Работа нощна смяна - подходяща храна?

22.02.09
14:46

Тъй като от днес почвам работа която включва една нощна смяна на всеки 4 дни се чудех какво да ям през ноща докато съм на работа. По магазините в моя провинциален град не намерих нищо готово което е подходящо, пък от вкъщи не мога да мъкна каквато и да е храна в чинии, буркани, кутии на работното място поради ред причини. :) Затова ми хрумна нещо за което даже съм чел нещо подобно в бб-тийм. Мисля да си направя нещо като сандвичи по следния начин.Взимам малко макарони (или без) , пилешко филета или пържоли (или риба тон), варени яйца. малко лютеница или някакъв сос...( Каквото ми се намира под ръка :) )
Всичко това наккълцано на ситно се оформя на малки рулца и се завиват плътно в опакочъчно найлоново фолио и после като стане време да ям взимам рулцето развивам по малко от фолиото да не изпадат вкусотиите и гризкам :) Какво мислите?
Всеки който се сеща за добри варианти за храна за нощна смяна нека сподели мнението си . :) И освен това като се има предвид че  в споменатите дни почти няма да спя през ноща и ще си лягам сутринта, няма да ми навреди ако включвам по малко въглехидрати в нощните хранения нали?

23.02.09
08:32

Здрасти,

значи все пак можеш да вимаш храна със себе си. Според мен, прясно приготвен сандвич с пилешко, свиснко или каквото и да било друго месо и някакви зеленчуци, ще е перфектен вариант. Можеш да мариноваш няколко пилешки гърди (потърси в нета рецепти за маринати) или просто да ги панираш. Взимаш няколко филии пълмнозърнест хляб (колкото сандвича искаш да си направиш), слагаш марулка, чушка, домат, каквото ти дойде на ума, отгоре филето и върху всичко това другата филия. Мисля, че 2-3 подобни сандвича ще те оправят, особено в комбинация с 1 кисело мляко.
Въглехидратите 100% няма да ти навредят, даже напротив - като се има предвид, че ще работиш и най-малкото ще си буден ти трябва енергия!
Орносно пакетираните храни, единственото нещо, което би ти свършило работа са готовите пържоли, но в повечето случай са супер солени и са стояли десетилетия по щандовете, така че използвай храна, приготвена вкъщи.

Друг вариант, за който се сещам е подобен сандвич на гореспоменатия, но с извара и в допълнение няколко варени яйца (или само белтъци). Като си ги обелиш предварително няма да ти отнеме повече от 1 мин да изядеш всичките, така че няма да е в тежест по време на работа.

Вариант са и заместитлите на храни - някакъв вид шейк или пък протеинова вафла с едно кисело мляко. Имаш ли възможност обаче да проемаш истинска, прясна храна, избери нея. Със сигурност ще ти излезе и по-евтино.

Дано да съм ти бил полезен,
TS

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1