защото от доста места чувам, че това е мн неблагодарен спорт и всичко постигнато ако не се пддържа, се загубва за отрицателно време. Моля за коментар.
Поздрави!

Ами за два месеца ти едва ще си започнал да постигаш нещо, а в последствие бързо ще го загубиш!
Макар че туй, което загубиш, можеш после по - бързо да си го възстановиш. Ама... Какво ще си постигнал за два месеца. То два месеца са въвеждащите тренировки.
Не знам, защо си толкова убеден че в чужбина няма да можеш да тренираш? Е, ако работиш на две работи по 6 до 8 часа вероятно няма да ти се тренира, но ак оработиш нормално... Не виждам проблем!

Поздрави!

19.02.09
08:14

Отиди в залата, направи 2-3 тренировки и АКО ТЕ КЕФИ - да, има смисъл. За два месеца наистина няма да постигнеш нищо, което да загубиш впоследствие, но пък ако за тях можеш да тренираш и това да ти е приятно - защо не? Опитай сега, пък ако се запалиш когато се върнеш ще продължиш започнатото. На студентските work & travel ли ще ходиш  :-) ?

traveller а ще имаш ли възможност след заминаването си да се храниш правилно, все пак спорта не е само трениране.Може и във вас да тренираш разни домашни упражнения и пак да се чувстваш добре.

TR

19.02.09
13:15

Благодаря Ви момчета :). Ще провам няколко тренировки  и ще преценя допълнително.
G33K, да на бригада в САЩ ще ходя, и ще работя от порядъка на 13-15ч/ден, затова ходенето на фитнес някак си отпада. :) За храненто....американските боклуци, което не е лошо , при положение че искам да наддам. :)

19.02.09
16:54

Всъщност е лошо, защото високата калоричност на храните е най-малкият проблем, ако изобщо се разглежда като такъв. Начинът на приготвяне на американската храна е крайно нездравословен. Търси алтернативи, не се доверявай на хаха ‘’националната им кухня’‘.

19.02.09
22:30

казано от Voyager на 19.02.09, 16:54:

Всъщност е лошо, защото високата калоричност на храните е най-малкият проблем, ако изобщо се разглежда като такъв. Начинът на приготвяне на американската храна е крайно нездравословен. Търси алтернативи, не се доверявай на хаха ‘’националната им кухня’‘.

Там не са само боклуци бе. Ако човек иска да се храни както трябва има много по-голям избор на подходящи храни от колкото тук, въпкреи, че едва ли това ще му е първа грижа на човека. BTW сещам се, че съм виждал по разни документални филми за Рони, че си купува само белтък и то в шише - само лисва в тиганчето и готово. Много удобно, трябваше да го споделя :D ... а тук има само шишета с боза :(

Мнението беше редактирано от ozo на 19.02.09 22:31.

22.02.09
21:37

Имам доста момчета от залата, които ходиха и пак ще ходят на бригади в щатите. И някои тренираха и там въпреки извънредната работа (в не я са парите). Въпрос на желаание е. Тези, които не тренираха там са тренирали първоначално и после ги е домързяло или са се отдали на други занимания, но отказа им от тренировките не е от липса на време.
Та моя съвет е твърдо да тренираш, най-малото ще се чувстваш по-добре и ще можеш да работиш повече.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1